Pages

Categories

Search

 

Musik som gör dig hetero

by
January 30, 2007
Blandat, HBTQ, Kultur, Politik
9 Comments

Aftonbladet.se skrev igår om någon kristen hemsida som listade musik som man blir gay av. Nu ser det dock ut som om hemsidan var fejk. Om just den här hemsidan är på riktigt eller inte bryr jag mig inte så mycket om. Kristna fundamentalister har länge hävdat betydligt värre saker än så. Den populäre amerikanske tevepredikanten Pat Robertson tycker till exempel inte att man ska acceptera homosexualitet eftersom det bland annat kan orsaka “orkaner, jordbävningar, tornados, terroristattacker och möjligen också meteoritnedslag”. Jaha, tänk! Kort sagt, den eventuellt fejkade hemsidan är en droppe i havet jämfört med vad som faktiskt sägs alldeles på riktigt.

Nåväl, det hela fick mig i alla fall att tänka på vilken musik som möjligen kan göra folk hetero. Jag har därför gjort en liten lista och jag vill redan nu varna känsliga bloggläsare. Den är rent otäck! Jag fick själv avbryta arbetet med den och ta en kopp kaffe för att stilla nerverna. Håll i er, här kommer den:

Christer Sjögren
Niklas Strömstedt
Lasse Berghagen
Tomas Ledin
Lasse Stefanz
Sissel Kyrkjebø
Dire Straits
Stefan Andersson
Vaya Con Dios
Eddie Meduza
The Real group

Och sist men inte minst kunde jag inte låta bli att knåpa ihop en mycket kort, men ack så kärnfull lista över musik som gör en asexuell:

Carola

Så kan man bara för jämförelsens skull ställa dessa två listor mot ett litet trevligt axplock från listan med musik som sägs göra folk gay:

Björk
Morrissey
David Bowie
Velvet Underground
Lou Reed

En sak är i alla fall ställd bortom allt rimligt tvivel. Det råder ingen som helst tvekan om viken grupp som har bäst musiksmak. Frågan är vad som är värst, att lyssna på musiken i heterolistan eller att få en blixt i huvudet?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


9 Responses

 1. Daniel

  January 30, 2007, 22:44:37

  Det säger något om Bowies och Lou Reeds chockkvaliteter att de fortfarande, över 40 år efter sina respektive debuter som artister, lyckas få folk att bli så hysteriskt upprörda. Bögmusiken åldras med värdighet.

 2. Tinnitussan

  January 30, 2007, 23:08:28

  Håller med. Heterolistan var en ren skräck att ta sig igenom. Måtte aldrig Christer Sjögren bli en gay-ikon…

 3. Maria

  January 31, 2007, 12:52:16

  Lasse Berghagen gjorde väl ett tappert försök att bli gay-ikon på senaser pride?!
  Aldrig hade han ju kännt en sådan värme från publiken…..brrr…jag tyckte att det var ett kyligt framträdande av Lasse.
  Undrar hur många i publiken som blev hetero?

 4. Rosetta

  January 31, 2007, 14:19:50

  Maria: Jag vet att Lasse var på Pride och jag säger som alla andra som var där antagligen tänker: “Vad sjutton gjorde han där?” Det är nästan så att jag blir sugen på att låta honom göra Carola sällskap på den asexuella listan.

 5. LedarG

  January 31, 2007, 20:43:51

  Jag har lyssnat på Bowie sen jag var 12 (och jag är ett antal x 12 nu, om man säger) samt även resten av gaylistan, och jag är det levande beviset för att den är bluff. Jag är fortfarande hetero :-( men det kanske är för att jag har L berghagens autograf. men den fick jg ju nyss?! till min mamma! och det är sanning. Och himla tur för L att jag var där o trängde mig på, han hade aldrig hittat till sitt tåg annars! och han är mycket mindre i verkligheten, knappt längre än jag, pfft.

 6. Björn

  February 1, 2007, 11:24:54

  Men vet ni inte? Det enda som skiljer en heterosexuell man från en homosexuell upplevelse är ett helrör Vodka.

  Men, med den där listan kanske det behövs två helrör… Med Carola hjälper nog inte ens helägande av AB Vin & Sprit, tyvärr.

 7. Qer

  April 6, 2008, 11:55:23

  Sambon påstår att Carola orsakar akut magsjuka. Själv är jag inte lika känslig, däremot brukar jag ha svårt att gå på flera minuter pga skrattkramp varje gång hon yttrar sig i media…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *