Pages

Categories

Search

 

Det lönar sig att protestera

by
June 5, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Det verkar som om våra protester mot FRA-förslaget börjar bära frukt. Miljöpartiet skickade nyss ut ett pressmeddelande där de tar upp det faktum att Piratpartiets Rick Falkvinge avslöjat att FRA redan börjat avlyssna telefonsamtal utan tillstånd, trots att det strider mot både Europakonventionen och svensk grundlag. De kräver därför en närmare utredning. Max Andersson (mp) säger mycket klokt att “om FRA avlyssnat telefonsamtal utan att ha tillstånd för det är det mycket allvarligt. Om inte myndigheterna har respekt för lagen är det illa ställt. Om FRA redan överträtt de befogenheter de redan har, så är det ytterligare ett skäl att inte utvidga deras makt att övervaka medborgarna.” Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Dessutom har Max Andersson skickat en fråga till vår godtrogna justitieminister Beatrice Ask, där han ställer den mycket befogade frågan: “Avser ministern att vidta åtgärder för att utreda i vilken utsträckning detta [olaglig avlyssning] skett?”

Vad betyder då det här? Det betyder att det börjar hända saker. Det betyder att det faktiskt lönar sig att protestera. Det betyder att allt vi gör faktiskt spelar roll. Det betyder att vi måste fortsätta kämpa ännu hårdare och inte vekna på upploppet.

Fler och fler uppmärksammar FRA-förslaget:
Sweden closer to new wire-tapping law
World+dog ignores Sweden’s Draconian wiretap bill
12 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket
13 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket
14 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket
Det är nu eller aldrig, gammelmedia!
Spåret som leder till den fjärde lådan
Varför stöder Svenskt Näringsliv avlyssning?
Yttrandefrihet contra integritet
Annie och Staffan litar på FRA
Tystnaden om FRA är öronbedövande
Massavlyssning
Den mänskliga naturen motiverar nej till FRA-lagen
Maktlösa makthavare
Viktigt steg i fel riktning: FRA
Sverige liknar allt mer en diktatur
Försvaret får läsa mejl och avlyssna telefoner
Förläng inte statens öron
Käre publicist, du är inte Torgny Segerstedt
Signalspaning eller privat arslande under arbetstid?
Det inre motståndet växer
Federley: If you talk the talk, you gotta walk the walk
Gammelmedia missbrukar tryckfriheten
Mitt rena mjöl
Blir vi tryggare, eller tvärtom?
Skit (FRA) är skit om än dränkt i parfym
Det är klart att borgare som Federley sviker
Ytterligare ett steg mot det totala förtrycket
Var finns drevet och hetsjakten på FRA-lagen?
På västfronten intet nytt. Media verkar inte intresserade av FRA

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Johan

  June 5, 2008, 11:44:09

  Underbart. Nu har i alla fall frågan hamnat i riksdagen. Det vore väl f-n också, om inte media göra något av detta.

 2. Jakob

  June 5, 2008, 12:28:17

  Annie Johansson svarade just nu på sin blogg att hon “är positiv till en kommission som tittar på den verksamhet som FRA hittills har bedrivit”.

 3. Humlan

  June 5, 2008, 12:46:47

  Fast lilla Annie har sagt hon ska rösta ja… Eftersom alla vill väl ha en reglering av övervakningen…. *host*

  Jag vill iofs ha en reglering, en som ser till att FRA för sluta bryta mot lagen…. Inte en som gör det dom gör lagligt och dessutom utökar deras mandat… Men det är ju jag det, jag är ju bara en liten piratpartist. 😛

 4. steelneck

  June 5, 2008, 13:20:15

  Mån tro om riksdagen.se blivit överbelastad, jag får “could not negotiate connection”. Måntro om riksdagen har blivit slashdottad.. Det är ju känt sen gammalt att när nyheter kommer upp där så blir det trafik, som är mer omfattande än vad många servrar klarar av.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *