Pages

Categories

Search

 

Vilka blir vår generations hjältar?

by
June 11, 2008
Integritet, Politik
16 Comments

stoppafra.nu

Så här ser sidan 3 ut i dagens DN. Varje generation måste själv erövra demokratin. Vilka blir vår generations hjältar? Vilka riksdagsledamöter kommer att stå upp för folkets rätt till integritet genom att rösta nej till FRA-förslaget?

stoppafra.nu

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


16 Responses

 1. af

  June 11, 2008, 07:53:07

  Redan nu betraktar jag bl.a. de som tagit initiativ till, satt ihop och finansierat denna annons som hjältar.

  Tidningarna, SvT, SR och andra media har ju svikit sina uppdrag, demokratin och det svenska folket.

 2. Rikard

  June 11, 2008, 20:50:55

  Att någon hostar upp en kvarts miljon för att få DN att skriva om en av de största ödesfrågorna som rör privatlivet i svensk nutidshistoria, och då bara på annonsplats, säger väl ungefär allting om demokratins tillstånd i det här landet.

  Vi har en regering och riksdag som sviker. Och vi får köpa annonsplats för att få media att berätta om det.

 3. Micke A

  June 11, 2008, 21:28:37

  jag har iaf dragit ett litet strå i stacken nu skrev till lite politiker om detta. Jag drog dock inte iväg till alla.. testar att skriva till dom som är på “hemma plan” ledarmötena ifrån jämtland.

  Ett litet citat av det jag skickade

  “Om man tänker att vi måste ha detta för att det finns Terrorister/Pedofiler så är ju den andra sidan av argumentet att det är just sådant här som Nazi tyskland, Sovjetunionen osv strävade efter att ha, alltså total koll på vad sina invånare kommunicerar. Att jämföra oss med den tidens diktaturer kanske är befängt men det är även befängt att säga att vi har terrorism i Sverige som skulle uppväga denna typ av lagförändring som bara då tidens diktaturer kunde drömma om att få ha tillgång till.”

  Men jag antar att vi pratar inför döva öron :( Får politikerna en bonus eller utlands resa av något slag då dom får igenom denna lag förändring? Menar jag kan inte se någon annan logik. För alla oss “normla” svenskar så är denna lagförändring så SJUK så man kan inte tro att det är sant att detta just nu har en mariotet och kommer att gå igenom mest troligt. Denna lag ändring är så långt bort ifrån hur det svenska folket vill ha det så det är galet.

 4. Jakob

  June 12, 2008, 05:18:05

  Två hjältar mindre:

  Karl Sigfrid och Fredrik Schulte sa just i Ekot att de INTE kommer att rösta mot regeringen, även om de tycker illa om förslaget. Det blir inslag och debatt om FRA i Studio Ett i P1 kl.17 idag.

 5. Peter Ingestad

  June 12, 2008, 07:04:30

  Den här signalspaningslagen är en beklaglig nödvändighet. Jag stödjer den med åtskiligt vemod.

  Ping Desktop / Laptop Wallpapers

  http://screenfonds.blogspot.com/

 6. Micke A

  June 12, 2008, 07:47:47

  hörde det med..
  Alltså detta med att rörsta som partiet undrar jag lite över. vad är “partiets vilja”? är inte det dess medlemmar och vilka värderingar dom har? är ett parti en kollektiv åsikt? vem bestämmer den kollektiva åsikten? är det kamrat Reinfeldt ?

  Om man inte kan stå för sin egna åsikt i en sådan här pass viktig fråga och ställer sig bakom kollektivet så har man ingen ting i politiken att göra. Hur kan man leva med sig själv att rösta för något som man själv verkligen tar avstånd ifrån? vad är det för marionett dockor vi har i regeringen igentligen? och vilka styr dem? jag blir mörk rädd..

 7. Perty

  June 12, 2008, 09:08:32

  @Peter Ingestad

  Varför?

  Vad är de största hoten? Om man är rädd för hot finns det inte större hot? Vilka är det då isf?

 8. Anders Troberg

  June 12, 2008, 11:14:39

  Nu är Expressen också med på tåget mot FRA-lagen. About effing time!

 9. Stekspaden

  June 12, 2008, 14:56:45

  Tänkte bara uppmana alla som röstade borgerligt förra valet att skicka iväg ett mail och berätta att de aldrig får era röster mer. Själv röstade jag dumt nog på centern så jag skickade iväg följande mail till info@centerpartiet.se

  Hej!
  Jag röstade på er i förra valet då jag i min naiva tro trodde att ni var ett borgerligt parti som värnar om den personliga integriteten. Eftersom ni uppmanar era riksdagsledamöter att rösta igenom FRA-lagen (och dessutom ägnar er åt vuxenmobbning genom att frysa ut de som har modet att rösta nej) så meddelar jag härmed att ni aldrig någonsin får min röst igen.
  Med inte alls särskilt vänliga hälsningar X

  Andra mailadresser: info@liberal.se, info@kristdemokraterna.se, info@moderat.se

 10. Micke A

  June 12, 2008, 15:06:50

  själv röstade jag på piratpartiet senast och största anledning att jag gjorde det var inte frågorna om fildelning det var om just denna fråga våran intigretet på nätet.

  Men det är rätt gäller att säga ifrån då man är missnöjd på dom man trodde mera om.

 11. Anders Troberg

  June 12, 2008, 17:28:13

  Stekspaden: Det är smartare att säga att om de inte byter kurs så kommer du inte att rösta på dem igen. Om du redan bestämt dig definitivt, vad har de att vinna på att byta sida?

 12. Anders Troberg

  June 13, 2008, 08:20:05

  Nu är DN också med och skriver om problemet. Det börjar röra på sig. Hoppas bara att tidningarna kan utnyttja sin erfarenhet som opinionsskapare ordentligt.

  Någon som försökt maila till TV-nyhetsredaktionerna eller debattprogrammen/morgonprogrammen?

 13. PC & Nätverksteknikern

  June 14, 2008, 01:52:11

  Allt jag har att säga om saken är: SLUTA VARA SÅ PARANIOD!

 14. PC & Nätverksteknikern

  June 14, 2008, 01:52:11

  Allt jag har att säga om saken är: SLUTA VARA SÅ PARANIOD!

 15. PC & Nätverksteknikern

  June 14, 2008, 01:52:11

  Allt jag har att säga om saken är: SLUTA VARA SÅ PARANIOD!

 16. Anders Troberg

  June 14, 2008, 18:52:54

  PC&N: Syftar du på någon speciell, eller är det en allmän kommentar baserad på okunskap i sakfrågan? Läs på.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *