Pages

Categories

Search

 

Army of bloggers, nu hjälper vi hederspiraterna i riksdagen att stoppa IPRED!

by
November 15, 2008
Integritet, Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

I dessa tider känns det nästan som om man börjar bli brevkompis med en del av våra riksdagsledamöter. Vi har ju tyvärr hamnat i ett läge där många av dem gör ett så uselt jobb när det gäller att informera sig om det de röstar om att det nu har fallit på medborgarnas lott att bilda dem lite.

Det är hög tid att sätta igång att mejla riksdagsledamöterna och vissa dem var skåpet ska stå i fildelningsfrågan. Seriös och obunden forskning (bland annat från Harvard och KTH) visar entydigt på att fildelning främjar konsumtionen av köpekultur.

Storbolagens lobbyister försöker få politikerna att tro branschen går på knä, när det i själva verket är så att det totalt sett går bättre än någonsin för kultur- och nöjesindustrin.

IPRED är en lag som designats av storbolagen, för att de ska kunna behålla sitt kulturmonopol. IPRED inskränker allas rätt till integritet och hindrar nya, unga kreatörer från att fritt kunna ägna sig åt sitt kulturarbete. IPRED är en lag skapad av och för storbolagen. Den gynnar varken vanliga medborgare eller kreatörer.

Det finns riksdagsledamöter som försöker stoppa lagen, men de jobbar i uppförsbacke och behöver allt vårt stöd. Nu.

Mejla till riksdagsledamöterna. (Och som alltid: ingen lyssnar på otrevliga idioter, så var de trevliga och snälla pirater som jag vet att ni alla är.)

Andra saker du kan göra för att hjälpa till att stoppa IPRED:

Stoppa IPRED!
Mediebojkott 2008
Namninsamling mot IPRED
Rösta om IPRED

Och får ni tid över kan ni ladda hem min roman alldeles gratis här eller från The Pirate Bay. (Jag lovar att ni varken tar min mat eller mitt husrum om ni gör det. Tvärtom faktiskt.)

Bloggat om antipiratlagen Ipred nyligen: Timbuktu, Opassande, Kurvigheter, Rick Falkvinge, Scaber Nestor, Enligt Min Humla, Zac’s åsikter på ett fat., Mer vänster i Uppsala, Andra Sidan, Jakob Heidbrink, Rick Falkvinge, Per Ankersjö, Nihao Kenny, Rick Falkvinge, Jan Lindgren, Thomas Tvivlaren, Mattias Swing, Bisonblog, Argast Nu, Sagor från livbåten, Mikael Ståldal, Min luktar oxo fisk!, Thomas Tvivlaren, Beta Alfa, Bloggarna.se, Angie Roger, LordParzifal, Tomas sida, Christian Engström, the ‘t’ in wicked, Claeskrantz.se, Thomas Tvivlaren, Josef, Disharmoni, Henrik Alexandersson, Mattias Bjärnemalm, Lars-Ericks blogg, Politikerbloggen, Traditio et renovatio, Sidvind, Svensson, Satmaran, Urban Cat, Tomas sida, Rättshaveristen, Farmor Gun, Niklas.in, SVT Opinion, Dumheterna, Krooks Kommentarer, Annarkia, Lars-Ericks blogg, Oscar Swartz, Hans Engnell, Bloggarna.se, Free the Mind

Gammelmedia om Ipred: Pirat-kriget (Aftonbladet), Piratjägarlagen (Sydsvenskan), Kommer vi att le åt IT-lagarna om tio år? (Metro), Piratlag skapar stor oenighet (Nyheter24), Oenighet om hur antipiratlagen ska se ut (Dagens Nyheter), Massjakt kan vänta svenska piratdelare (Sveriges Radio Ekot), Laglöshet på nätet drabbar alla (Svenska Dagbladet), ‘Politikerna måste våga stå upp mot piraterna’ (Metro), ‘Politikerna måste våga stå upp mot piraterna’ (Dagens Nyheter), Kulturarbetare positiva till Ipred-lagen (Svenska Dagbladet), Måndagsläsning 3/1108 (Fokus), ‘Piratjägarlagen’ kan orsaka ny FRA-storm (Sydsvenskan), Johanna Nylander: Integritet är viktigare än upphovsrätt (Expressen), Johanna Nylander: Antipiratlagen ytterligare ett svek från alliansen (SVT)

Pingat på Intressant.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post