Pages

Categories

Search

 

Sifo sprider sordi över Kd:s glada domedagsstämning

by
January 21, 2008
Politik
No Comment

Kd hävdar ofta att de har ett “starkt folkligt förankring” i sitt envetna motstånd mot könsneutrala äktenskap. Det har jag alltid misstänkt vara struntprat och minsann om inte SIFO:s senaste undersökning visar att jag har alldeles rätt. Jag är inte det minsta förvånad. Det enda som förvånar mig är att Kd verkar vara förvånade.

Jag vet inte vad de hade förväntat sig av undersökningen, men jag tror mig veta vad de tror kommer att hända efter att riksdagen kört över dem i frågan. De tror att jorden kommer att öppna sig och sluka syndens näste Sverige som straff för dess förfall. Inget får ju församlingen upp i varv som en gammal hederlig domedagspredikan, eller hur? Fråga bara Åke Green.

Personligen är jag inteså negativt lagd och tror att lagen kommer att bringa glädje, fröjd och gamman och mången glad bröllopsfest, som inte Kd-nissarna är bjudna till. Partypoopers göre sig nämligen inte besvär.

Länkar för fortbildning:

Starkt stöd för homoäktenskap
Svenskar stöder homoäktenskap
Starkt stöd för homoäktenskap 2
Sifo: Starkt stöd för homoäktenskap
Hur långt har vi kommit i civilisationen?
Vi kanske borde ha en folkomröstning
Uppriktigt förbannad
Som man frågar får man svar
Svenskar vet inte vad äktenskapet är
Är kristdemokrater tröga eller?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts byLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *