Pages

Categories

Search

 

Feminismen har blivit ett dåligt skämt

by
January 9, 2008
Politik
No Comment

Jag hade lovar mig själv att inte ge mig in i debatten om huruvida man ska få bada topless på badhus eller ej, men som vanligt kan jag inte låta bli. Sedan när blev det en mänsklig rättighet att få visa brösten överallt? Eller kanske snarare, varför tycks folk ha ett behov av att göra det?

Jag kanske är en trist typ, men jag håller gärna mina raringar för mig själv och jag är helt säker på att det inte är något de lider av. Det föreligger alltså ingen form av bröstmisshandel. De är glada och nöjda i sin varma, ombonade miljö och ryser över blotta tanken på att hänga ut i det fria i ur och skur.

Jag förstår verkligen inte poängen med Bara Bröst-kampanjen. Exakt hur är det tänkt att den ska främja jämställdheten? Jag håller helt med JämO som anser att det inte är en jämställdhetsfråga. Det är det inte heller. Det är bara ytterligare ett bevis på att vissa feminister håller på att ta livet av feminismen. Hur skulle man annars kunna tolka ett så ihärdigt arbete för att förinta sig själv genom att göra sig fullkomligt meningslös och i vissa fall rent ut sagt löjlig?

På bara ett par månader har feminister av olika slag ammat i protest, badat topless i protest och förundrats över att Svenska Akademien “klarade av så mycket mensblod” när Doris Lessing fick Nobelpriset. Som pricken över i använder sig sedan Gudrun Schyman av en klassisk “manlig härskarteknik” för att kväsa till debattören Pär Ström som i SvD visade på hur män i vissa fall diskrimineras fritt fram utan att någon lyfter på ögonbrynen. Hon fördummar nämligen honom genom att rakt av deklarera att han är okunnig. Intressant nog är det inte de fakta han lyfter fram, som att kvinnor i 95% av fallen vinner vårdnadstvister, som hon anser att han är okunnig om, utan om feminismen. Jaha? Men inte var det väl feminismen som var det viktiga här, utan diskrimineringen, eller hur?

Diskriminering är väl diskriminering var man än hittar den, eller är det kanske så att viss diskriminering är mindre hemsk än annan diskriminering? Eller pågår det någon sorts inofficiell tävling om vem det är mest synd om, som jag har missat precis som jag missar alla VM och OS? Om det gör det, så borde den genast läggas ned i förmån för att försöka bli av med ALL riktig diskriminering istället och till den räknar jag verkligen inte toplessförbud i badhus.

Slutligen vill jag bara påpeka att jag som bröstinnehavare och kvinna känner mig djupt kränkt av att Mian Lodalen så hafsigt, nedsättande och diskriminerande refererar till kvinnobröst som “taxöron” i sitt debattinlägg i Aftonbladet. Vet hut, Mian! *Rosetta hötter pilsnerfilmskt med näven med riktning åt Söders höjder*

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Tinnitussan

  January 9, 2008, 22:55:56

  Jag börjar bli allvarligt trött på alla feministiska självmål som hela tiden görs. Jag har de senaste ito åren kallat mig stolt feminist men jag tvekar tyvärr att fortsätta.

  Även vissa feminister bygger också normer för att förtrycka kvinnor också. Översittare liksom. “Om du inte badar topless är du ingen feminist utan då stödjer jag patriarkatets syn på kvinnans bröst som sexualiserat”. Jösses.

  Nope. Jag kör mitt eget race och låter ingen tala om för mig hur jag ska vara. Såklart 😉 Hoppas fler skulle våga köra min taktik !

 2. LedarG

  January 14, 2008, 20:18:39

  alltså varför ska man bara visa brösten isåfall? Varför inte muttan också. Helst rakad så att så mycket detaljer som möjligt kan ses. Eller vad blir nästa steg?
  Om man tänker sig den motsatta strategin, dvs istället för att tänka “klart jag ska ha bar överkropp när männen får ha det” så blir förslaget på jämlikhet att “om vi ska skyla överkroppen måste männen också göra det”
  varpå man inser hur löjligt det hela är. (förhoppningsvis)

  och en annan sak som stör mig, ibland talar man om “omvänd rasism” fast man menar rasism. tex när en mörkhyad uttalar sig fördomsfullt om vitingar. det är rasism! riktningen på fördomen spelar ingen roll!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *