Pages

Categories

Search

 

Dolly får gröna tummen upp av Riaaradar.com!

by
April 14, 2008
Politik
No Comment

Min käre ständige kommentator Perty tipsade mig just om en intressant liten sida, som finns här: www.riaaradar.com. Där kan man gå in och kolla om den cd man tänker köpa är utgiven av något av de “elaka” skivbolagen. Precis som Perty klokt påpekar borde ju bara den blotta existensen av en sådan sida få bolagen eller åtminstone artisterna själva att tänka till.

Nyfiken som jag är klickade jag naturligtvis genast in och kollade mina favoriter. Det var ganska deprimerande, för de flesta verkar finnas på de “elaka” bolagen. Jag insåg att jag så sent som idag stöttat en elaking genom att beställa Diamanda Galás senaste album “Guilty Guilty Guilty”. Tråkigt, för jag gillar verkligen Diamanda. Hon är en hyvens brud och jag vill verkligen att hon ska ha lite kosing när jag lyssnar på hennes upplyftande små alster.

Nåväl, jag blev genast på mycket bättre humör när jag kollade upp Dolly Parton och konstaterade att alla skivor hon givit ut de senaste åren (underliga best of-samlingar undantaget) är utgivna antingen på Sugar Hill Records eller som nu senast med “Backwoods Barbie” på hennes eget nystartade Dolly Records och båda är good guys och får gröna tummen upp. Det egna bolaget, som bara ska ge ut Dollys skivor, startades enligt hennes manager Danny Nozell för att: “To be honest, we have the finances the major labels have, and I put together a marketing plan that was way more extensive than any major has brought me.” Detta säger mig två viktiga saker:

1. Storbolagen är inte alltid det bästa alternativet. Inte ens om man är en stor artist med god försäljning.
2. Själv är bäste dräng.

Dessutom fick jag, som Dollyite, just ett mail med en länk till en preview of Dollys nya video, som inte släppts än. Trevligt värre.

Jag har ingen aning om var Dolly står i piratfrågan och det spelar egentligen ingen roll, för i handling visar hon att hon ändå börjat fatta galoppen och anpassar sig efter den nya tidens krav. Om en 62-årig hillbilly (om än ack så underbar!) från det amerikanska bibelbältet kan öppna sitt sinne för den nya världen och börja tänka i nya banor, så borde det ju inte vara så svårt för Liza et al att göra detsamma, eller hur?

I “Backwoods Barbie” sjunger Dolly: “Don’t judge me by the cover ’cause I’m a real good book” och “I might look artificial, but where it counts I’m real”. Jag undrar lite stillsamt vad som döljer sig mellan pärmarna om man gläntar på dörren till Liza och Jans inre? Det som sipprat fram på sista tiden är inte så trevligt och jag anar att de inte är så äkta där det verkligen räknas.

—————————
Min roman “Chefer från helvetet” kan Liza, Jan och alla andra ladda ner gratis:
Här
The Pirate Bay.

Den går också att köpa här

Passa dessutom på att läs och sprid min artikel ”När började de kreativt skapande dra i handbromsen?”.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. gelo

  April 14, 2008, 23:16:42

  Hmm, min sista “erfarenhet” av dolly var nog “islands in the stream” med Kenny Rodgers. Kanske dags att borsta dammet av musiköronen och ge mig av ned till skivbutiken igen.

  Ruggigt länge sedan jag lyssnade på något utanför nätradions streamar.

 2. Rosetta

  April 15, 2008, 05:32:43

  Hej Gelo!
  “Islands in the stream”, ja. Tja, ok, men inte riktigt min grej. Lite för glättigt. Dolly är bäst på egen hand eller möjligen med Porter Wagoner. Då får man liksom njuta mer av hennes texter som ofta är ohyggligt fyndiga och visa. Jag kan till exempel tipsa om de gamla godingana “Travelin’ Man”, “Bargain Store”, “Her and the car and the mobile home” (med porter). De är riktiga guldkorn. :-)

  Jag gillar folk som säger vad de vill ha sagt med lite humor. Världen är alldeles för deprimerande som den är för att man ska behöva tillföra ännu mer dysterhet. Humor funkar mycket bättre.

  Ha en riktigt bra dag,
  Rosetta

 3. Perty

  April 15, 2008, 18:58:01

  Haha… Kul att den uppskattades…

  Det är trist att det bara är insatta som nyttjar saker. Men det är som alla vet jobbigt att vara om sig och kring sig när det gäller allt från miljö till elaka bolag.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *