Pages

Categories

Search

 

Hedersomnämnande för synliggörande av jämställdhetsfrågor

by
January 23, 2008
Politik
No Comment

Jag har skrivit många och långa inlägg om de senaste dagarnas jämställdhetsdebatt. Därför vill jag nu premiera två personer som på ett kort och kärnfullt sätt verkligen träffat huvudet på spiken.

Först ut är Sofia Norén, som på ett föredömligt sätt plockade ned hela toplessdebatten på jorden igen med den oöverträffade bloggrubriken: “Ragnhild vill sporta boobsen, helt enkelt!” Strålande!

Sedan har vi den anonyme som kommenterade ett av alla jämställdhetsinlägg efter Susanna Alakoskis snodda årtalslista från Göteborgs universitet. Han fyllde själv i med ett årtal som för männen är viktigt ur jämställdhetssynpunkt med den fyndiga kommentaren: “1912: Titanic. “Kvinnor och barn först.”* Jag skvimpade ut kaffet av ren fröjd över den kommentaren.

*Jag har försökt google mig fram till kommentar igen, men utan framgång. Om du är den anonyme som skrev kommentaren så får du gärna höra av dig, så länkar jag naturligtvis till din kommentar.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *