Pages

Categories

Search

 

En personlig scudmissil eller fri aborträtt? Vad är värst?

by
April 18, 2007
Politik
4 Comments

Vad behövs egentligen för att USA ska förstå att de måste göra något åt sina vapenlagar? Tydligen räcker det inte med att drygt 80 personer dör varje dag på grund av skottskador i USA. Det ger i runda slängar ca 30 000 om året. Det är som om en stad av Landskronas storlek skulle utplånas varje år. Det är ju ganska mycket.

Trots det hävdar man att en strängare vapenlag inte skulle råda bot på problemet. Hur skulle då vanligt folk kunna skydda sig? Ja, om man nu från början inte lät vartenda pucko som kan släpa sig till en butik och köpa valfritt vapen köpa vapen, så skulle det ju finnas betydligt mycket mindre att skydda sig mot. Och hur trevligt känns det att man bara behöver pinna in på Wal-Mart för att köpa ammunition? Jag förstår att det är bra att ha saker som mjölk och bröd nära till hands, men ammunition? Det känns som lite over-kill. Bokstavligen.

Även om NRA tycker att det räcker med tillstånd för att ha kulsprutor, så tycker jag nog att det krävs lite mer än så. Man kan till exempel ställa en fråga som “Varför i helvete behöver man en kulspruta hemma???” Jag har då aldrig kännt ett skriande behov efter en. Men det är ju jag. Jag kanske är konstig. Kanske borde jag undersöka varför jag inte vill ha en scudmissil under sängen. Det kanske verkligen är något fel på mig…

En mer relevant fråga som poppar upp i mitt huvud är varför många av de som försvarar trevliga saker som dödsstraff och obefintliga vapenlagar ofta är emot aborter eftersom det är “är mot livet”. Pust! Det är så dumt att jag knappt orkar kommentera det. Det är dock förfärligt att de lyckats sprida sitt budskap så till den milda grad att folk till och med här börjar muttra om att den fria aborträtten borde dras in. Tarvliga argument om att 1,1 miljoner inte fått föddas i Sverige sedan aborten infördes 1975 kan man lätt skjuta i sank med att tala om att drygt 70 000 kvinnor dör om året av illegala aborter runt om i världen. Dessutom får mellan 2 och 7 miljoner kvinnor men för livet på grund av komplikationer vid illegala aborter. Det är också ganska trist statistik, eller hur? Som tur är finns det folk som tänker längre än näsan räcker.

Hmm… Jag tror att jag på allvar ska fundera på det där med en personlig scudmissil. Jag skulle så väldigt gärna vilja skicka en personlig sådan till alla abortmotståndare världen över med en personlig hälsning: “Bend over! from your very own La Rosetta.”

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


4 Responses

 1. SnyggLirre

  April 18, 2007, 09:46:01

  Förut tänkte jag alltid att det är jäkla typiskt amerikaner att vara sånna hycklare. Men nu har jag insett att det tyvärr inte bara är amerikaner som tycker såhär, utan det är religiösa människor generellt. Och till och med i Sverige. Helt sannslöst. Jag blir så upprörd när jag tänker på det här att jag inte ens kan författa en bra kommentar!

 2. Miss Keep Your Distance

  April 18, 2007, 10:14:09

  Jag håller med. Det är helt ologiskt. Jag har för mycket fonetik i skallen för att orka ösa ur mig vad jag tycker om skärpta abortlagar och vapenlagen i USA. Det skulle bli ett helt inlägg… Men jag skickar gärna en scudmissil jag också.

 3. Joshua_Tree

  April 18, 2007, 13:30:21

  Hyckleriet är uppenbart. När det gäller vapnen vill jag dock inflika att galningarna alltid kan få tag i vapen. Det råder ingen brist på illegala vapen här heller. Jag tycker inte att det är orimligt att jag, efter rejäl lämplighetsprövning förstås, får inneha vapen för att försvara mig. Dock anser jag inte att kulsprutor är avsedda för just självförsvar…

 4. hsudw ghtnr

  April 18, 2008, 20:35:42

  mevad wudlji jvwtp biorvufg udgbysi nwaoydscm sorfkLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *