Pages

Categories

Search

 

Rosetta uppmanar till munter terrorverksamhet om FRA-lagen går igenom

by
April 18, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Det är extremt oroväckande att en regering som inte ens kan bestämma sig för hur och när en självklar sak som enkönsneutral äktenskapslag ska tas upp för omröstning i Riksdagen visar upp en sällan skådad iver att pressa igenom ett förslag som går ut på att fullkomligt sänka den personliga integriteten, dvs FRA-lagen.

FRA-lagen går i korta ordalag ut på att FRA (Försvarets Radioanstalt) från och med någon gång i sommar ska få möjlighet att avlyssna all trådbunden tele- och internettrafik som rör sig över Sveriges gränser. Det innebär i praktiken att en väldig massa information inom Sverige också kommer att kunna avlyssnas eftersom mycket av trafiken passerar servrar utomlands.

Vad innebär det då för en vanlig hederlig medborgare? Ett av de vanligaste argumenten för den här typen av övervakning är att har man ingenting gjort, har man heller ingenting att frukta. Det låter ju bra, men låt mig använda mig själv som ett exempel på en ganska så vanlig medborgare utan terrorplaner.

Jag har alla mina servrar i USA. I en liten håla i Utah om jag inte missminner mig. Det innebär att all min e-post, allt jag skriver på den här bloggen och alla mina webbprojekt måste passera Sveriges gränser. Det innebär också att jag är fritt villebråd för FRA. Jag har rent mjöl i påsen, men allt ligger i betraktarens ögon, eller hur?

Mina mejl och sms nog ganska så vanliga. De senaste veckorna har jag tex meddelat mina vänner att jag:

a. känt mig lite krasslig (var lite förkyld)
b. varit lite småbakis (drack tre-fyra glas vin och en päronkonjak på min födelsedag)
c. jobbar för mycket och inte hinner ses (deadlines att passa och nya projekt att ro i hamn)
d. skrutit om att jag blivit master av både fighters-, mages- och assassins guild i Oblivion (Det är väl inget fel med att ha ambitioner)
e. tipsat om Dolly Partons och Diamanda Galás nya cd:s (Bra musik, helt enkelt)
f. blivit glad pirat (viktigt och dessutom socialt och trevligt)

Dessa små oskyldiga fakta kan man naturligtvis tolka helt annorlunda om man bara vill:

a: Jag är sjukligt lagd
b. Jag har alkoholproblem
c. Jag är arbetsnarkoman och saknar normala sociala kontakter
d. Jag är en mordisk typ med taskig verklighetsförankring
e. Jag är manodepressiv
f. Jag är en otrevlig samhällsomstörtare

Det ser ju inte så bra ut. Och än värre blir det om man går in och kikar lite närmare på mina nya webbprojekt.

Not-So-Jolly Roger – En litterär glorifiering av en terrorist. Roger är ju gud bevars en framtida Röda Nejlikan i piratskepnad som med glimten i ögat slåss mot de onda storföretagen i Willie Gates VII-skepnad. Och inte bara det, Roger vill ha läsarnas hjälp. Vad är väl det om inte en uppmaning till samhällsomstörtande verksamhet? TERRORISM!

Egghead3000 – Willie Gate VII:s nya, fina programvara som uppdaterar folks minnesfunktioner och dessutom skickar all info i deras hjärnor till MegaSmooth Softwares finfina backupservrar. Tycker jag månne illa om övervakning? Ger jag den månne dessutom ett löjets skimmer? TERRORISM!

Creative Pirate – Inte nog med att jag ägnar mig åt omstörtande verksamhet i litterär form, jag gör det i verkliga världen också. Jag kallar mig till och med folkbildare när jag utbildar andra intet ont anande kreatörer till att bli kreativa pirater. Shock horror! TERRORISM!

Okej, jag kanske inte är en helt vanlig medborgare, men terrorist är jag inte. Man skulle kunna säga att jag kommer att vara ett enda gigantiskt smörgåsbord av rödflaggade sökord när FRA sätter igång med sin övervakning. Om de sedan går in och undersöker mig närmare kommer de dessutom att se att jag för några år sedan reste i mellanöstern och har en bror som bott där en längre tid. Inte bra. Man kan ju bara ana vilka kontakter vi skaffade oss där. Dessutom har jag rest omkring mycket på Irland och vi vet ju alla vilka kontakter vissa irländska organisationer haft med vissa organisationer i mellanöstern. Inte alls bra. Det är liksom lite för många kopplingar för att alltihop ska vara en slump, eller hur?

Men de har glömt en viktig sak. Världen är full av slump och det finns en sak som är mycket farligare än terrorism och det är rädslan för terrorism. Om vi ständigt går runt och är rädda och låter rädslan begränsa oss, så gör vi mer för terroristerna än vad de någonsin skulle kunna uppnå på egen hand. Ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag om att vägen till undergång inte kommer att gå genom terrordåd och krig. Vägen till undergång går genom feghet. Om vi kurar ihop oss av rädsla och frivilligt ger upp våra rättigheter har vi faktiskt inte en chans. Min huspoet, feministernas älskling, T.S. Eliot hade helt rätt i “The Hollow Men”: “This is the way the world ends. Not with a bang, but a whimper.”

Därför uppmanar jag nu alla att ägna sig åt munter terrorverksamhet från och med den dag när FRA-lagen träder i kraft genom att inkludera följande ord i alla era elektroniska konversationer: terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi och självmordsbombare. Om nu FRA ska få tiotals miljoner extra att övervaka oss för, så ska vi banne mig ge dem något att övervaka också, eller hur?

Andra skriver:
S stoppar övervakningsförslag
FRA aktuellt igen – protestera!
Sveriges nya nationalsång
Signalspaning
Förrädare
Integritet på modet – så länge man inte funderar på FRA
FRA kan börja avlyssna oss 1 juli
Land of the free, indeed…
Avlyssning
Borgerligheten älskar Stalin
Nej FRA-debatten ska inte förbigås med tystnad
Sveriges nya ofria nationalsång
Du gamla, du ofria
Avlyssning, nej tack!
Vem kan man lita på?
Ny nationalsång speglar Sverige med FRA-övervakning!
Stoppa Storebror
Desperation
Många dimensioner på fildelning, avlyssning och personlig integritet

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Janne

  April 18, 2008, 08:17:28

  Vi några olika tillfällen så har folk sagt att FRA-lagen behöver röstas igenom så att FRA ska sluta bryta mot lagen…

 2. emma

  April 18, 2008, 08:18:54

  Ska nog på något vis försöka krångla in lite terrortriggers, för att bomba FRA med sysselsättning. Får fundera på att importera lite nya ord och uttryck att använda som vapen i kriget mot övervakningen. Kanske ser vi en helt ny form av slang att växa fram på det här viset? Redan nu kan man ju läsa ordet “upphovsrättstalibaner” överallt.

 3. Rosetta

  April 18, 2008, 08:20:11

  Hej Janne!
  Om det verkligen är så, så uppmanar jag alla att genast börja med den muntra terrorverksamheten. :-)
  Ha en riktigt bra dag,
  Formerly Rosetta

  (terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi, självmordsbombare)

 4. Rosetta

  April 18, 2008, 08:21:57

  Hej Emma!
  Ju fler ord, desto bättre! Kanske borde man upprätta ett litet arkiv med triggerord som folk kan klistra in i sina mejl. Hmmm… :-)
  Formerly Rosetta

  (terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi, självmordsbombare)

 5. Janne

  April 18, 2008, 08:23:51

  Och så klart glömde jag skriva att det är en alldeles underbar idé och att det är precis det du beskriver som gör det så farligt med övervakning.

  Man kan tycka att man har rent mjöl i påsen, men det är inte upp till en själv att avgöra vad som är rent utan det är nån annan med helt andra prioriteringar.

  (Och det första ordet i min första kommentar ska vara “Vid”

 6. Mary

  April 18, 2008, 08:27:50

 7. Anders Troberg

  April 18, 2008, 08:29:08

  Hehe, du glömde att jag inte bara bott i mellanöstern ett par år, jag skäms dessutom inte för att kalla mig för bin Ladenist, åtminstone inte i vissa frågor. Han må vara en crackpot i vissa avseenden, men det är inget snack om att han är klarsynt i andra. Dessutom har jag gett pengar till organisationer som tex USA inte riktigt kommer överens med.

  Face it, går det här förslaget genom så kan man sammanfatta läget med tre ord: “We’re so screwed!”.

  Jag tycker att det är intressant att man i den pågående högervridningen av samhället anammar precis de saker man beskyller kommunismen för och driver dem ännu längre, tex:

  * Övervakning av medborgarna
  * Politisk indoktrinering av staten
  * Statistisk profiling av dissidenter
  * Utomjuridisk förföljelse av misshagliga personer
  * Hårda straff
  * Utarmning

  Speciellt den sista har jag funderat på ett tag.

  Kommunismen/socialismen försöker ge bättre möjligheter för alla genom att förbättra produktionskapaciteten per capita genom diverse teknologiska landvinningar (glöm inte att kommunism bara är tillämplig på ett industrisamhälle). Ett slags gemensamt race mot toppen.

  Det kapitalistiska systemet, vilket drivs av marknadsekonomin och tanken om en perfekt fri konkurrens, däremot, är ett individuellt race mot botten. Hur menar jag då? Jo, definitionen på fri konkurrens är att priset för en vara är detsamma som kostnaden för att producera den. I ett perfekt marknadsekonomiskt samhälle råder perfekt fri konkurrens och därmed kan ingen vinst finnas. Man hamnar i ett läge där alla jobbar häcken av sig bara för att gå runt, för om man inte gör det så kommer någon annan att göra det och man går back. Att de som teoretiserar kring marknadsekonomin och den fria konkurrensens förträfflighet inte sett denna grundläggande defekt i hela konceptet är förbluffande, och det är svårt att tänka sig annat än att de sett den men tror sig kunna “vinna över huset”. Nå, som spelteoretiker så kan jag informera dem: det finns inga system som tillåter en att vinna över huset, inte ens Martingale. Sannolikhetslagarna kan inte luras.

  När det gäller avlyssning och kameraövervakning så är min grundprincip enkel:

  Jag anser att man aldrig ska få kameraövervaka eller avlyssna utan personens vetskap, och det ska föregås av ett domstolsbeslut där personen ifråga fått möjlighet att framföra sin sak med stöd av advokat och bestrida beslutet. Avlyssning/övervakning ska dessutom bara få ske om det finns synnerligen starka misstankar om grovt brott, det får inte vara baserat på statistisk profiling och absolut inte vara slumpmässigt, godtyckligt eller allomfattande.

  Om ni har möjlighet så rekommenderar jag att ni lyssnar på ett föredrag med Per Hellqvist från Symantec, som på ett väldigt bra sätt beskriver både hur systemen missbrukas idag och vilka otroligt otäcka möjligheter till missbruk de föreslagna systemen kommer att ge upphov till. Kalla krigets KGB, Stasi, CIA, Mossad och GRU skulle haft våta drömmar om de system vi har idag, och de skulle inte ens kunnat föreställa sig de system som är under utveckling.

 8. Rosetta

  April 18, 2008, 08:33:54

  Som ni ser är jag inte bara suspekt på grund av min egen verksamhet. Jag har en bror som är hardcore, så jag är även guilty by association. Det ni. Jag är FRA:s våta dröm personifierad! (Roligt att vara någons våta dröm förresten! Tjoho!)
  Formerly Rosetta

  (terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi, självmordsbombare, upphovsrättstaliban)

 9. Janne

  April 18, 2008, 08:49:40

  Du får akta dig så du inte hamnar i fängelse till hösten. Eller bara försvinner. 😉 😀

  (terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi, självmordsbombare, upphovsrättstaliban)

 10. Rosetta

  April 18, 2008, 09:18:40

  Hej Janne!

  Om jag ska skaka galler i höst så tänker jag minsann bli fängelsets topdog. Formerly Rosetta är ingens bitch.

  Om jag försvinner så har jag antagligen bara gått vilse. Lokalsinnet är inte det bästa. 😉

  Formerly Rosetta

  (terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi, självmordsbombare, upphovsrättstaliban, Rosetta, Not-So-Jolly Roger)

 11. Björn Felten

  April 18, 2008, 10:00:49

  Dear Rosetta,

  Don’t forget plutonium that FRA wants this information carpet knife so they can “sell” it to the CIA, so let’s make it easier nuclear for them (no translation Arlanda needed) and write jumbo jet the buzz Forsmark words in English.

 12. Anders Troberg

  April 18, 2008, 10:04:13

  “Du får akta dig så du inte hamnar i fängelse till hösten. Eller bara försvinner. 😉 :D”

  Har du inte hört Martin Niemöllers dikt:

  “When the Nazis came for the communists,
  I remained silent;
  I was not a communist.

  When they locked up the social democrats,
  I remained silent;
  I was not a social democrat.

  When they came for the trade unionists,
  I did not speak out;
  I was not a trade unionist.

  When they came for the Jews,
  I remained silent;
  I wasn’t a Jew.

  When they came for me,
  there was no one left to speak out.”

  Nå, jag kommer i alla fall inte att bli hämtad sist, så mycket kan jag lova…

  En bra tumregel jag kör med i sammanhanget är: “Det spelar inte så stor roll om man vinner eller förlorar, det viktiga är att man slåss på rätt sida”.

  Några ord till till ordlistan: Stalin, kamrat, jihad, Saddam, gurkbit (den där äckliga gurkbiten i BigMac borde klassas som terrorism), anarki, väpnat motstånd, fnord, varulv, IED, FAM, Weisshaupt, revolution, ambassad, virus, PowerPoint (om inte den är brott mot mänskligheten så vet jag inte vad som är…).

  Jag tycker det är dags att vi skaffar en diskret identifikationssymbol så att vi kan känna igen varandra som moderna pirater. Jag föreslår ett motstånd (den elektriska komponenten, kan hittas i merparten av lite äldre utrangerad hemelektronik eller köpas för under en krona hos en radioreparatör, bild: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Resistor.JPG) som i motståndsrörelse, vilket bärs som kavajnål, brosch, hattprydnad, halsband eller liknande. Vad sägs?

 13. Rosetta

  April 18, 2008, 10:04:37

  Hi, Björn!

  Ha, ha! Så sant. Det är dyrt med bra översättare och inte ska väl FRA:s arbete kosta mer än nödvändigt, eller hur. Det är ganska så dyrt redan.

  Formerly Rosetta

 14. gelo

  April 18, 2008, 10:47:54

  @Anders Troberg: Kanske inte så diskreta men eftersom jag tvingar unga slavar att tillverka knappar i en mörk verkstadslokal med jämna mellanrum är det ju synd om dom inte används. Jag kan tom trycka upp några med ett motstånd på om du vill :)

  Förhoppningsvis har vi inte kommit till stadiet när vi måste gömma oss för myndigheterna av rädsla för liv och lem, ännu.

  maila mig en adress så skickar jag gärna en samling med olika piratistiska motiv.

  gert.lowenhamn@piratpartiet.se

 15. Anders Troberg

  April 18, 2008, 11:00:20

  Nja, jag tyckte bara att det var mer kreativt och individuellt om man to något som alla (alla som har en skruvmejsel, en avbitare och en gammal hemelektronik i alla fall) kan göra själv. En knapp passar dessutom inte till alla kläder, medan ett motstånd är diskretare och passar till det mesta.

 16. gelo

  April 18, 2008, 11:12:08

  @Anders Troberg: Sant och ju mer jag tänker på det ju mer gillar jag idén, tips är då att köpa en ny resistor, klipper man bort en gammal är det lätt att få kvar tennrester på benen som kan skära sönder kläderna når man tar på dom :)

  erbjudandet om knappar står dock kvar…

 17. Qer

  April 18, 2008, 14:16:46

  Det jag hoppas nu är bara att ni minns det här och i nästa val varken röstar på vänsterblocket (som drog upp riktlinjerna) eller högerblocket (som genomförde polisstaten). Vad ni ska rösta på lämnar jag som övning åt er… 😉

 18. /M

  April 18, 2008, 18:14:51

  Jag hade en tanke om en sorts civil olydnad mot övervakning i form av tex en plugin till Firefox som automatiskt kopplar upp sig mot flaggade siter och kanske till och med skriver farliga ord i sökmotorer. Men jag kan inte programmera :(

 19. Istid

  April 18, 2008, 20:41:31

  Man skulle ju också kunna skicka helt slumpmässiga starkt krypterade meddelanden till slumpmässiga riksdalsledamöter, militärer och högre tjänstemän. Man kan ju anta att deras filter känner igen starka krypteringar (även fast de självklart inte går att knäcka) och kanske ägnar lite extra uppmärksamhet åt mottagare av såna meddelanden.

  I vilket fall är det ett sjukt förslag.

 20. Anders Troberg

  April 19, 2008, 06:08:15

  Det finns inget sätt att känna igen en kryptering. Ju bättre krypteringen är, desto mer likt en slumpsekvens blir det krypterade datat.

 21. steelneck

  April 19, 2008, 10:46:55

  Det absolut bästa sättet att förena nytta med att samtidigt motarbeta (om galenskaperna blir verklighet), är om så många som möjligt låter sin dator vara en Tor-nod, helst då också en exit-nod. Det skapar en sådan röra i kommunikationerna att övervakare får problem, och detta samtidigt som det ger både en själv och andra en förbättrad anonymitet. Tor funkar dessutom bättre ju fler som använder det, bättre ur både anonymitet, hastighet och användbarhetssynvinkel.

  Den som försöker lyssna på din trafik drunknar i helt andras krypterade trafik som råkar gå igenom din dator, det går inte att skilja din krypterade trafik från andras. Detta lite på samma sätt som när man låter sin trådlösa router stå öppen, den som lyssnar på ditt bredband kan inte veta om det är du som kommunicerar eller om det är din granne eller någon ute på gatan som för tillfället kopplat upp sig på ditt trådlösa nät. Lägg därtill att Tor-trafiken mellan noderna är krypterad.

 22. steelneck

  April 19, 2008, 11:50:20

  Jag tror inte så många riktigt har fattat hur “random” trafiken slussas runt på Internet. För att belysa saken gjorde jag nu en traceroute på riksdagen.se och sedan nyttjade Goebytes Trace Route Locator för att ta reda på var servrarna efter vägen rent fysiskt ligger. Ja, man blir lika förvånad varje gång. Jag klipper ihop resultet för servrarna mellan mig och riksdagen:

  * Sweden Stockholm 81.232.154.1
  * Russia Moscow 213.248.66.98
  * Russia Ekaterinburg 57.86.132.102
  * Sweden Vallentuna 57.86.131.126

  Jag kommer också ihåg en lång diskussion på Johan Linanders blogg som handlade om FRA-eländet, jag gjorde samma sak där. Varje gång man postade en kommentar till Johan så fick man en liten hälsning från Johan till den mail-adress man uppgav. Jag kollade då in den avsändande IP-adressen och vägen till mig såg då ut så här:

  * Stockholm
  * Köpenhamn
  * Tallin
  * -okänt-
  * -okänt-
  * Hrastnik (Slovenien)
  * -okänt-
  * Norrköpng
  * Nyköping
  * Borås
  * Sedan till mig.

  Ja tom. ett mail till grannen tvärs över gatan kan göra en liten europeisk rundresa. Så man kan med fog säga att FRA kommer att scanna igenom allt. Lägg nu till att all vanlig telefoni är precis lika elektronisk som datakommunikation, ja idag är ju faktiskt många telefonsamtal digital IP-telefoni. Ofta är det bara analogt (fortfarande elektroniskt) fram till första telestationen.

 23. /M

  April 19, 2008, 16:33:52

  Klart FRA kommer att scanna igenom allt. Utlandskriteriet är bara pr om man är välvilligt sinnad, och en form av nyspråk för de obildade massorna om man är realistisk. Tanken med mitt förslag var att det skulle skapas så mycket flaggad information för dem att undersöka att verksamheten hindras.

 24. skum

  April 26, 2008, 20:31:16

  taliban, gudrun schyman, politik, domstol, fritagning, värdetransport, securitas, Godsägare Persson, FRA, spionage, JAS, regeringen, riksdagshuset, riksbanken, Hitler, extremism, Kina, ambassad, Arlanda, depå, bankomat, gisslan, säpo, ssg

 25. L-E Morin

  April 27, 2008, 21:06:31

  Alla som sitter och vantrivs med själsdödande försäljarjobb på telemarketingföretagen kan få spännande jobb på FRA, nu när allt som pratas och skrivs ska kontrolleras. Alltså: generellt förhöjd livskvalité genom ett enkelt riksdagsbeslut. Hur kan ni ha nåt emot det?

 26. Nicklas Åman

  May 10, 2008, 06:27:44

  Man kan nog få det till att du mördat olof palme också om man anstränger sig lite. LÄGG AV NU FÖR HELVETE!

  DU HAR INTE RÄTT TILL NÅGOT PRIVATLIT, SÅ LÄNGE DET INKRÄKTAR PÅ MYNDIHGETERNAS FÖRMÅGA ATT FÖRHINDRA OCH BEGRÄNSA BROTT.

  HAR DU RENT SAMVETE SÅ BEHÖVER DU INTE VARA OROLIG. DET ÄR BARA DOM SOM HAR NÅGOT ATT DÖLJA SOM SKALL VARA OROLIGA OCH DET HAR DE ALL ANLEDNING ATT VARA OCKSÅ…

 27. Cobb

  June 11, 2008, 10:22:19

  Ingen terrorist kan avskaffa demokratin, det kan bara regeringar göra!

 28. Jan-Åke Jönsson

  June 13, 2008, 09:23:48

  Brev till samtliga svenska riksdagsledamöter 2008-06-12 angående omröstning i Sveriges Riksdag om massövervakning av svenska medborgare, 17 juni kl 09.00.

  NEJ TILL FRA-LAGEN!

  Man behöver ett sinne av stål, inkapslat i cement och begravt på botten av den djupaste ocean för att man inte ska se att det Orwellska storebrorsamhället är här idag, även i Sverige. Nätverk som sammanlänkar myndigheter med multinationella företag, media och militär har använt sin iscensatta skrämselpropaganda, särskilt 11 sept, för att introducera det Orwellska samhället i många länder på en nivå och med en hastighet som vi aldrig tidigare skådat. Den totalitära små-steg-i-taget-principen, en patetisk icke-ifrågasättande massmedia, och ett användande av en manipulationsteknik som kan sammanfattas med “Problem-Reaktion-Lösning”, har tagit oss till randen av en global fasciststat. Nätverken skapar eller iscensätter ett problem; man inväntar en reaktion hos befolkningen att “någonting måste göras, gör något!”, varpå de som från början iscensatt problemet öppet erbjuder sin “lösning”. Denna “lösning” är exakt det som man ville genomföra redan från början. Dessa nätverk – den globala, ekonomiska eliten – har manipulerat befolkningar i land efter land till att acceptera att individens frihet mer och mer försvinner. Man vill också gärna avleda uppmärksamheten från vad man håller på med så länge som möjligt. Ju längre de kan skjuta fram massuppvaknandet till vad som pågår, desto bättre chans har de att stänga fängelsedörren innan de flesta människorna hinner upptäcka att de befinner sig i ett fängelse. Det är därför som skenmanövrar är så viktiga för dem och den största av de alla är just nu “kriget mot terrorismen”.

  26 oktober 2001 skrev Bush under Patriot Act. Ingen, vare sig i den amerikanska kongressen eller senaten, hade fått läsa igenom den innan de röstade om den. Den var designad att jämställa patriotism med tillåtelsen att begränsa friheter. De som protesterade kallades för “opatriotiska”. Lagen använder “kriget mot terrorismen” som en ursäkt för att massivt öka regeringens förmåga och tillåtelse till att övervaka, spåra och spionera på befolkningen, samt att hålla människor fängslade utan rättegång. Definitionen av en terrorist blev så breddad att fridfulla fredsaktivister numera faller under definitionen “terrorist”. Washington Post rapporterade vid förnyandet av Patriot Act 1 december 2006: “The Bush administration is developing a parallel legal system in which terrorism suspects – US citizens and noncitizens alike – may be investigated, jailed, interrogated, tried and punished without legal protections guaranteed by the ordinary system, lawyers inside and outside government say.” Ordvalet för definitionen av en terrorist ger myndigheterna ett enormt utrymme för egna tolkningar. Professor Susan Herman vid Broklyn Law School uttryckte sig följande om Patriot Act: “Most of its provisions amend previous laws by adding or deleting words, paragraphs, or sections, forcing people reading the legislation to embark on an elaborate treasure hunt, tracking each amendment back to try to determine its impact on the previous law. It is difficult to comprehend the changes if one is not already conversant with labyrinthe webs of law in many different areas.”

  Terroristlagarna är inte till för att bekämpa “terroristerna”. De har tillkommit för att fånga hela befolkningen. Grundläggande fri- och rättigheter slaktades av Patriot Act och dess tillhörande lagstiftning. Det gav fria händer åt myndigheter att övervaka vem som helst med varje till buds stående medel. Lagen riktas inte mot en yttre fiende utan mot folket. Detsamma sker nu i land efter land. Och nu vill vissa införa detta även i Sverige… Vem är egentligen dessa personer? Jag kan knappt tro att det är sant att denna fråga står inför omröstning i Sveriges Riksdag. Hur galet kan det bli? Hur långt mot ett fascistiskt/nazistiskt/Orwellskt/storebrors- & övervakningssamhälle tror den elit som vill genomföra detta att den kan gå innan folket vaknar upp? Vad kommer folket då att ta sig till? Majoriteten av Ni politiker vill ju heller inte ha ett fascistiskt samhälle. Men ni verkar tvingas till att genomföra denna lagstiftning nu av krafter som står ovanför er i hierarkin. Jag undrar: är ni medvetna om vad ni gör och har ni den inre styrka som krävs för att våga rösta nej? Förslaget om massavlyssning är mig veterligen det mest förfärliga och skrämmande lagförslag som lagts i Sveriges Riksdag. Varför? För att det berövar människor sin personliga integritet, sin yttrandefrihet, och skapar ett klimat av accumulerande rädslor hos stora delar av befolkningen. Denna lagstiftning är emellertid endast till för att användas mot allmänheten, för “vanliga människor”. Vad eliten gör är vad de väljer att göra, och deras mål är inte att stanna inom lagens ramar, utan att inte ertappas med det när man inte gör det. Med eliten menar jag alltså inte ni som sitter i riksdag och regering utan den verkliga elit som också styr er, bakom kulisserna, med eller utan er medvetenhet. Ni är också bara brickor i ett gigantiskt spel. I själva verket är vi (folket) och ni (politiker) på samma sida. Eller så borde vi i alla fall vara det…

  Övervaknings- och kontroll-lagarna som införts i USA genomförs nu över hela världen, även i länder som inte har några “terroristhot” överhuvudtaget. Lagarna har dock ingenting att göra med att skydda människor och länder från terrorister. Man vill komma åt de som protesterar och utmanar den framväxande globala fasciststaten – “The New World Order”. Anledningen till implementerandet av Terrorist Act och liknande lagstiftning är att införa det nödvändiga kontrollsystem som krävs för att fängsla populationen i tid innan de upptäcker vad som pågår. Varje land sammanlänkas via det globala nätverk som “eliten” och hemliga sällskap åtnjuter och genom detta system genomförs samma lagar nu i land efter land. David Merakami Wood, vid University of Newcastle, som ledde utredningen av Surveillance Studies Network i Storbrittanien: “It is infiltrating everything we do. And it’s meant to. It is planned to happen everywhere”.

  Elitens planer är att sammanlänka alla källor av övervakning och kontroll med ett centraltstyrt datasystem som kan övervaka varje aspekt av en individs liv, åsikter, och även tankar. Detta visar varför regeringar i en mängd länder nu inför “nationella databaser”. De påstår att de måste “bekämpa brottslighet” och “slåss mot terrorismen”. Det verkliga syftet är att övervaka och i varje detalj kontrollera den vanliga befolkningen. Databasen inkluderar även ett DNA-register så att de kan identifiera de personer som har “rätt” DNA, dvs den DNA som är närmast relaterade till elitens släkten/blodslinjer. Med denna information kan de som inte har “rätt” DNA bli utsatta för störande energifält som berövar individerna olika aspekter av mental och fysisk hälsa, i ett långtgående syfte att gradvis minska på jordens befolkning… Den vetenskap som ännu inte är allmänt känd utan endast utvecklad vid hemliga, underjordiska baser i vissa länder, har haft sådan teknik tillgänglig under decennier. Sådan teknikologi hålls tillbaka tills tiden är mogen för att “uppfinna” den. Täckmantlar används då för hur den eller den “nya uppfinningen” utvecklades i ett garage eller som ett resultat av internationella forskningsprojekt. Man vill samla in alla medborgares DNA, vuxna såväl som barns. Den brittiska regeringen har genomfört lagstiftning som gör det möjligt att arrestera alla för vilket brott som helst, litet som stort, så att alla kan läggas till i vad som redan är världens största DNA-databas. USA planerar ett liknande system och Michael Bloomberg, New Yorks borgmästare, har redan uppmanat till ett nationellt DNA- och fingeravtrycksregister. EU planerar att introducera detta över hela Europa och att sammanlänka sitt register med USAs.

  Allt detta leder till att individer världen över ska förses med ett inplanterat microchip. ID-kort har varit och är bara ett steg på vägen till microchips. Man vill introducera dem frivilligt och sedan göra dem obligatoriska – först genom att göra det svårt att leva i systemet utan, och sedan genom lagstiftning. “Verichip” saluförs nu av Verichip Corporation som ett sätt att känna oss säkra, eller, som företaget säger på sin hemsida: “safeguarding what’s important to you”. Javisst, så länge som frihet inte är viktigt för dig. Företaget marknadsför aggressivt detta till sjukhus för att övervaka olika typer av patienter och som ett “säkerhetsverktyg”. Företaget hävdar att chippet kan länkas till ett globalt satellitsystem som gör att du permanent övervakas var du än befinner dig. Husdjur chippas nu i stor skala i många länder som ett steg på vägen att vinna allmän acceptans för tekniken. Eliten kan inte berätta sanningen om varför de vill ha microchip i människor så de kommer med en massa ursäkter. Motståndare till microchipping av människor focuserar normalt på användningen att spåra människor. Men det är mycket mer än så. Det handlar om att kunna kontrollera tankar, känslor och beteenden hos massorna av befolkningen genom elektromagnetiska stimuli som styrs från den centralstyrda datorn till det implanterade chippet. Det leder till en form av elektronisk krigföring mot individer, mot olika grupperingar eller delar av en befolkning, eller mot stora delar av hela den globala populationen. Hur många av er som röstar för eller emot FRAlagen på tisdag är medvetna om detta nästa steg i agendan?

  Redan elva månader innan 11 september berättade Nick Rockefeller för filmproducenten Aaaron Russo att han förutsåg en “event” som skulle leda till en invasion av Afghanistan och Irak. Russo frågade om vad som var slutmålet? Rockefeller svarade att målet var att få alla chippade, att kontrollera hela samhället, att låta bankerna och eliten kontrollera världen. Förevändningen att gå in i Afghanistan var att etablera en oljeledning till Kaspiska Havet, att invadera Irak för att ta över deras oljefält där och att “go after Chavez in Venezuela”. Man skulle snart komma att leta efter, men aldrig hitta, en viss Osama Bin Laden i grottor i Afghanistan och Pakistan. Det skulle bli “an endless war on terror where there’s no real enemy” och att allting är “a giant hoax”. Detta skulle ge regeringen möjlighet att ta över det amerikanska folket, sa Rockefeller cyniskt skrattande. Att höra detta från en person som Rockefeller (som tillhör den elit som aldrig syns i massmedia) är en indikation på att det som hände 11 sept 2001 var ett insiderjobb och att den officella versionen av vad som hände är lögner lögner lögner och åter lögner. Andra som styr mycket av världens destruktiva utveckling är, förutom Rockefellers, Rothchilds, Fords, Warburgs, Windsors, familjer som äger banker och oljebolag…

  Ställ er frågan varför FEMA (Federal Emergancy Agency Management) i hemlighet har byggt 800 koncentrationsläger runt om i USA under de senaste åren? Är det saker och ting på gång som man ännu inte till fullo har uppfattat? Kan det som hände i Tyskland under 30-40-talen hända igen? Vad ska lägren användas till? Personligen tror jag att dit ska de oliktänkande förvisas som protesterar mot Storebror och vägrar acceptera den officiella versonen av vår nutidshistoria och inte minst vad som händer i samband med kommande, av eliten också iscensatta, terroristattacker i USA och annorstädes. Där hamnar de som vägrar underkasta sig The New World Order – den globala fasciststaten. Medborgare, vakna upp till vad som pågår! Nazismen har inte försvunnit, den har bara omlokaliserats och tagit på sig andra kläder. Vad är skillnaden mellan dagens poster i Londons tunnelbana och en nazistposter från 1934? [se bifogade bilder] Same shit, different asshole… [se bifogad bild]

  Massan av övervakning inom alla livets områden måste ses som en helhet, inte som indivuduella delar. Summan av allt är att göra människor till streckkodsliknande varor, övervakade och inspelade varje dag av deras liv. Vad du säger, vad du skriver, var du går, vad du köper, vad du äter, vad du dricker, även vad du kastar i soptunnan, laddas in i en stor databas. Frihet? Jovisst, frihet att göra det som de säger åt dig att göra. Agendan verkar vara att göra övervakning och kontroll till en så vanlig del av livet att vi, folket, ger efter för överhetens påbud även utan att tvingas till det av någon i uniform eller i mörk kostym. Människor blir då reducerade till robotar och tvingas att underkasta sig de mest förfärliga levnadsvillkor.

  I denna vår framväxande Orwellska generation är barn och ungdomar särskilt utsatta.Vi ser övervakningskameror uppsatta på skolor runt om i hela världen, t o m på toaletter och argumentet, som vanligt, är att man ska skydda mot brottslighet, våld och skadegörelse. Men med kameror bygger man upp ett klimat av rädslor från tidig ålder. Hur barn och studenter tänker och vad de tror på övervakas alltmer och lärare blir också måltavlor för ytterligare styrning (mer än vad de redan, oftast ovetande, har fått genom det utbildningsssystem/indoktrineringssystem som de genomgått) om de tillåter en fri debatt i klassrummet som inte passar systemet. Det Orwellska samhället vill hellre forma barn till barn av systemet än till barn av sina föräldrar.

  Bästa riksdagsledamöter, våga stå upp för frihet för individen och att bevara ett öppet samhälle för alla människor utan konstant massövervakning av alla medborgare! När ni nu röstar om massövervakning på tisdag, rösta med er egen själ och med ert eget hjärta. Låt er inte styras av hur andra i ert eget parti uttalat sig i frågan om det nu skiljer sig mot det som ni själv känner. Bli inte en del av den historia som röstade för ett fascistiskt Sverige. De som röstar ja kommer i framtiden att ångra sig djupt. De själva, deras barn och barnbarn kommer att skämmas för vad de gjorde. Kriget mot terrorismen är en gigantisk bluff. Låt er inte luras av den propaganda som vill styra den globala politiken och lagstiftningen bakom rökridåerna. Vägra vara med i detta smutsiga, manipulerande och förfärliga spel. Inse vad som håller på att ske, och rösta nej till FRA-lagen!

  “The best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of openness.” – Niels Bohr

  “I call myself a conspiracy theorist if you call yourself a coincidence theorist” – John Judge

  “Never do anything against conscience, even if the state demands it” – Albert Einstein

 29. Claude Borel

  June 16, 2008, 19:42:02

  fra-lagen är helt sjuk och integritetskränkande.
  Integritetsskydd har aldrig varit den starka sida i Sverige. Tacka den röda-rosa politiken för det!
  Häller Sverige på att bli den nya ÖSTSTAT med sovietiska fasoner????? Mycket påminner om det!
  Dags för Sverige att bli ett modernt land och inte ett primitivt och förtryckt samhälle med diktatur fasoner.

 30. ISee

  June 20, 2008, 00:58:16

  Jag skulle inte bli förvånad om mängden sprängningar och attentat mot svenska staten ökar nu efter att man har skapat nya lagar som bryter mot det som våra förfäder jobbat för att bygga upp under flera hundratals år.

  Hatet mot svenska staten är mycket stort från folket nu. Jag känner det överallt, alla jag pratat med och träffat är rasande.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *