Pages

Categories

Search

 

Pär Ström – Sveriges modigaste man

by
January 22, 2008
Politik
No Comment

Som alla redan vet gillar jag Pär Ström, författaren till “Mansförtryck och kvinnovälde“. Han bidrar med den lugna saklighet, som jag tycker att jämställdhetsdebatten annars så ofta saknar. Han har till och med vågat ställa sig upp och säga att även män i vissa fall diskrimineras. Det kräver en modig man och naturligtvis har det lockat horder av feminister att plocka fram både grepar och facklor för ge sig ut och leka pöbel och jaga monstret ur stan.

I förra veckan fick Pär kritik från både muntre Sigge Eklund och Susanna Alakoski. Idag ger Pär dem båda, och många andra, svar på tal i Aftonbladet: “Det är synd om människorna – även männen“.

Eftersom varken muntre Sigge, Alakoski eller många andra verkar ha ork att faktiskt läsa Pärs bok innan de uttalar sig, så tycker jag i alla fall att man kan begära att de läser dagens välformulerade debattinlägg.

För de som är intresserade av att veta mer kan man beställa Pärs bok här: beställ@dnv.se. De riktigt lata kan till och med ladda ned en podcast av den. De riktigt snåla kan ladda hem den gratis i pdf-format.

Kort sagt, det finns inga ursäkter att uttala sig utan att vara välinformerad. Inte ens den mest inbitna feminist kan skylla på att hon inte har råd för att män roffar åt sig en större del av lönekakan. Ni kan ju för sjutton läsa boken gratis, fast ni är kvinnor!

Jag kommer att uppdatera med länkar till kommentarer till debattinlägget, men tills vidare får ni hålla till godo med smakprov ur den tidigare debatten:
Det är synd om människorna – även männen
Pär Ströms blogg
Kan män vara feminister?
Ström missar helheten
Många misstolkar den feministiska ideologin
Det finns även kvinnogrisar i detta land
Han är väldigt okunnig om vad feminism är
Ström är en latmask
Visa mig de manshatande feministerna, Pär Ström
Feminismen tål inte fallna kvinnor
Män är värre än djur
Kolla här, Pär Ström
Fult knep av aftonbladets debattredaktion

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Syrran

  January 22, 2008, 12:44:01

  Hej!
  Jag har läst delar av boken “Mansförtryck och kvinnovälde” inför ett rep jag skulle skriva. Förutom att Ström i boken bygger sina argument på en falsk och selektiv verklighetsbeskrivning är den också populististisk, spekulativ och oredigerad. Det är intressant att sådana böcker ges ut på bekostnad av sådant som både är intelligent och genomarbetat.

  Men det vore intressant att veta hur du Rosetta har kommit fram till dina slutsatser kring feminism och jämställdhet. De är, minst sagt, intressanta.

  Ha det fint!

  PS. Nu blir det inget mer panelande, men du kanske hänger med på ngn framtida Rond-öl? DS

 2. Rosetta

  January 22, 2008, 13:27:34

  Hej kära radiokollega!
  Det viktigaste först: japp, jag följer gärna med på framtida Rond-öl. Dock inte det föreslagna datumet, för då är jag på resande fot. :-)

  Du ställde en så intressant fråga att jag skriver ett inlägg om det istället för ett svar här. Jag skriver på det even as we speak, så det ligger snart ute.

  Ha det fint du med!
  Rosetta

 3. Mr Righteous

  January 22, 2008, 14:18:10

  Hörru SYRRAN!

  Du skriver att “Ström i boken bygger sina argument på en falsk och selektiv verklighetsbeskrivning “…och att den är populistisk m.m.

  Hur i helvete motiverar du det???? Det skulle vara intressant att höra! Per Ström är istället saklig, logisk och lugn och pekar på områden där mannen diskrimineras. Jag förstår inte hur ens den mest inbitna feminist har ngt att invända mot

 4. T

  April 24, 2008, 13:42:52

  Det är många som skriver att Pär Ström är en virrpanna och inte har riktigt kontakt med verkligheten. Tycker att det är personangrepp som endast verkar vara för att skrämma folk att delas hans åsikter. Om han nu har fel så är det väl bara att konstatera det istället för att smutskasta en som använder samma slags “tycka synd om”- retorik som feministerna alltid har använt sig av. Jag beundrar Pär för hans mod, för att offentligt kritisera feminismen som staten och de fördomsfulla har antagit som sin ideologi att applicera på gemene man förtjänar mänsklighetens stöd betydligt mer än en feminist som skriver ännu en bok om något som hela samhället är fullt medvetet om efter år av indoktrinering.

  Det kan hända att Ström har fel i sakfrågor, men det viktigar är att han vågar vända på steken, och inte tänka i samma banor som han har blivit sagd att tänka. Han är en sann revolutionär!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *