Pages

Categories

Search

 

Rosetta läser, begrundar och jobbar på svar

by
January 31, 2008
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Eftersom jag i förrgår misslyckades med en liten litterär stilövning (tack Emma på Opassande för din uppmuntran!), bestämde jag mig, på inrådan av signaturen Sned, för att sluta gnälla och faktiskt ta reda på vad de som vill förändra upphovsrätten och tillåta fri fildelning faktiskt menar. Det kan ju löna sig att se bortom kvällstidningarnas version av det hela. Därför ställde jag fyra frågor och bad folk att svara på dem med öppet sinne. Mitt lilla upprop har fått ett långt bättre genomslag än jag hade vågat hoppats på. Det lönar sig att ställa uppriktiga och ärliga frågor, för då får man uppriktiga och ärliga svar. Tack till alla som svarat!

Jag håller på att läsa alla era kommentarer, bloggar och länkar för att ge er så bra svar jag bara kan. Håll ut ett par timmar så kommer det svar här på bloggen. Och fortsätt för all del att skicka in kommentarer! Jag vill ha så mycket information och så många synvinklar som möjligt på det här med upphovsrätt och fildelning.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. Tinnitussan

    January 31, 2008, 19:49:55

    Din blogg är folkbildning. Jag kan absolut ingenting om fildelning alls så jag behöver all info jag kan få… och det får jag här! Tack.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *