Pages

Categories

Search

 

Veckans pirat 4: Mackan Andersson

by
September 19, 2008
Integritet, Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt, Veckans pirat
No Comment

Veckans pirat

Veckans Pirat: Mackan Andersson

Mackan Andersson

Ålder: 33
Bor: Malmö
Familj: Javars. Fru, barn, stort antal syskon och vanligt antal föräldrar.
Min blogg: Mackan Andersson
Yrke: Ståuppkomiker och skribent.
Lyssnar just nu på: ”This is home” med I am Ghost
Kuriosa: Är nördigt intresserad av musik, vilket gör att jag brukar kunna lösa melodikrysset. Och alla andra musikfrågesporter.

Piratliv:

Varför är du pirat?
”Pirat” betyder för mig att vara för den personliga integriteten, också på ett praktiskt plan. Och att lite genomtänkt fundera över hur upphovsrätt och kommersiella förutsättningar ska funka för upphovsmän. Jag är mer intresserad av det än av hur de kommersiella förutsättningarna är för medieföretagen.

Vissa tycker att alla pirater är lata, snåla och finniga 14-åringar. Hur bra stämmer den bilden in på dig?
Har förvisso problemhy. Är dock för gammal för att stämma in på bilden. Och jag tror inte att jag uppfattas som snål – jag brukar ge bort grejer gratis.

Vad gjorde du den 16 september?
Läs mer här: “Vem kan vara nere med en ballong?

Vem skulle du i egenskap av pirat vilja äta middag med? Varför?
Oj, jag vet inte. Neil Gaiman, antagligen. Han är redan en kille som ger bort grejer gratis och lyckas göra business av det. Han är dessutom en cool författare och verkar vara en snubbe med koll.

Hur ser piratlivet ut om 5 år?
Jag brukar inte kunna se så långt in i framtiden (trots att jag jobbat med vad som hoppfullt kallades ”forskning och utveckling”) men självklart är Piratpartiet i Riksdagen då. Och det innebär att idiotlagar som FRA-lagen blir mer sällsynta.

Privatliv:

Vad gör du på din fritid?
Är ganska (väldigt) involverad i Frälsningsarmén, faktiskt. Pluggar dessutom teologi. Bland mer normala intressen tränar jag Fillipinska och Indonesiska kamparter för att hålla igång kroppen. Och så samlar jag på serietidningar (svensk 70-talsskräck…).

Beskriv ditt förhållande till internet
Lätt sjukligt. Har varit involverad rätt länge. Jobbade med Internetsäkerhet 96-98 och sedan mobil Internetsäkerhet 2000-2002. Idag är det stillsammare, rent yrkesmässigt, men jag läser omkring 40 bloggar dagligen och är lite lätt involverad i kryptofrågor.

Vem är din förebild och varför?
Har några stycken, faktiskt, men om jag måste välja en får det bli mamma. En kvinna med integritet.

Vilket motto/citat lever du efter?
Others (av William Booth)

Vad behöver vi mer veta om Veckans pirat?
Jag vet inte riktigt vad jag ska bekänna här, men jag är stor Buffy-fan. Det är min stora skämsnjutning. Jag har en olycklig kärleksaffär till Sushi, eftersom jag inte hittat något bra sushihak i Malmö. Och så är jag en sucker för opera. Musikformen, alltså, inte webbrowsern. En musiksmak som delas av den tvåårige sonen, men inte frun (eller någon annan i släkten).

Veckans pirat kulturtipsar:

Låt: Vad som helst av Dixie Chicks
Film/tv-serie: Heroes, Mythbusters, Million Dollar Baby, Stardust
Bok: Lamb – The Gospel According to Biff, Christ’s Childhood Pal av Christopher Moore – den bästa bok jag läst. Någonsin.
Bloggar: Krubb, Bokhora, Trotank, Emanuel
Webbsidor: Min senaste bok. Gratis på Internet.
Postsectret – vackert och emellanåt både roligt och hjärtskärande.
PhD Comics – PhD är den akademiska världens Dilbert.
YouTube-klipp: Penn & Teller förklarar yttrandefrihet.

jF2iX2VG6e4
——————————————————————————————-
Vill du veta mer om piratlivet och politiken är det bara att klicka in på Piratpartiets hemsida.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. man

  September 19, 2008, 19:03:12

  Bättre pirat kan ni inte få. Heja Mackan!

 2. Jesper Värn

  September 20, 2008, 08:21:08

  Hen verkar bekant på något vis… Nåväl. Snygg är han i alla fall! :-)

  Och Anna – *skanderar* “Me-Ra Tje-Jer, Me-Ra Tje-Jer!” :-)

 3. Anna

  September 20, 2008, 08:59:05

  Hej Jesper!

  Mycket stilig pirat, minsann och om man inte får nog av Mackan så har jag hört rykten om att det finns en till pirat som ser precis likadan ut. 😉

  Och oroa dig inte, jag har flera piratistor på lut. de kommer snart!

  Ha en riktigt bra helg,
  Anna

 4. PiratJanne

  September 20, 2008, 17:44:42

  Underbart YouTube klipp! 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *