Pages

Categories

Search

 

Med pöbeln vid spakarna

by
April 24, 2007
Blandat, Politik
No Comment

Det har på senaste tiden höjts en del röster om att man borde sänka åldern för rösträtt. Jag tycker att åldern för rösträtt är bra som den är. Det finns dock en del andra saker som bekymrar mig vad det gäller rösträtten. Eller rättare sagt, det bekymrar mig att vissa människor har rösträtt överhuvudtaget, till exempel:

Annica Dahlström – Hjärnforskaren som gud glömde. Tror man att alla män är faror för sina barn, att kvinnor med små bröst är bättre på matte än de med stora och att bisexualitet är en modenyck bör man inte vara med att fatta alltför stora beslut som berör människors vardag.

Åke Green och Ulf Ekman – Eftersom deras åsikter hör hemma på medeltiden, borde deras rösträtt också vara medeltida, dvs icke existerande.

Linda Rosing – Finns hennes parti än? Röstade hon själv på det? Vet hon hur man gör? Jag tvivlar på allt.

Irene von Wachefeldt – Nej Irene, män är inte djur och det är något man borde veta för att vara berättigad rösträtt.

Jag vill naturligtvis inte att just dessa personer ska känna sig ledsna och träffade, kan jag trösta er med att det finns många andra vars röstningsförmåga borde ifrågasättas. Ni är på intet sätt ensamma. Jag är för demokrati, men man glömmer alldeles för ofta bort att demokrati också ställer stora krav på individen. Axlar man inte de kraven riskerar man någon sorts pöbelstyre och vem vill ha det?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Tinnitussan

  April 24, 2007, 10:51:16

  Ingen risk att de känner sig ledsna och träffade. Med dagens retorik är de kränkta. Jämt. Alltid.

  Suck.

 2. SK

  April 24, 2007, 20:28:05

  Människor är djur. Vet man inte det kanske man borde gå om grundskolan. Eller kanske inte vara berättigad att få rösta. “Obs ironi om bloggarens dåliga biologikunskaper”.

 3. Rosetta

  April 25, 2007, 07:00:42

  Tinnitussan: Kränkt ja… Hu, det finns alldeles för många människor som känner sig obefogat kränkta!

  SK: Ha, ha! Sant! Vi är alla djur. :-) Jag menade nog mer att män inte är mer djur än vad kvinnor är.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *