Pages

Categories

Search

 

Regeringshärdsmältan nalkas

by
July 22, 2008
Integritet, Politik
No Comment

Åklagaren tycker att det är helt ok att FRA fiskar med storhåven och fångar allt mellan himmel och jord i sina avlyssningsnät på bekostnad av allt vad personlig integritet, brevhemlighet och medelarskydd heter. Det tycker inte Piratpartiet som därför JO-anmäler åklagaren.

Dessutom har femton borgerliga politiker dragit igång ett nätverk mot FRA-lagen. Det innebär ännu ett steg bort från FRA-lagen och ännu några rynkor i Reinfeldts panna.

Reinfeldt, ja. Han stack upp huvudet som hastigast i Almedalen, men nu är han spårlöst försvunnen igen. Undrar om ens SÄPO vet var han håller hus. Han håller i alla fall inte till där alla andra hänger just nu: i FRA-debatten. Först var jag arg över hans ointresse, men nu börjar det bli riktigt underhållande. För varje dag Reinfeldt håller sig undan kommer han närmare och närmare en fullkomlig regeringshärdsmälta. Förstår han verkligen inte det?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Markus "LAKE" Berglund

  July 22, 2008, 09:25:25

  Kul att du verkar ha kryat på dig igen. I alla fall tillräckligt mycket för att kunna blogga. :)

  Jag tror vi är många som hoppas att regeringen fortfarande har hjärna nog att ta sig ur denna galna soppa, utan att göra det hela till en kabinettsfråga. Men det är kanske redan för sent…

 2. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  July 22, 2008, 10:15:03

  Se även den här JO-anmälan, som tar en lite annan synvinkel:

  http://forum.piratpartiet.se/FindPost114293.aspx

 3. Alliansväljare mot FRA

  July 22, 2008, 11:57:34

  Jag saknade MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte godkänna/publicera frågan på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

  Jag tar det här i stället.

  Ulf Wykman skriver:
  “I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

  Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet.”

  Jag frågar Niklas Wykman:
  FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

 4. Någon Annan :)

  July 22, 2008, 12:46:51

  Spänningen börjar bli olidlig.

  Vad HAR den gode Reinfeldt egentligen i bakfickan? Han har ju hela svenska näringslivet bakom sig som sponsorer, med alla USA-slickade PR-konsulter lätt tillgängliga. Nog måste det väl snart komma något riktigt halsbrytande, och inte bara ett patetiskt “ni har ju inte fattat någonting, snyft, snyft…“?

  Björn Felten’s latest blog post … Nollvision på ICA och på FRA

 5. klara

  July 23, 2008, 00:52:21

  Jag måste erkänna att jag faktiskt tycker synd om honom Reinfeldt nu. Å andra sidan klarar han sig nog utmärkt även om han inte är statsminister, men i alla fall. Förstår att han gömmer sig.

  Minns hur tärd han såg ut redan för några veckor sedan. Vågar knappt tänka på hur han ser ut idag.

  Å andra sidan… vi i motståndet… känner själv att jag knappt hinner sova. Allt går bara i ett i ett i ett.

  Så det kanske var tur för dig att du svimmade häromdagen? ;D Då fick du iaf vila :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *