Pages

Categories

Search

 

Rosetta ger och får beröm

by
March 31, 2008
Politik
No Comment

Idag har jag hela tre anledningar att känna mig nöjd. En är på det mer värdsliga planet och två är rent personliga. Den första är att Sveriges modigaste man, min favorit Pär Ström, i helgen hade en debattartikel med rubriken “Mansförtryck leder inte till jämställdhet” i Expressen. Jag gillar verkligen Ström. Han blir förlöjligad, utsatt för diverse olika fula härskarteknikknepp, men han stirrar besten i vitögat och kämpar på i motvind, eller kanske snarare motorkan. Dessutom gör han det utan att förlora den där sympatiska grundtonen som jag ibland känner raskt rinner av mig när jag debatterar jämställdhet med vissa feminister. Det tycker jag är stort. Vi behöver fler som Pär, fler som kämpar för sann jämlikhet, inte totalitärt välde för det ena eller andra könet.

Dessutom lanseras Pär Internationella Mansdagen den 8 september i syfte att lyfta fram de områden där män diskrimineras. Hur bra är inte det? Jag har redan skrivit in den 8 september i min kalender. Hur jag ska fira vet jag inte, men något måste det bli.

På det mer personliga planet är jag mycket nöjd över att jag möblerat om mitt kontor, så nu känns det riktigt trevligt och gemytligt att sätta sig ner och jobba. Det var trevligt innan också, men nu är det trevligare. Jag rekommenderar varmt att möblera om lite då och då. Både i sina rum och i sitt åsiktsbibliotekl. Jag har gjort båda på sistone och det är mycket uppfriskande.

Sist men inte minst är jag mycket glad för att jag fått så fint beröm att jag knappt vet hur jag ska tacka. Fritänkare_66 skriver så här vackert om mig på sin blogg: “Jag gillar verkligen den brudens bloggande och sätt att skriva, hon är härligt rapp, intelligent sarkastisk och har många jävligt tänkvärda synpunkter om saker och ting, nätets coolaste bloggbrud, helt klart…”

Jag blir alldeles glad och varm i hjärtat. Och jag har två saker att säga, en till Fritänkare och en till er andra.

Fritänkare: Tack så hemskt mycket! Och självklart ska du göra en Rosetta! Jag ser fram mot att läsa den.

Alla andra: Kika in hos Fritänkare som har en riktigt trevlig blogg, som jag faktiskt varit inne och läst tidigare och tyckt om innan han skrev så fina saker om mig.

Nu ska jag fila vidare på mina piratvänners pris. Under tiden kan ni som inte redan gjort det stifta bekantskap med min roman “Chefer från helvetet”. Den kan man nämlöigen ladda ner alldeles gratis. Tala om det för era vänner, väninnor, polare och homeboys.

Ladda ner här
eller på The Pirate Bay.

Den går också att köpa här

Passa dessutom på att läs och sprid min artikel ”När började de kreativt skapande dra i handbromsen?”.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts byLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *