Pages

Categories

Search

 

Linda Skugge får inte beröm av mig heller

by
March 17, 2008
Politik
No Comment

Linda Skugge säger att kvinnor inte får beröm. Då kanske jag inte är kvinna, för jag får en massa beröm utan att vara sådär sjusärdeles speciell. Jag tror att Linda Skugge undgår beröm för att hon gnäller för mycket.

Dessutom är hon verkligen inte värd beröm för att hon “recenserar” och ger EvaEmma Anderssons bok “Hanna-Klara med vingarna på sned” strålande kritik. Missförstå mig inte. Jag har inte läst EvaEmmas bok, jag har ingen aning om hur den är. Ni kan själva köpa den här och läsa den om ni känner er sugna. Den kanske är precis så bra som Linda Skugge tycker eller ännu bättre. Ingen skugga må alltså falla över EvaEmma.

Problemet är att boken säljs av Vulkan.se, som Linda Skugge är en av delägarna i och således har hon ett direkt ekonomiskt intresse i att boken hon höjer till skyarna säljer. Eller förresten, det är inte ens det som är problemet. En bra bok blir ju inte sämre för att den som tycker den är bra tjänar pegar på att säga det. Problemet är att Linda Skugge påpassligt väljer att varken nämna att boken ges ut av Vulkan.se eller att hon har ett ekonomiskt intresse av att den säljer. Det tycker jag är att segla under falsk flagg.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Jesper

  March 17, 2008, 15:11:59

  Jag tror Skugge slipper beröm för att hon skriver uselt. Dessutom för hon debatter på en intellektuell nivå som skulle göra en 7-åring generad, något som verkar medvetet med tanke på hur nedlåtande hon uttalar sig om saker som bildning, kunskap och forskning.

  Jag hittat en bra översättning på engelskans “rant” – “orera”, och det har jag inte riktigt tid med nu (och så känns det som om det skulle vanpryda kommentarsfältet) så jag lämnar ämnet.

 2. Rosetta

  March 18, 2008, 07:46:50

  Hej Jesper,
  jag är böjd att hålla med. Hon skrev nyligen en krönika där hon listade alla skäl (enligt henes) till varför män är fullkomligt usla på jobbet. Det känns ju seriöst. Hon skulle antagligen självantänt om någon skrivit det motsvarande om kvinnor, men det är ju en annan sak, eller hur? I alla fall i Lindas mycket rubbade värd.
  Ha en riktigt bra dag,
  Rosetta

 3. Jesper

  March 18, 2008, 11:24:03

  Rubbad var ordet, sa Bull. “Schulmanisering” eller “Skuggefiering”, vilket ord passar bäst på senaste kvällstidningstrenden?

  Tack för all underhållning jag fått sedan jag hittade hit!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *