Pages

Categories

Search

 

George + Saddam = sant

by
December 30, 2006
Politik
No Comment

Jaha, nu är Saddam död… Jag vet att han inte var en hygglig prick och att han hade många människors blod på sina händer, men det är banne mig inte rätt att avrätta folk. George Bush är inte heller en hygglig prick och han har också många människors liv på sitt samvete, ändå låg han och snusade tryggt och lugnt i Vita Huset när Saddam hängdes.

Uppriktigt sagt förstår jag inte riktigt skillnaden på dem. Nja, förrutom att en av dem kanske varit lite mer mån om att åtminstone försöka verka trevlig även om han inte alls är det. Men är det nog för att en ska sova i lakan av egyptisk bomull medan den andre blir hängd och knappt hinner bli nerplockad innan folk börjar dansa kring hans kropp? Jag tycker inte att en så liten skillnad i pr-talang ska ge den ena ett förfärligt slut och den andra en fet pension.

Missförstå mig nu inte. Jag tycker inte att man ska hänga George också. Jag tycker inte att man ska hänga någon. En människa kan begå hemska brott direkt eller indirekt genom att beordra andra att göra det, men en demokratisk nation får aldrig sjunka så lågt. Det är primitivt och barbariskt att döda och även om människor kan brista i det avseendet, så får nationer inte göra det. De ska stå över sånt. Självklart ska män som Saddam och George straffas, men inte med kroppsbestraffningar, för då gör vi oss skyldiga till samma brott mot mänskligheten som de har gjort.

Det är äckligt att en man som George har mage att sova när mannen han byggt hela sin karriär på dör på ett sånt sätt. Han har skördat stora personliga framgångar med hjälp av Saddam, för även om det amerikanska folket vänder sig mot honom som president, så kommer privatpersonen George att leva resten av sitt liv i en lyx som få av oss kan föreställa sig. Jag tycker att George i alla fall kunde hållit sig vaken och skänkt Saddam en tanke och tackat honom för allt det som han gett honom.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts byLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *