Pages

Categories

Search

 

Rosettas nedslag i verkligheten

by
March 10, 2008
Blandat, Politik
No Comment

Jesus var tydligen bög. Det tror i alla fall teologen Rollan McCleary. Det kommer han naturligtvis att bli halshuggen för, men det vet han säkert redan om. Och jag antar att påvens inbjudan till påskfirandet i Vatikanen kommer att utebli. Jag funderar mest på vad det spelar för roll om Jesus var bög eller inte. Blir budskapet mer eller mindre sant beroende på det? Nja, jag är ju inte så religiöst lagd, men jag bryr mig faktiskt inte om vad Jesus hade för sig i sänghalmen.

Försäkringskassan föreslog att Jan Lundstedt skulle ligga och jobba när han varken kunde stå eller sitta. Jag har inget principiellt mot att ligga och jobba. Jag gör det ofta själv. Jag har en trevlig soffa på mitt kontor och det är inte helt fel att ligga där och jobba med laptopen på magen, MEN det är självvalt. Och till skillnad från stackars Jan kan jag ju både sitta och stå om jag vill. Jag är bara för lat för att göra det ibland. Har jag månne gått och blivit Försäkringskassans våta dröm?

Tjoho! Det är mindre fusk än väntat med föräldrapenningen. Skitbra! Eller vänta lite… Det betalas ut 229 miljoner varje år som inte borde betalas ut. 229 miljoner! Det kan tyckas vara en fis i rymden, men den stör mig. Skäms på er alla ni föräldrar som tar ut vabbdagar när barnen är friska som små nötkärnor! Skaffade ni barn för att få ut lite extra semesterdagar? Men viktigast av allt, ni förstör för alla de som sköter sitt vabbande på ett ansvarsfullt sätt och följer lagen.

Själv tänker jag fira påsken med något så ogudaktigt som kopiösa mängder god mat, trevligt sällskap och några säsonger av Morden i Midsomer på dvd. Norrmännen har ju sitt “påskekrim”, så jag tänker då inte vara sämre. Jag ska dessutom göra försäkringskassan glad och tillbringa ovan nämnda helg liggandes på soffan. Och inte tänker jag vabba heller. Jag har ju inte barn, men jag tror att jag ska lobba för “Hemma med sjukt husdjurs”-betalning. Eftersom jag har hela sex husdjur (silverfiskarna är inte inräknade) så är det alltid någon som nyser, har ont i en klo, har utslag eller äter maskmedicin. Toppen! Jag skulle kunna vara ledig nästan jämt på andras bekostnad!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

  1. jimmie

    March 11, 2008, 11:50:04

    Jag tycker att det är grymmt kul att han kanske var bög asså….tänk va alla skulle bli förvånade.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *