Pages

Categories

Search

 

Kd är inte kompatibla med verkligheten

by
January 21, 2008
Politik
No Comment

Det är bra att Fredrik äntligen sätter ned foten mot Kd i homoäktenskapsfrågan. Det hade varit ännu bättre om han haft ordentlig stake att göra det tidigare, men bättre sent än aldrig. Jag anar att han känner sig stärkt med att ha Sifo:s undersökning bakom ryggen och hoppas på lite gayröster i nästa val.

Jag undrar hur Kd ska hantera det här? Det har satsat så hårt på den här frågan och ändå faller de platt på näsan. Jag vet att de säkert anser sig upplysta som åtminstone kommit ett steg längre än drottning Victoria, som inte bekymrade sig om lesbiska överhuvudtaget, eftersom det var en så ohygglig tanke att hon inte ens kunde föreställa sig den. Men en liten reality check skadar ju aldrig. Det är dags för Kd att uppdatera till Kd 2008.0 för Kd 1872.0 är helt enkelt inte kompatibel med verkligheten längre.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Nisse Radarsson

  January 21, 2008, 18:33:43

  Klart KD inte är kompatible med verkligheten, dom tror ju på Gud!

  Gud existerar inte, Gud skapade inte människan.
  Människan skapade Gud. Punkt.

 2. Kalle

  January 28, 2008, 02:40:59

  Det blev en miss när vi separerade religion från stat. Av någon anledning behöll staten Äktenskapet(tm). När man sedan börjar ändra på definitionen av äktenskap och dessutom tvingar den forna statskyrkan att viga homosexuella är det inte konstigt att KD höjer rösten.

  Äktenskapet är redan paxat av de religioner som använder sig av det, låt dem behålla det. Ersätt det sekulära äktenskapet och partnerskapet med något mer flexibelt, något som tex inte kräver blodsband eller sexuell förbindelse, men kalla det inte i (valfri) guds namn äktenskap bara.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *