Pages

Categories

Search

 

Veckans pirat 9: Jesper Värn

by
October 27, 2008
Integritet, Politik, Veckans pirat
No Comment

Veckans pirat

Veckans Pirat: Jesper Värn

Jesper Värn

Ålder: 33
Bor: Nacka, utanför Stockholm
Familj: Gift med en fantastisk fru och två barn – en dotter på 4 år och en liten son som kom i juni…
Sysselsättning: Kock/köksmästare. Numer på förskola. Ibland i egen cateringfirma.
Min blogg/hemsida: Krubb
Lyssnar just nu på: Orup – som isarna när det blir vår.
Kuriosa: Har lagat mat med Mat-Tina. Det var det ballaste jag varit med om, tror jag.

Piratliv:

Varför är du pirat?
Jag är kanske rätt analog, för att vara pirat, men jag skriver en del, bl.a. kokböcker och jag gillar tanken på att se läsare som “fans” snarare än som “brottslingar”. När jag släppte min bok “fri” för nedladdning fick jag inte bara en massa besökare till min blogg, utan började faktiskt sälja mycket mer böcker. Det var en ögonöppnare. Sedan tycker jag att det är läskigt med alla integritetsinskränkningar (oj, vilket långt ord!) vi sett under de senaste åren och det verkar i princip bara vara piratpartiet som gör något åt det…

Vissa tycker att alla pirater är lata, snåla och finniga 14-åringar. Hur bra stämmer den bilden in på dig?
Ingen tror väl på fullt allvar att jag är 14 längre? Men lat stämmer nog. Fråga min fru!

Vad gjorde du den 16 september?
Jag drack kaffe med en av mina idoler! :-) Jag lämnade mitt kök i händerna på min commis, för att kunna bjuda bl.a. pirater på jordgubbar på mynttorget, och vid storkyrkan, och på sergels torg.

Vem skulle du i egenskap av pirat vilja äta middag med? Varför?
Christian Engström. Han verkar vara världens kanske skönaste snubbe. Och har man skrivit balladen om Theobald Thor skall man ha en gratis middag! En riktigt bra! Och det är jag säker på att jag kan ge honom!

Hur ser piratlivet ut om 5 år?
Förhoppningsvis är piratpartiet med i riksdagen. Och fler av “oss vanliga medborgare” förstår att det är rätt läskigt med övervakning och integritetsbrott.

Privatliv:

Vad gör du på din fritid?
Jag brukar klättra i berg. Inte sällan med min dotter. Ibland spelar jag trummor.

Beskriv ditt förhållande till internet
“Vi börjar tröttna lite på varandra, men vi har sökt hjälp”. :-)

Vem är din förebild och varför?
Oj, jag har några stycken, faktiskt, av helt olika anledningar: Fredrik Sträng för att han är en klättrare jag skulle vilja vara, Ian Haugland för att han är en riktigt bra trummis, Lisa Förare Winbladh för att hon skriver så svängigt om mat, Jamie Oliver… Ja, och så mamma!

Vilket motto/citat lever du efter?
“I mitt kök finns jag, i andra kök finns andra som jag. Och resten av ärlden är idioter!”

Vad behöver vi mer veta om Veckans pirat?
Jag vet inte? Jag lyssnar mycket på ljudböcker (eftersom jag är synskadad och hellre lyssnar än läser) och tycker att de där författaren själv läser sin text är allra bäst. I övrigt är en lite rolig parentes att jag faktiskt är tvillingbror till Mackan Andersson. Och att vi inte har samma efternamn. Eller yrke. Eller hemstad. Eller så mycket alls, utom föräldrar! :-)

Veckans pirat kulturtipsar:

Låt: ”Perfect tonight” – Lambretta
Film/tv-serie: “The F-word”, “House PD”, “Hell’s kitchen”
Bok: “Människa utan hund” av Håkan Nesser
Bloggar: Matälskaren, Mackan Andersson, Annes Food.
Webbsidor: Taffel.

YouTube-klipp:

9o7qUWAzq60
——————————————————————————————-
Vill du veta mer om piratlivet och politiken är det bara att klicka in på Piratpartiets hemsida.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. Rikard

    October 27, 2008, 11:17:23

    Oj, en bild på nästan två meg. Och så klagar folk på fildelning. 😉

  2. Anna

    October 27, 2008, 11:27:39

    Hoppsan! Jag länkade till fel version. Fixar… :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *