Pages

Categories

Search

 

Anders Karlsson (s) och Alice Åström (v)

by
June 17, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Debatten är igång. Först ut är Anders Karlsson (s). Han gillar inte regeringens FRA-förslag. Han yrkar avslag. Han vill ha ett nytt förslag som erbjuder ett större integritetsskydd för medborgarna. Han tar dessutom upp att medborgarna måste känna förtroende för verksamheten. So far so good.

Nu Alice Åström (v). Även hon yrkar för ett avslag. Hon tar dessutom upp hur enskilda borgerliga ledamöter som är negativa till förslaget har utsatts för påtryckningar från sina partier. Hon undrar hur centern och folkpartiet kan ställa sig bakom ett förslag som är ett så stort hot mot den personliga integriteten. Åström diskuterar vidare att man alliansen vill avlyssna hela det svenska folket utan misstanke.

Åström tackar alla oss som engagerat sig i frågan och säger att medborgarna visat ett otroligt intresse för frågan, ett så stort intresse att hon knappt kan öppna inkorgen längre. Hon tar upp journalistförbundets kritik som handlar om att källskyddet urholkas. Sedan går hon vidare till SÄPOs svidande kritik av FRA-förslaget.

För vänsterpartiet finns det inget alternativ. man kommer att rösta nej. Man har lärt sig av sin historia och vet att övervakningssamhällen kan inte överleva. Därmed avslutar Åström med en dikt av Hasse Arvidsson.

Med det var Åström färdig och jag kan inte annat än att helhjärtat hålla med henne. Snart kommer mer.

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Pirat-Janne
Oscar Swartz
Aftonbladet
Politikerbloggen

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *