Pages

Categories

Search

 

Veckans pirat 10: Klara Tovhult

by
November 15, 2008
Integritet, Politik, Veckans pirat
No Comment

Veckans pirat

Veckans Pirat: Klara Tovhult

Klara Tovhult

Ålder: 35
Bor: Jönköping
Familj: Chomsky och Alice
Min blogg/hemsida: Kurvigheter
Lyssnar just nu på: Inget.
Kuriosa: Har träffat Olof Palme och varit barnkändis.

Piratliv:

Varför är du pirat?
För att jag vill värna om den personliga integriteten. I ärlighetens namn bryr jag mig inte så mycket om fildelning. Integriteten är den i särklass viktigaste frågan för mig. Fast jag har inte förrän dags datum insett värdet av deltagarkulturen. (Läs mer om det på min blogg.)

Vad gjorde du den 16 september?
Jag demonstrerade hela dagen och hade fantastiskt roligt med massa pirater.

Hur ser piratlivet ut om 5 år?
Antingen har vi fått genom våra frågor. Annars har vi kommit läskigt nära en diktatur.

Privatliv:

Vad är du för en?
35-årig aspig dampie som alltid varit intresserad av politik och människor. Och vattenfall.

Vad gör du på din fritid?
Umgås med katterna, hänger på nätet, åker och hälsar på vänner. Tyvärr har alla flyttat från stan så det blir en del resande hit och dit.

Beskriv ditt förhållande till internet
Mitt liv sker där. Jag har mina vänner där, jag har min kunskap där, min kultur och mitt engagemang. Stäng ner internet och jag finns inte längre.

Vem är din förebild och varför?
Ärligt talat får jag nog säga Jesus: sjukt cool snubbe som talade om var skåpet skulle stå och som inte en jävel i kyrkan skulle känna igen idag! Och tilläggas bör att jag inte räknar mig som kristen. Han och jag är bara vansinnigt lika.

Vad behöver vi mer veta om Veckans pirat?
Jag kan inte leva mina älskade katter, vänner och klänningar. Och sannerligen inte utan nätet!

Veckans pirat kulturtipsar:

Låt: Denna veckan har det vart “The winner takes it all” med Meryl Streep och “Lay all your love on me” eftersom jag just varit och sett Mamma Mia på bio!
Film/tv-serie: House M.D, Pride and Predjudice bbc-versionen 1995
Bok: Wuthering Heights av Emily Brontë, allt av Jane Austen, samt Dinas bok av Herbjorg Wassmo
Bloggar: Beyond Sizes, Rybel, Christian Engström.
Webbsidor: Kurvigheter.

YouTube-klipp:

JnylM1hI2jc
——————————————————————————————-
Vill du veta mer om piratlivet och politiken är det bara att klicka in på Piratpartiets hemsida.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Shaun

  November 15, 2008, 12:19:52

  Ligger det i piraters natur att vara lite överviktiga?
  Det skulle va ok.
  Har svårare för hälsofreak.

 2. Anna

  November 15, 2008, 12:37:56

  Själv anser jag att teknikutvecklingen inte nått tillräckligt långt förrän någon kommer på hur man får muskler av att sitta och blogga. 😉

  Ha det så bra,
  Anna

 3. Joppheidi

  November 15, 2008, 12:46:51

  Jag får muskler av att besöka vissa webbsidor. Åtminstone muskler i ena armen. 😉

 4. Anna

  November 15, 2008, 15:29:50

  Hej Jopheidi!
  Vad trevligt att du gillar min blogg ochatt den hjälper till att befrämja din armmuskulatur.
  Ha en trevlig helg,
  Anna

 5. Shaun

  November 15, 2008, 15:58:02

  Jag ser fram emot surfar-utvecklande “träning” och muskulatur, utan massa dioder över hela kroppen.
  Det vore på tiden..

  Ha bra själv, alltid.
  tillbakadraget handskak..
  Eller kram
  valfritt

 6. Shaun

  November 15, 2008, 16:06:27

  Sen,
  När fick smileys näsor?
  På 80-talet var det två prickar och ett böjt streck, ofta på t-shirts vars ägare brukade skrika AAAACIiD.
  Sen kom internet och chat, som numera är ganska svår-desciffererat.
  Men när dök näsan upp?
  Jag har inte hängt me, som det verkar..

 7. Anna

  November 15, 2008, 16:19:57

  Hej Shaun!
  Folk brukar alltid klaga på att mina smileys har näsor. :-)
  Men de ser ju så … stympade ut utan näsor. Tänk om du inte hade någon näsa. Det skulle ju se lite märkligt ut.
  Kram,
  Anna

 8. Jesper Värn

  November 15, 2008, 21:34:17

  Vad roligt att det till sist blev Kurvigheter-Klara som är med som veckans pirat! Och själv avskyr jag folk (inte sällan tjejer) som håglöst petar runt ett ensamt salladsblad på en i övrigt tom tallrik och snackar om hur mycket de väger… De genererar INGA pengar! 😀

 9. SixDays

  November 15, 2008, 22:27:47

  “Kuriosa: Har träffat Olof Palme och varit barnkändis.”

  Och där slutade jag läsa. Som tur var träffade någon annan Olof Palme med en blyklump.

  😛

 10. Anna

  November 15, 2008, 22:33:57

  Hej SixDays!

  Be nice, mord är tråkiga saker.

  Ha det så bra,
  Anna

 11. SixDays

  November 15, 2008, 23:10:51

  Mord är inte trevligt nej, men Palme had it coming om man säger så.

  Samtidigt noterar jag att det två politiska mord vi har haft i Sverige i den närmsta tiden är på två socialdemokrater.

  Säger en del om att de kanske borde ändra sin politik så att folk inte blir till den grad förbannade att de anser att den enda lösningen är att helt enkelt “rösta bort dem från taken”, som uttrycket låter.

  Fast samtidigt, en piratpiratisk politiker löper en större risk, om man ser på de ekonomiska krafter som är inblandade, att bli mördad för att folk tror sig förlora miljarder. Står det miljarder på spel så väger ett människoliv rätt tunt skulle jag tro.

  Jag tycker inte att det är bra att folk mördar politiker, samtidigt har jag inget emot att socialdemokrater försvinner.

 12. klara

  November 16, 2008, 00:06:27

  Då får jag ju smyga in här och svara 😉

  Shaun: Nädu något hälsofreak är jag inte. Däremot älskar jag att gå på gymet och tycker om att vandra i bergen. Jag ser ut så här naturligt och är nöjd med det :)

  Jesper Värn: hehe, jag har varit sån en gång i tiden, även om jag då inte var smal heller (alltid varit överviktig). Dock har jag slutat med det då man inte mår bra av det. Mat är till för att njutas och för att leva av :) Nu blev jag btw sugen på jordgubbar när jag kom att tänka på 16 september haha 😀

  Sixdays: Man kan börja sin politiska bana på många sätt. Olof Palme och socialdemokratin var mitt sätt. Och nej, jag gillar inte heller mord. Att jag kan förstå det innebär inte att jag förespråkar det. Dock låter jag garanterat även förespråkare av mord få tala, yttrandefrihetsfanatiker som man är 😉

 13. SixDays

  November 16, 2008, 01:20:15

  Klara. Slutade läsa efter att du skrev om att du var gammal sosse.

 14. Anders Troberg

  November 16, 2008, 08:20:24

  “Jag får muskler av att besöka vissa webbsidor. Åtminstone muskler i ena armen. ;)”

  Vilket naturligtvis startar diskussionen om ifall att det finns sjukdomar som läkarvetenskapen känner till, men som ingen vågar formellt upptäcka av rädsla för att få dem uppkallade efter sig (jag menar, hur kul är det att heta Alzheimer?). Ett sådant exempel är penisarmbåge.

  “När fick smileys näsor?”

  De började med näsor, sedan chatskadades folk och sparade tid genom att ta bort näsorna.

  “Och där slutade jag läsa. Som tur var träffade någon annan Olof Palme med en blyklump.”

  Gilla honom eller låt bli, men han var den största politiker vi haft, och mordet på honom var en tragedi.

  Jag har flera gånger när jag rest utomlands fått frågan vilket land jag kommer från, och när jag berättat fått svaret: “Sweden! Olof Palme was a great man!”, vilket ofta har fortsatt med att man blivit bjuden på kaffe.

  “Samtidigt noterar jag att det två politiska mord vi har haft i Sverige i den närmsta tiden är på två socialdemokrater.”

  Anna Linds mördare var en mentalsjuk man, så knappast ett politiskt mord. Palme vet vi inte om det var ett politiskt mord, de två huvudspåren är Christer Petterson (och då troligen att det var ett misstag, och att en annan person var målet, dvs inte politiskt) eller polisspåret (vilket skulle göra det till ett politiskt mord).

  Snälla, öppna en historiebok.

  “Jag tycker inte att det är bra att folk mördar politiker, samtidigt har jag inget emot att socialdemokrater försvinner.”

  Det beror på vad du menar med försvinner. Jag ser själv dem som lite väl extremistiska, och skulle hellre se en mer traditionell kommunistisk eller syndikalistisk ideologi.

  “Klara. Slutade läsa efter att du skrev om att du var gammal sosse.”

  Anna, kanske dags att införa åldersgräns på bloggen. Den här grabben verkar har rymt från dagis.

 15. Hans J

  November 16, 2008, 08:22:58

  Hej Anna!

  Jag läser din blogg dagligen (flera gånger varje dag faktiskt). Den är väldigt bra!

  Nu förekommer dock något på din blogg som inte hör hemma där! Någon som har problem med att ingen “sett honom/henne” eller vad det kan vara, skriver ren skit.

  Det är tråkigt när någon inte framför några vettiga argument alls utan bara låter käften gå ändå. Samma fina logik som om personen blir nedslagen så tänderna rasslar ut käften och blodet skvätter och förklaringen enbart är att han/hon hade svarta skor på sig. Lika meningslöst dravel är det.

 16. Anders Troberg

  November 16, 2008, 08:25:55

  En sak till när det gäller näsor på smileys, vissa smiles går inte att göra utan näsor, tex den upphetsade kocken med två näsor, cyklopöga och dubbelhaka:

  C=0=)) -:

  Hur skulle det gå att föra en meningsfull diskussion utan den?

 17. Anders Troberg

  November 16, 2008, 08:28:06

  För att inte snacka om Hitler-smileyn?

  :=) .-

 18. SixDays

  November 16, 2008, 22:10:00

  Anders, du får väl göra som du vill. Personligen avskyr jag såssar och jag misstänker att du är en gammal sosse iom att du håller dem så varmt om hjärtat vidare verkar du bara hänga med såssar även utomlands, för ingen förutom nån liten besatt utlandssåsse skulle minnas vem Palme är. Folk brukar minnas vem Raoul Wallenberg var, men palme är det inte en käft som känner till.

  Lindh kanske blev dödad av en galning, men det är fortfarande ett stort fall av poetisk rättvisa. Att Michailovic gjorde det för “the lulz” som vi säger på nätet är ju bara ett “win” 😛

 19. Anna

  November 16, 2008, 22:20:48

  Hej SixDays!

  Be nice nr 2.

  Mord är inte poetisk rättvisa eller win för någon.

  Bror har aldrig varit sosse så vitt jag vet och om han vore det så är det hans business. På min blogg får man rösta på vilket parti man vill, så länge man är snäll och trevlig mot andra.

  Sluta mucka, det blir ingen Be nice 3. Okej?

  Ha en trevlig kväll,
  AnnaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *