Pages

Categories

Search

 

Ladda ner Rosettas påskekrim-roman “Chefer från helvetet” gratis!

by
March 20, 2008
Kultur, Politik
32 Comments

Igår kom Not-So-Jolly Roger och för att stanna över påsken. Trevligt. Ja, förutom att det första han gjorde var att kalla mig det oerhört nedsättande tillmälet ”Hobby-Pirat”.

Hobby-Pirat… Smaka på det, va… Nåväl, anledningen till att han kallade mig Hobby-Pirat var att han tyckte att jag var ”den största bluffen sedan Milli Vanilli” eftersom jag predikar vitt och brett om mina piratövertygelser, men fortfarande sitter och håller på min roman ”Chefer från helvetet” som en ”nunna håller på sin oskuld.”

Jo, nog hade han rätt den gode Roger, men inte nu längre. För nu tänker jag råda bot och bättring på det. I Norge har de en trevlig tradition som heter ”påskekrim”. Det innebär att man till varje påsk låser in sig i sin lille hytte och läser kriminalromaner. Det tycker jag är en alldeles utmärkt idé. Därför har jag beslutat mig för att ge er alla lite gratis påskekrim för att döva mitt piratsamvete och göra Roger glad. (Han tycker att jag borde skämmas för att jag låter piraterna vänta ända till den 6 maj på sitt pris.)

”Men”, säger kanske ni som redan läst boken, ”den är ju ingen kriminalhistoria!” Till er säger jag bara:

Alla brott begås inte med kniv eller pistol, vissa begås med mejl och Post-It-lappar.

Alla brott har inte offer, för vissa offer vägrar vara offer.

”Chefer från helvetet” är verkligt gastkramande spänning, för vem skulle inte hellre få en yxa i huvudet än ett mejl från Preben? Häng med till Prebens fyra lokalkontor och upplev fasan!

Ladda ner romanen gratis här! Eller på The Pirate Bay. (Gillar ni den kan ni köpa den till nära och kära här.)

Passa också på att ladda ner min artikel ”När började de kreativt skapande dra i handbromsen?”.

Och glöm inte att skicka så många som möjligt hit, så att de också kan hämta sin gratis påskekrim-bok!

GLAD PÅSK!

——————————

”Chefer från helvetet” läggs ut under en Creative Commons-licens, som tillåter fildelning, men ingen förändring av texten eller ekonomisk vinning.

Artikeln kan ni publicera fritt i digital eller tryckt form, så länge ni anger att jag skrivit den och inte ändrar i texten. Länka hit om ni gör det digitalt eller skicka mig gärna ett meddelande om ni gör det i tryck så så att jag vet var den kommer att dyka upp.

——————————
Mitt påskekrim ger jag med en extra hälsning till alla de som skickat in trevliga kommentarer och hjälpt mig med reasearch av olika slag och till:
Opassande
Christian Engström
Rick Falkvinge
Pär Ström
Oscar Swartz
Tinnitussan
Blogge Bloggelito
Basic Personligt
Frihet, fildelning och feminism
Copy Riot
Piratbyrån
Beatrice Ask (Sist, men inte minst)

Andra skriver:
Piraterna stjäl musik
Mika Sjöman: Varför lyssnar man bara på motståndarsidan?
Björn Ulveaus försvarar skivindustrin
Björn Ulveaus missar poängen
Jag fattiga syndare
En förvirrad Björn Ulveaus
Hur ska vi slå hål på myten?
Lite mer intelligens än riksdagens frågestund
Snåljåpar
Framtiden i musikindustrin
Hur ska fildelningen stoppas, Björn Ulveaus?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


32 Responses

 1. Ingen speciell

  March 20, 2008, 10:19:20

  Är det alltså CCs by-nc-nd du valt som licens? Du borde länka till den specifika licens du valt så det inte råder några tvivel.

  Exempelvis http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

  Kul att du valde en CC licens. CC är ett bra initiativ.

 2. Rosetta

  March 20, 2008, 10:22:53

  Hej Ingen speciell!
  Länken fixad. Tack för tipset!
  Ha det så bra,
  Rosetta

 3. emma

  March 20, 2008, 10:30:39

  Dagens största glada leende, får du från mig, och ett smaskig påskpuss!

  Glöm för all del inte att tala om var man kan köpa boken någonstans (om du har någon plats du föredrar att vi shoppar från). För de av oss som inte vill skriva ut för att ha nöjet att ta med oss boken till soffan och äta praliner, samtidigt som vi avnjuter ditt verk. Några av oss har faktiskt skrythyllor hemma! 😉

 4. Ingen speciell

  March 20, 2008, 10:30:45

  Det var så lite så.

  Tack för _din_ gåva!

  På vilket sätt föredrar du att få motgåvor?

 5. emma

  March 20, 2008, 10:31:23

  I pdf-filen för den som ska laddas upp på TPB alltså… 😀

 6. Rosetta

  March 20, 2008, 10:38:34

  Hej!

  Emma: Länk till köpställe inlagt i inlägget och inom kort i pdfen också. Tack för det tipset. Det glömde jag bort i hastigheten. :-)

  Ingen speciell: Motgåvor? Hmmm… Ha boken i åtanke när någon du tycker om fyller år och köp dem ett pappersex av den. :-)

  Ha det så bra!
  Rosetta

 7. Ingen speciell

  March 20, 2008, 10:52:58

  Rosetta: Skriv gärna in CC-licensen i PDF:en också när du ändå håller på. Så att dina villkor framgår oavsett hur den distribueras vidare.

  och tack återigen. :-)

 8. Rosetta

  March 20, 2008, 10:55:10

  Hej Ingen speciell!
  Licensen finns där, på trycksidan. :-) Men den kanske bör lyftas fram lite. Hmmm… Fixar…
  :-)
  Rosetta

 9. Ingen speciell

  March 20, 2008, 11:01:08

  Rosetta: Ahh… jag missade det. Föredömligt. Det bör iofs räcka med det.

 10. Ingen speciell

  March 20, 2008, 11:03:51

  Tips till Rosetta: Det är inte otroligt att du kan få ut nyheten om ditt nysläpp i ett pressmeddelande eller dylikt från Creative Commons Sverige. Om du tjatar lite på dem :-)

 11. Jesper

  March 20, 2008, 11:34:41

  Modigt gjort! Det är ju en sak att prata om den fina piratvärlden, en annan att leva som man lär. Min morbror brukade säga “Snacka skit går ju an, men käka bulle med röven är det ingen som kan”, men jag tror nog du har en ovanlig färdighet att visa upp för Roger och gänget som får dom att tystna…

 12. Olle Johansson

  March 20, 2008, 11:48:00

  Grymt! Nedtankad och inlagd på min iPhone för lite helgläsning. Tyvärr verkar inte brödtexten visas med den läsare jag använder (PDFViewer 0.3 i firmware 1.1.3). Nån som har lyckats bättre?

  Misstänker att programmet är buggigt, filen ser ju bra ut på datorn. Men kanske är det nån ovanlig font som inte är inbäddad i pdf-dokumentet?

 13. gelo

  March 20, 2008, 15:57:12

  Om du vill byta nedladdningslänken mot denna så spar du ju lite bandbredd. :) http://thepiratebay.org/tor/4090200
  Jag kommer att seeda den ett tag nu men all hjälp är naturligtvis välkommen 😛

 14. Rosetta

  March 20, 2008, 16:05:59

  Tack för det Gelo! :-)

  Jag lade in länken till Pirate Bay i mitt inlägg också.

  Ha en riktigt trevlig kväll!
  Rosetta

 15. gelo

  March 20, 2008, 16:16:24

  Glad Påsk Rosetta och alla.

 16. Mårten Fjällström

  March 20, 2008, 16:19:21

  Äntligen låg boken på Pirate Bay!

  Jag tar och stödseedar den.

  (Långa versionen = Jag har alltså laddat ner den och låter den ligga kvar i mitt torrentprogram för att andra ska kunna ladda den. Ju fler som seedar, desto snabbare går det för nästa person att ladda. Varje som seedar delar alltså med sig av sin bandbredd.)

 17. Mary

  March 20, 2008, 17:00:45

  Here we go – nedladdade böcker. Cool. Men som min kompis Janne Kallberg (författare till den skojiga boken Så sänkte jag Sovjetunionen) så finsn det en tröskel för nedladdning. enligt följande skojiga exempel:

  ***
  2 paket kopieringspapper + toner = 125 SEK
  Boken på Adlibris, Bokus, Pocketshop etc = 39 – 62 SEK
  Var är faran med fildelning?
  ****

  Gäller i alla fall för den som gillar att läsa på papper.

  Glad Påsk alla 😉

 18. Ingen speciell

  March 20, 2008, 18:54:03

  Börjar betala av min tacksamhetsskuld till Rosetta med lite bandbredd.

  Alltså, jag lägger till boken bland mina stödseedningar. Där den får trängas med Lessig, Benkler, linuxdistar och annat CC-licensierat material.

 19. Humlan

  March 20, 2008, 20:56:39

  Bah, sabba så där för mig…. 😉 Har blivit riktikt förtjust i dig efter ha läst på din blogg, så jag hade planerat att köpa din bok….

  Man blev juh nyfiken. Aja, nu får jag läsa den på en gång och kan köpa den sen..

 20. Johanna

  March 20, 2008, 21:10:12

  Åh, va kul! Ska åka en massa tåg under påskhelgen, så perfekt när man sitter med laptop och inte har något internet (regionaltåg är inte så tekniska). Om boken faller i smaken efter påskhelgen blir det definitivt ett köp. Liksom Emma jobbar jag hårt på min skrytbokhylla :)

 21. Rosetta

  March 20, 2008, 21:26:28

  Hej allihop!

  Det här ser ju ut att bli ett riktigt lyckat experiment. Några av er är snälla och delar med er av bandbredd, några funderar på att köpa boken, några har redan gjort det. Roligt! Och kom ihåg att ett annat enkelt och alldeles gratis sätt att ge något tillbaka är att länka hit så mycket folk som möjligt.

  Jag blir väldigt glad över alla glada kommentarer. Tack så hemskt mycket! :-)

  Nu ska jag gå och titta på “Barbarella”, men jag ser redan fram emot att vakna imorgon och se vad som hänt på bloggen.

  Ha en riktigt trevlig kväll!
  Rosetta

 22. Anders Troberg

  March 20, 2008, 23:54:06

  Mary: Papper är trevligt, och betydligt teknikbeständigare än digitala format, men läsmässigt så finns det ny teknik med så kallat “digital ink” eller “digital paper”, vilket används i exempelvis Amazon Kindle, en liten handhållen enhet som är tänkt att bara vara eboksläsare. Den lär vara som att läsa på papper, även om jag inte testat den själv än.

  Det hindrar ju dock inte att man stöttar författaren på något sätt, men det är ett behändigt sätt att läsa böcker.

  Tänk också på att det egentligen är ganska lite av de pengar du betalar för en bok i bokhandeln som går till författaren. Tankar du hem boken och skänker en tia till författaren så har författaren antagligen fått betydligt mer än om du köpt den i affär för 150 spänn. Varför mata mellanhänder om man inte behöver? Är man ett fan av en författare eller av ett förlag?

  Rosetta: Det kan vara värt att skriva någonstans i filen också. Folk kan nog betala en sådan småsumma om de vet att författaren ändå får mer än om de köpte boken i butik.

  Rosetta: Re Barbarella: Ph34r teh 3vi1 budg13s!

 23. Andreas Larsson

  March 21, 2008, 01:46:32

  Hej Rosetta, grymt rolig med din nya roman, jag gillar nu inte att läsa på skärmen så jag ska köpa den vid tillfälle :)

  Men jag tipsade en kille jag känner lite som är journalist att göra en story att du som första svenska författarinna släppt en roman under CC-Licens, hoppas han nappar och fler än vi “geeks” får läsa om det hela :)

 24. Anders Troberg

  March 21, 2008, 09:22:48

  Olle: Samma problem här med iPhone, firmware 1.1.4. Jag tror dock att det hänger ihop med varningen som PDFviewer visar: “Warning, this application is an alpha version”. Det är nog PDFviewer som inte är up to speed, snarare än PDF-filen.

 25. Mary

  March 21, 2008, 12:30:38

  Anders – tack för tipset. Tror säkert attvi komemr att få se alternativ till papper framöver. Det vore om inte annat något för miljörörelsen att driva…

 26. Tant Rasch

  March 21, 2008, 17:44:14

  Tack! Så roligt att du släpper chefshelvetet fritt! Sparade ned den på stört.

  Fast jag kommer nog knappast att orka läsa allt på webben hur som helst. så om du inte läser in den på ljudbok som jag kan ladda ned nånstans.. 😉 kommer jag nog vara tvungen att köpa den hur som helst. :-)

 27. Tinnitussan

  March 21, 2008, 23:12:33

  Å, vad underbart!

  Du är störtskön. En riktig glad påsk till dig och jag vet att påsken kommer bli HYSTERISKT kul för alla som läser världens roligaste bok genom tiderna. Grattis världen!

 28. Fredrik

  March 25, 2008, 07:47:13

  Jag införskaffade nyligen denna eminenta bok (har tyvärr bara några tiotal sidor kvar…), men jag tror aldrig jag skrattade så gott som då Godzilla införskaffade den eminenta au-pairen Svetlana till allas vår Preben! Skrattade så högt att jag väckte min sambo och till råga på allt kunde jag inte sluta så hon gick och la sig på soffan.

  Jag fortsatte skratta….

 29. Malin

  May 21, 2008, 19:58:48

  Jag fick ett inlägg i min blogg idag. En länk till ett band som har gjort en grej av att musiken ska vara helt gratis. Både som mp3 och wav.
  Musiken är lite drömsk och verkligen skitbra! Gå in o lyssna:

  http://www.myspace.com/magnacartacartel

  /MalinLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *