Pages

Categories

Search

 

Internationella kverulantdagen

by
March 8, 2007
Politik
No Comment

Det är den internationella kvinnodagen idag. Jaha… Det är ju inte direkt världens mest upphetsande dag. Jag har konstaterat att alla skriver om den idag, men jag känner mig inte lika entusiastisk. Jag är inte så förtjust i sådana där internationella dagar. De är lite för pk för min smak. (Internationella orgasmdagen undanräknad, men så är den inte så pk heller…)

Några andra saker har dock fångat mitt intresse:

Moderaterna vill skrota tv-licensen – Man blir ju helt imponerad av Fredrik Reinfeldts förmåga att ta tag i problemen inom alliansen med kraft och beslutsamhet. Om man slopar tv-licensen kan ju ingen komma och gnälla om någon minister “glömt” att betala den i tjugo år. Det är problemlösning på hög nivå! Kanske borde staten betala skatterna också så att flummiga företag i skatteparadis inte verkar så skumma längre.

Zlatan är inte svensk – Sverigedemokraten tycker inte att Zlatan är svensk och Sverige blir upprört. Med all rätt naturligtvis, men jag undrar så många skulle bli som himla upprörda över uttalandet om det inte vore för att Zlatan kan sparka boll. Det känns som om det mer handlar om svenska fotbollslandslagets chanser att ta någon sorts medalj än om en vilja att få våra svenska systrar och bröder med utländskt ursprung att känna sig hemma och välkomna.

Han vann 830 miljoner – Ed nabor har vunnit 830 miljoner. Trevligt för honom. Själv är jag skitavundsjuk! Jag tröstar mig med att han i alla fall ser glad ut. Det värsta som finns är storvinnare som antingen säger att de inte ska ändra på något i sitt liv eller de som efter några månader talar ut i pressen och berättar om hur svårt de haft de sedan de vann. Till den första kategorin säger jag: Tråkiga jävlar! Använd åtminstone pengarna för att förbättra någon annans liv. Till den andra säger jag: Ja, men stackars er då! Det måste vara hemst att ha typ 235 miljoner kvar när man betalt telefonräkningen. Verkligen!

Luuks okända extraknäck: nakenmodell – Jag är inte överförtjust i Luuks, sedan han sabbade en sin intervju med Madonna genom att älta om Pingu, men jag är tacksam för att han lätt nakenmodellandet stanna vid ett extraknäck. Tack!

Eftersom jag var lite bister i början av inlägget tänkte jag bara nämna några dagar jag faktiskt gillar skarpt:

1. Nyårsdagen – hela världen (åtminstone stora delar av den) är bakis och man kan titta på Ivanhoe och äte pizza med alldeles gott samvete.
2. St. Patrick’s Day – Gröna kläder, Guinnes och irländska rebellsånger. Irländarna är bra på att fira.
3. Min födelsedag.

mvh,
Eder för dagen kverulerande Rosetta

P.S. Imorgon tänker jag pusha lite för en sak som ligger mig varmt om hjärtat, så stay tuned. 😉

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Tinnitussan

  March 8, 2007, 22:29:52

  ang. zlatan.

  visst är det så. Du kan “bli” helsvensk över en natt om Sverige får skörda medaljer, ex. Ludmila. Medan andra kommer klassas som “Trettiosjundes generation invandrare” i evigheternas evighet?

  Och hur kan sd i främst Skåne bladdra om “svenskhet, Sverige och svenskar” som om det vore självklara rötter för dom när Skåne historiskt sätt varit danskt en gång i tiden?

  Jeeez.

 2. LedarG

  March 9, 2007, 18:21:25

  Ja, sen är väl det enda som saknas en lägenhet var till ALLA i Stockholms innerstad, så kan ingen klaga på att några ministrar fått gå före i bostadsköerna! Tänk vad enkelt allt är, när man väl kommit på konceptet.

 3. Canis Lupus

  March 10, 2007, 06:50:02

  För att vara lite mindre pk kan man alltid blogga om skotten i ådalen eller bankrånet i eslöv bara så helt apropå…

 4. LedarG

  March 11, 2007, 11:53:25

  nu har jag stay’at tune’ad i flera dar, när kommer hjärtesaksinlägget???? säg inte att kristdemonerna har tagit dig?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *