Pages

Categories

Search

 

Talare: Peter Rådberg (mp)

by
June 17, 2008
Integritet, Politik
No Comment

I’m back och i riksdagen talar just nu Peter Rådberg (mp). Även han inleder med att tacka för alla mejl han fått. Han trycker på varje människas rätt till ett privatliv. Han ifrågasätter om det verkligen finns så reella hot mot Sverige att regeringen kan motivera sin vilja att kontrollera alla svenskar.

Miljöpartiet tar avstånd på grund av att hoten är vaga, spaningen är godtycklig och integritetskränkande. Lagen ger inte utrymme för att medborgarna ska kunna åberopa sin integritet. Dessutom finns det inget inskrivet i lagen om aktiv spaning. Det betyder att man kan spana hur mycket och länge man vill på vem man vill. Rådberg lyfter också fram det faktum att det inte finns nationsgränser på nätet.

Rådberg plockar också isär argumentet om att FRA-lagen ska skydda mot yttre hot. Rådberg tar precis som Alice Åström upp SÄPOs kritik av lagförslaget. Slutligen ifrågasätter han att liberaler ställer sig bakom ett förslag som inskränker den personliga integriteten och tar upp bland annat IB-affären.

Snart kommer Karin Enström (m)

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Pirat-Janne
Oscar Swartz
Aftonbladet
Politikerbloggen

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *