Pages

Categories

Search

 

Jesus Christ Superstar?

by
January 23, 2007
Blandat, Politik
No Comment

I aftonbladet.se kan man läsa att en kristen hemsida försöker avskräcka ungdomar från att välja rockstjärnelivet framför andra mer säkra karriärvägar. Det låter väl inte alltför illa, med tanke på att rockstjärnegrejen väl måste räknas som en av de mindre säkra karriärvägarna. Många är kallade, men få äro utvalda.

Problemet är att de försöker avskräcka genom att hävda att en rockstjärnas medellivslängd bara är 36,9 år jämfört med 75,8 för oss andra vanliga dödliga. De kan uppenbarligen inte ha tagit Rolling Stones i beaktande för då skulle rockstjärnornas medelålder ha skjutit iväg och hamnat över 100-strecket någonstans. Dessutom saknar jag förslag på alternativa karriärvägar. Jag anar att de skulle föreslå pastor eller något sånt, men å andra sidan tycks deras fruar ha en ganska kort medellivsläng. I alla fall i Knutby.

En annan sak som de inte har tagit upp är att Jesus hade en väldigt kort medellivslängd. Han blev bara runt 30, alltså klart under rockstjärnornas medel. Han dog dessutom en mer våldsam död än rockstjärnor generellt gör. Om Jesus hetat Rob och spelat i ett band som hette Black Magic Lizards hade han garanterat varit med på listan över avskräckande exempel.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Kerstin

  January 23, 2007, 14:06:03

  Så himla glad jag är att jag har hittat hit :)
  Är det du som är Gud?

 2. Rosetta

  January 23, 2007, 14:15:28

  Jag visste att jag inte borde muttrat om min sons karriärval! Nu är jag genomskådad … Attans också! Men ärligt, skulle inte ni också muttra om er son sa att han ville bli profet?

 3. Tinnitussan

  January 23, 2007, 16:16:09

  Hehe. Jag har alltid varit impad över hur många rockstars som faktiskt klarar sig trots att de utsättter sina kroppar för allt annat än ett hälsosamt levende.

  Kanske Jesus kommit till jorden ändå. Vars alias är Ozzy Osbourne? Eller Iggy?

 4. Rosetta

  January 23, 2007, 16:32:35

  Japp, det är många som har sett ut som om de borde falla döda ner i tjugo, trettio år. Rolling Stones, Iggy, Ozzy, Shane McGowan och en helt gäng andra.

  Hmm… Jag tror att Jesus har återvänt och att han är Sharon Osbourne.

 5. Tinnitussan

  January 23, 2007, 19:31:51

  Ååååå, Sharon my man! Hon är bäst!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *