Pages

Categories

Search

 

Rosetta vägrar spela shuffleboard och lär sig knäcka kokosnötter

by
February 5, 2008
Politik
No Comment

Först och främst, tack för alla era kommentarer! Jag hade aldrig kunnat tro att mitt lilla upprop skulle få ett så bra gensvar. Uppriktigt sagt trodde jag inte att ni skulle lyckas övertyga mig heller, men som jag skrev i en kommentar hos Opassande igår, så var det främst en sak som fick mig att tänka om. (Ja, förutom intervjun med Jan Guillous sambo, då.) Nämligen insikten om att de faktiskt inte alls handlar om huruvida fildelning av material som nu är skyddat är rätt eller fel, utan det faktum att det är så verkligheten ser ut och att det inte finns några godtagbara sätt att förändra den på. Då återstår bara två val, att anpassa sig och göra det mesta av situationen eller att fortsätta leva i lalaland och låtsas som om vi kan vrida tiden tio år tillbaka.

Det fick mig att tänka på ett program jag såg på tv för ett tag sedan. Det handlade om vilka det är som överlever katastrofer av olika slag. Man har forskat på det där och kommit fram till att det är de som fattar någon form av beslut baserat på verkligheten som överlever. De spelar inte ens så stor roll vilka beslut man fattar, huvudsaken är att man inser att verkligheten har förändrats, om än snabbt, och agerar därefter. Allt verkar vara bättre än att vara passiv och hänga kvar vid en verklighet som inte existerar längre.

Därför vägrar jag att hänga kvar på däck och spela shuffleboard och diskutera om det är rätt eller fel av skeppet att sjunka. Jag tänker hoppa i närmsta livbåt och ro mot första bästa lilla tropiska paradis. När jag bli hungrig tänker jag inte springa runt ön och leta efter en ICA-butik. Jag tänker lära mig att knäcka kokosnötter.
Jag bestämde mig för att ta mig an min efterforskning som en del av mitt jobb under några dagar. Det blev en riktigt intressant vecka, som bara är början på något nytt. Och även om jag faktiskt inte tjänat ett öre på den här veckans jobb, så tror jag faktiskt att det är första gången som mitt arbete kommer att ge större framtida avkastning än vad Liza och Jans veckovärv kommer att ge dem. Det ni!

Fortsätt att skicka in förslag på vad novellen ska handla om. Det är så himla roligt att läsa alla de förslag ni skickar in och jag har redan börjat låta de små grå geniknölarna att arbeta.

Andra skriver:
Danmark censurerar Internet – blockerar The Pirate Bay
The Pirate Bay stoppas i Danmark
Danmark stänger ned Pirate Bay
Danmark tvingar Tele 2 att blockera Allofmp3.com
Tillgång till Pirate Bay stängs i Danmark
Danmark blockerar Pirate Bay
The Pirate Bay blockeras i Danmark
Meningslös censur i Danmark

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Jerry

  February 5, 2008, 21:51:08

  Har upptäckt denna blogg under de senaste dagarna och har följt utvecklingen slaviskt! Har också blivit nyfiken på Rosetta Sten – författaren. Lycka till med novellen, lovar att läsa den med stort intresse. Apropå att tjäna pengar som kreatör i den ny-nya ekonomin så har jag skrivit om den typen av affärsmodeller tidigare (två år innan jag själv blev piratpartist): http://nonsens.blogg.se/020806112800_legalisera_fildelningen.html

 2. Rosetta

  February 6, 2008, 13:56:18

  Hej Jerry!
  Tack för allt beröm och tack för länken! :-)
  Jag klurar på novellen och lite annat och hoppas att du kommer att gilla alltihop när det är färdigt.
  Ha en riktigt bra dag,
  RosettaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *