Pages

Categories

Search

 

Försvarsministern får full pott i bullshitbingon

by
June 17, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Försvarsminister Sven Tolgfors (m) värnar om integriteten. Han har också redan sagt “yttre hot” och “kontrollmekanism”. Precis som de andra FRA-anhängarna glömmer han helt bort att FRA:s informationsfiske faktiskt kräver att allt passerar genom filter och att det är där integriteten kränks. Integriteten är nämligen en ömtålig sak. FRA behöver inte… VÄNTA! Han sa det! “MASSFÖRSTÖRELSEVAPEN!” …läsa varje mejl eller sms för att integritetskränkningen ska ha skett. Lika lite verkar han fatta att det inte finns nationsgränser på internet. Borde inte en försvarsminister veta det?

Han verkar dessutom helt ha missat att FRA faktiskt redan överskridit sina befogenheter. Kanske är det därför han verkar tro på deras pålitlighet. Eller också är han lika naiv som hans partikamrat Karin Enström.

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Pirat-Janne
Oscar Swartz
Projo
Svensson
IDG
Aftonbladet
Politikerbloggen

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Anders_S

  June 17, 2008, 14:05:15

  Jag bloggar också live kan man nog säga.

 2. Tindra-Annette

  June 17, 2008, 14:18:53

  Papaegojtugg har lyssnat på Tolgfors och Vi skyddar redan idag de trupper som är utomlands det liksom ingår i samarbetsuppdraget med de vi samarbetar med och det är INGEN av oss skeptiker för vi är inte emot signalspaning men som vanligt infaller sig en argumentation som går ut på if youre not with US youre against US. Jag vill verkligen inte att trupp utomlands i Basker blå eller i Afghanistan eller observatörer inte ska skyddas! Vulgärargumentation kallas det!

  Jag har blogg tjatat och tjatat att det är i dessa avtal det ska snokas då kan vi även bli konstruktiva och inte tänka binärt för att citera Allan Widman!! Och MUST gör så redan idag. och att det skulle RPS och SÄPO säger nej Pga revir pink håller jag för ossanolikt då SÄPO själv beställer tjänster dels från teleoperatörer men även från den *civila* myndigheten FRA.. Sök på det här:::

  AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA AND
  THE GOVERNMENT OF THE KINGDOM OF SWEDEN ON COOPERATION IN SCIENCE AND
  TECHNOLOGY FOR HOMELAND SECURITY MATTERS

  http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/04/93/90057dc9.pdf

  Heja heja!!!

 3. Tindra-Annette

  June 17, 2008, 14:30:26

  Citat Från artikeln! O’Brien, koordinator på Electronic Frontier Foundation (EFF) som bevakar civilrättsliga frågor kring internetanvändande, blev förbluffad när han i fjol började följa den svenska debatten från San Francisco.

  – Något som FRA-lagen skulle inte gå att införa i USA. Den skulle strida mot konstitutionen, säger Danny O’Brien.

  http://www.mentoronline.se/iuware.aspx?pageid=3172&ssoid=83586

  Go Go!!!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *