Pages

Categories

Search

 

SM i bullshitbingo i plenisalen…

by
June 17, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Då var det dags för Else-Marie Lindgren (kd). Även hon inleder med att kommentera alla mejl som kommit in angående FRA-förslaget. (Fortfarande 100% alltså!) Sedan faller Else-Marie i gropen. Efter bara någon minut har hon redan sagt både “kontrollmekanismer” och “yttre hot”. Nu väntar jag med spänning på “massförstörelsevapen”.

Och halleluja! Just som jag hunnit skriva “massförst…” så sa hon det faktiskt! Else-Marie sa MASSFÖRSTÖRELSEVAPEN! Hade jag varit om mig och kring mig hade jag innan debatten dragit igång en landsomfattande tävling i bullshitbingo.

En annan liten notering är att Else-Marie stakar sig nästan varje gång hon ska säga “integritet”… Hmmm… Det känns mer och mer som om FRA-förespråkarnas anföranden är transportsträckor till replikerna. Jag måste ha mer kaffe. NU!

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Pirat-Janne
Oscar Swartz
Projo
IDG
Aftonbladet
Politikerbloggen

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Nils Mårten Hauffman

  June 17, 2008, 13:54:12

  Om jag börjar alla mina sms med orden terror, bomb, al-qaida, massförstörelsevapen, kontrollmekanismer eller yttre hot… vad händer då?

 2. Drottningen

  June 17, 2008, 13:54:55

  det såg ju nästan ut som om hon tyckte att ordet i sig självt smakade lite illa. (men jag är trött och opålitlig iofs)

 3. Tindra-Annette

  June 17, 2008, 14:21:24

  har lyssnat på Tolgfors papegojtugg! och vi skyddar redan idag de trupper som är utomlands det liksom ingår i samarbetsuppdraget med de vi samarbetar med och det är väl INGEN av oss skeptiker som emot signalspaning. Men som vanligt infaller sig en argumentation som går ut på if youre not with US youre against US. Jag vill verkligen inte att trupp utomlands i Basker blå eller i Afghanistan eller observatörer inte ska skyddas! Vulgärargumentation kallas det!

  Jag har tjatat och tjatat att det är i dessa avtal det ska
  snokas då kan vi även bli konstruktiva och inte tänka binärt för att citera Allan Widman!! Och MUST gör så redan idag. och att det skulle RPS och SÄPO säger nej Pga revir pink
  håller jag för ossanolikt då SÄPO själv beställer tjänster dels från teleoperatörer men även från den *civila* myndigheten FRA..

  AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA AND
  THE GOVERNMENT OF THE KINGDOM OF SWEDEN ON COOPERATION IN SCIENCE AND
  TECHNOLOGY FOR HOMELAND SECURITY MATTERSLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *