Pages

Categories

Search

 

Bush och hamburgerkriget

by
January 17, 2007
Blandat, Politik
No Comment

Alla vet ju att USA alltid varit förtjusta i att kriga, men nu är man på gång att starta ett litet inofficiellt inbördeskrig om vem som serverade den första hamburgaren. Precis som en massa andra knäppa saker har stridigheterna naturligtvis sitt ursprung i Texas. Betty Brown hävdar att hambush … hamburgaren föddes i Athens, Texas. Detta bestrids dock av bland annat borgmästaren i New Haven, John DeStefano, som försvarar New Havens rätt att kalla sig hamburgarens födelseort så här: “Även George Bush, som vill få folk att tro att han är från Texas föddes här. Så ja, hamburgaren är lika mycket ett New Haven-original som president Bush.”

Hmm … Bush brukar ju själv säga att han kommer från Texas. Knivigt. Mitt förslag är att man frågar en hamburgare var den kommer från och ser vad den svarar. Chansen att få ett vettigt svar ur den bör vara större än att få ett vettigt svar av Bush. Han vet ju inte ens var han kommer från.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Tinnitussan

  January 17, 2007, 15:48:06

  Läste också om denna “strid”…

  Det sjuka var att de fanns de som döpte om “french fries” till “freedom fries” då fransmännen var kritiska till Irakkriget…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_fries

 2. Vendettanbettan

  January 17, 2007, 17:52:15

  Inte hamburgare, men kaffe kan jag bjuda på:
  http://www.kaffeinformation.se
  Ja du har fattat kanske, den allvarliga Vb är WP, nojsVb på AB.
  😉

 3. Tozimies

  January 17, 2007, 17:53:20

  Mitä ihmeen kieltä tää oikein on?

  Jag talar inte svenska.

  Otherwise I’d leave witty, sarcastic comment. Too bad. Maybe some day (I’ll speak fluent swedish).

  Victoria Silvstedt RULES!

 4. Rosetta

  January 18, 2007, 08:43:19

  Tinnitussan: Våga vägra “Freedom Fries”!

  Vendettanbettan: Tack for tipset! Jag har redan lärt mig det fantastiska ordet “vuxenvälling”. Ja, caffelatte alltså. Det passar utmärkt på alla lattemammor som ockuperar alla kaféer med tolv barnvagnar så att ingen annan får plats.

  Tozimes: Jag talar inte finska, så det jämnar ut sig. Jag ska be min gode vän reijo om en översättning på den finska delen av din kommentar och lovar att återkomma med passande svar. :-)

 5. Vendettanbettan

  January 19, 2007, 15:29:16

  Jag vill ha en bok.Av dig.Som du skrivit i.Ditt namn.Till mig.Jag har inga pengar.Och bär mig åt som en snorunge.
  :)

 6. Rosetta

  January 20, 2007, 10:14:47

  Vendettanbettan: Det är då inget fel på att bevara sin ungdom genom att bete sig som en snorunge ibland.

 7. Rosetta

  January 20, 2007, 11:01:13

  Käre Tozimies,
  min gode vän Reijo har nu tolkat och mitt svar på din lilla fina finska kommentar är följande: Det där är finska och resten är svenska. Jag hoppas att alla oklarheter ska var utredda.
  /RLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *