Pages

Categories

Search

 

Bögar, flator och lakritstroll i vår Herres hage

by
January 21, 2007
HBTQ, Politik
11 Comments

I DN finns det idag en artikel om det glada gaylivet i djurvärlden. Det verkar frodas, må bra och är tydligen inte alls så naturvidrigt som Åke Green och hans polare tycker. Jag är inte det minsta förvånad. Det finns en hel del evolotionära fördelar med lite gayinslag i naturen. Melodifestivalen skulle till exempel fortfarande befunnit sig på amöbastadiet om det inte vore för lite sunda gaygener. För att inte tala om musikalvärlden. Den skulle inte ens finnas! Och hur skulle det gå för världens teproducenter om det inte fanns en massa flator som drack te som om var dag var den sista? Världen skulle helt enkelt inte vara sig lik.

Jag undrar om Åke Green har läst artikeln och om han i så fall tänker bli vegetarian. Vad skulle hans Gud säga om han råkade stoppa en böggris i munnen? Det vore ju som att stoppa en sådan där könsförvirrad och etniskt oidentifierad lakritsbit från Fazer i munnen. Brrr … Jag undrar också om han nu kommer att känna ett visst obehag inför alla djur han möter i vår Herres hage? Han kan ju inte säkert veta om änderna i parken kastar lystna blickar i mjugg efter hans bleka gubb-ben om sommaren. Och hur ska han nu ställa sig till grannens katt? Den stryker sig mot allt som rör sig och i Åkes huvud är det säkert typiskt bögigt beteende. Jag tror dock att jag kan lugna Åke på den fronten. Eftersom han inte direkt utstålar en pulserande sexuell glöd är det knappast troligt att någon levande varelse överhuvudtaget kommer att kasta lystna blickar efter honom.

Hur står det till på min egen gayfront då? Tja, hunden verkar ha fallit för den där bisexuella trenden som hjärnforskaren Annica Dahlström pratar om. Och silverfiskarna i badrummet … de är precis som Fazers lakritslogga, svåra att könsbestämma, men eftersom de är ett ganska stort gäng förutsätter jag att det är blandad kompott och alla verkar göra det med alla … Fan, Annica Dahlström kanske har rätt i alla fall. Det kanske trots allt är en trend att vara bisexuell.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


11 Responses

 1. Erik Fremred

  January 21, 2007, 21:03:26

  Haha, du rular! Word!

 2. Nineve

  January 22, 2007, 07:20:12

  …och vissa insekter äter också upp sin partner efter akten…helt naturligt….skapelsen är fallen och detta beteende är ingen mall för hur människor ska leva.

 3. Rosetta

  January 22, 2007, 08:38:58

  Erik: Tack, tack!

  Nineve: Det finns en mening med allt. När honan äter upp hanen efter akten i insektsvärlden beror det på ofta på att hon i största möjliga mån ska säkra avkommornas chans till överlevnad. Har hon just fått sig ett skrovmål ökar den chansen avsevärt. Hårt, men sant.

  Vi behöver inte ta efter alla företeelser som finns i djurriket, eftersom alla beteenden inte är naturliga för oss (som till exempel att äta upp vår partner, vilket inte alls skulle ge våra avkommor en större chans). Däremot ska vi inte vara rädda för sånt som faktiskt är helt naturligt för vår art, även om det inte gäller varje enskild individ. Det är en variation som berikar arten.

  Det intressanta är inte huruvida djur också kan vara gay eller inte. Det intressanta är att många religiösa fundamentalister hävdar att det bara är människor som ägnar sig åt sådant och att det därmed är något som är strider mot naturen. Det är en ren och skär lögn och det är dessutom en lögn som skadat många människor. Jag tror att Gud tycker att det är bra att Bosse och Berra kilar stadigt så länge de älskar varandra och är snälla mot varandra, men jag tror att han/hon tycker mycket illa om att folk ljuger. Det är något som religiösa fundamentalister av olika slag borde fundera på.

 4. Nineve

  January 22, 2007, 08:50:09

  Det är en lögn att kristna skulle använda det som argument, enligt den kristna tron är naturen och människan fallen, skild från Guds plan och mening, skadad, inte som Gud har tänkt.

 5. Rosetta

  January 22, 2007, 08:57:15

  Jag drar inte alla kristna över en kam. Det finns massor av kristna som inte använder detta som argument och som inte har något som helst mot om Bosse och Berra kilar stadigt. MEN det finns tyvärr också massor av kristna fundamentalister i världen som med bestämdhet hävdar att det bara är människor som ägnar sig åt “synder”som dessa och använder det som ett argument för att homosexualitet skulle vara onaturligt. Det kan du mycket lätt hitta om du googlar på det. Det är tyvärr helt sant.

 6. Reijo

  January 22, 2007, 09:24:14

  There you go again darling 😉

  Min mamma brukade säga att när man träffar en idiot så är det bäst att hålla truten. Jag tror att hon menade att det inte går att argumentera med vissa…

 7. Rosetta

  January 22, 2007, 09:29:34

  Reijo! Du är smidig som ett järnspett. Som vanligt … Alla har rätt till sin åsikt.

  Men, man ska hedra sin fader och moder, så det är bäst att vi gör som den goda boken säger och lyssnar på mamma.

 8. Nineve

  January 22, 2007, 14:52:58

  Rosetta sorry, nej kristna fundamentalister tror inte så….men det finns två betydelser av ordet naturligt
  1. Så som det är i naturen
  2. Så som Gud tänkt…ex. “Det är inte naturligt för människan att dö” Personer som uttrycker en sådan mening är givetvis fullt medvetna om att människor och djur dör i världen…och att så är fallet är inte ett argument mot påståendet.

 9. Rosetta

  January 22, 2007, 15:20:42

  “Naturlig” har tre huvudbetydelser:

  1. något som finns i eller uppkommer ur den ursprungliga, omgivande verkligheten. (Ofta skeenden som styrs av naturens lagar).
  2. något som framstår som självklart i förhållande till rådande omständigheter.
  3. något som är fritt från konstlade spärrar och hämningar.

  Gud lyser dessvärre med sin frånvaro, men eftersom detta är en språklig diskussion får du fortsätta den med Horace. I rest my case.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *