Pages

Categories

Search

 

Skäms på er, Kristdemokrater!

by
October 16, 2007
Politik
No Comment

Sällan har jag varit så nöjd över något som jag är över att regeringen med gott stöd från oppositionen har bestämt sig för att skolan inte är till för att indoktrinera barn och ungdomar, utan för att lära dem att bli fria och tänkande människor.

Jag är inte av princip religionsfientlig, men för barn som lever under mer eller mindre sektliknande förhållanden måste det finnas ett andningshål och här har skolan mycket att erbjuda. Här kan de i lugn och ro få möjlighet att se världen från en annan sida och förhoppningsvis har de då lättare att utvecklas till fria individer.

Med tanke på regeringens framsynthet i det här fallet har jag därför mycket svårt att förstå att de låter ett litet skitparti som Kristdemokraterna inte bara stå ivägen för, utan medvetet förhala och sabotera det demokratiska arbetet när det gäller arbetet med att få fram en könsneutral äktenskapslag. Trots att det finns en förkrossande majoritet bland alla riksdagens partier och ute hos det svenska folket, låter sig Fredrik Reinfeldt hunsas av Kristdemokraterna.

Jag bryr mig inte det minsta om vad Kristdemokraterna tycker. De får tycka vad de vill. Jag har däremot svårt att förstå att de har mage att sätta sig upp mot den demokratiska processen och förhala ett beslut för att det inte passar dem. Frågan är faktiskt inte är speciellt komplicerad. Världen faller inte samman om Olle gifter sig med Per. Att säga att Lotta inte ska få gifta sig med Stina är att jämställa med att säga att en svensk inte skulle få gifta sig med en afrikan för att han eller hon är svart. Det är ren och skär diskriminering.

Det här handlar inte om teologi, det är en form av apartheid och Göran Hägglund och hans mörkermän borde skämmas över att vara så bigotta att de inte ens drar sig för att frsöka hindra demokratin att ha sin gång för att få sin vilja igenom. Ni kanske tror att det för er närmare Gud, men tro mig. För varje dag ni väljer att sätta demokratin ur spel hamnar ni ett pinnhål längre från himlen, ty störst av allt är kärleken.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Daniel

  October 16, 2007, 16:50:41

  Vilken rappakalja! Att kristdemokraterna finns med i regeringen ÄR ju demokrati. Att de för fram sina väljares åsikter ÄR ju demokrati. Att jämställa frågan om könsneutral äktenskapslagstiftning med apartheid är en sån sanslös överdrift att det blir skrattretande. Snarare skulle väl en jämförelsen vara att apartheid fortfarande lever kvar lika starkt så länge inte svarta människor också kallas vita…

 2. Rosetta

  October 16, 2007, 17:00:26

  Det är demokrati att kristdemokraterna sitter i riksdagen. Det är odemokratiskt av dem att förhala ett beslut som en överväldigande majoritet av riksdagen stöder. Varför gör de det? Därför att de inte tycker att alla människor ska ha lika rättigheter. I deras ögon har vissa människor inte rätt till saker som de anser är självklart att andra ska ha rätt till. Det är faktiskt exakt det som apartheiden handlade om.
  Slutligen vill jag också påpeka att det är demokrati att KD för närvarande ligger under 4% spärren och förhoppningsvis trillar ur riksdagen i nästa val.

 3. Tinnitussan

  October 19, 2007, 08:15:36

  Jag har så svårt för detta med hur kärlek ska överanalyseras in i minsta detalj. Vuxna människor som älskar varandra räcker för mig och jag gläds åt ALL kärlek som är äkta. Könsaspekten förstår jag mig inte på.

  En bra kompass om man vill kolla upp hur demokratiskt och tolerant ett land är genom att just titta på HBT-personers behandlas i landet. Ju bättre acceptans ju bttre demokrati liksom.

  Personligen skulle jag aldrig ens ta i en röstsedel det står Kristdemokraterna på. Never. De skrämmer mig.

 4. Max Hobstig

  November 12, 2007, 12:23:11

  Jag är en mycket konservativ man. Jag tillhör Svenska kyrkans fria synod. Många kallar mig Svartrock och en del av mina vänner kallar mig radikal. Om jag själv får sätta mitt epitet så är jag en mycket konservativ man :-)

  Det enda jag har att säga om ditt inlägg är att du tagit miste på det mesta om både Kristdemokraterna och det demokratiska i demokratin. Men ingen skada är skedd eftersom du utnyttjar din demokratiska rätt att tycka vad du vill. Jag kan väl tillstå att jag inte tycker om dina åsikter, men är beredd att gå i döden för din rätt att ha dem.

  Strunt samma.
  Jag önskar dig en bra dagLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *