Pages

Categories

Search

 

Veckans premiärpirat 12: Not-So-Jolly Roger

by
November 26, 2008
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt, Veckans pirat
No Comment

Nu kanske ni tror att jag blivit knäpp som har veckans pirat en dag för tidigt, men det är faktiskt knäppare än så. Den här gången kommer nämligen veckans pirat från år 2108 och borde ha varit här för längesedan. Hur komplicerat blir inte det?

Nåväl, nu är han här och det är sannerligen inte en dag för tidigt. En del av er känner honom redan efter att ha läst en intervju med honom. Andra har läst lite om hur hans värld ser ut. Några vet kanske till och med att Roger är alldeles gratis och levereras av Spineless Fiction.

Detta lilla experiment tillägnas alla trevliga pirater som inte bad mig dra åt helvete innan min polett hade trillat ner. Tack!

Veckans pirat

Veckans Pirat: Not-So-Jolly Roger Bonny

Not-So-Jolly Roger Bonny

Ålder: 38
Bor: Petland
Familj: Inte sedan den där uslingen Willie Gates VII snodde min fru Fiona.
Sysselsättning: Gör livet surt för Willie Gates VII
Lyssnar just nu på: Ett “Sound of Music”-medley på Finbars mycket olagliga och tillika gistna pianola.
Kuriosa: Jag är en jävel på att svinga i golf, vilket då och då kommer till nytta. He, he…

Piratliv:

Varför är du pirat?
För att jag råkade flyta iland på Petland och det råkade falla sig så att jag var den enda som hade lösenordet till Willie Gates VII:s minnesuppgradering Egghead3000.

Ja, och sen är det ju för jävligt med det där nya “voting by shopping” systemet. Jag dricker Soda-Cola för att jag är törstig och skiter i att det är onyttigt, inte för att Soda-Cola på egen hand ska få bestämma att ungarna bara ska få dricka Soda-Cola i skolan.

Och dessutom är det jäkligt trist att man måste betala kulturlicens för att överhuvudtaget få lyssna på någon form av musik. Finbar är som en far för mig, men det är förbannat irriterande att i stort sett bara kunna lyssna på hans olagligt klinkande pianola dagarna i ända.

Vissa tycker att alla pirater är lata, snåla och finniga 14-åringar. Hur bra stämmer den bilden in på dig?
Lata och lata… Tja… Kung Billy-Bob kan ju verka lite lat, men när han väl tar sig för att göra något så går det i en rasande fart. Dessutom är vi alldeles för gamla för att vara fjorton. Själv är jag ju till exempel 38 och står alltså med ena foten i graven.

Vad gjorde du den 16 september?
Ingen aning. Är det här ett förhör, eller? Jag antar att jag ägnade mig åt spel och dobbel på MS Love Handle. Hela min vistelse ombord är ju lite suddig på grund av alla färgglada drinkar de hade ombord.

Vem skulle du i egenskap av pirat vilja äta middag med? Varför?
Willie Gates VII. Då skulle jag få tillfälle att kväsa till det lilla kräket!

Hur ser piratlivet ut om 5 år?
Om jag var positivt lagd skulle jag säga att Willie Gates VII:s Corporate Nations var avskaffade och att kulturen var fri igen, så att jag slapp lyssna på Finbars jävla pianola. Men eftersom jag är realistisk lagd, så kan man ge sig fan på att det bara kommer att bli värre och värre.

Privatliv:

Vad gör du på din fritid?
Fritid? En pirat vilar aldrig. Ja, förutom när jag är på The Ruddy Boatswain och förlustar mig, eller när jag beundrar hantverket på Petland. (Det är fascinerande hur många olika bh:ar man kan tillverka av kokosnötter.)

Beskriv ditt förhållande till internet
Internet? Hur gamla ord svänger du dig med? Det här är faktiskt år 2108 och “internet” har hetat “Corpnet” i nästan 30 år! Mitt förhållande till corpnet är komplicerat eftersom vi inte kan vara uppkopplade hela tiden, utan måste göra krypterade “attackuppkopplingar” och sedan koppla ner fort som sjutton igen, så att vi inte kan spåras. Det är omständligt värre.

Vem är din förebild och varför?
Finbar Dunbar. Han är alla piraters förebild. Hans döttrar Barbarella och Barbarossa är förresten mycket bildsköna.

Vilket motto/citat lever du efter?
“In this life you have to be your own hero.”

Vad behöver vi mer veta om Veckans pirat?
Ska du veta mer, din frågvisa typ? Du får väl göra som alla andra och läsa Not-So-Jolly Roger om du vill veta mer.

Veckans pirat kulturtipsar:

Här kulturtipsas inte alls, eftersom det bara är äckligt rika människor som har råd att betala kulturlicens nuförtiden. Eller förresten, om ni lovar att inte skvallra, så kan ni få lyssna lite på Finbars pianola, så att ni till fullo förstår vilket helvete jag har.

Visst ja, jag höll ju på att glömma bort det viktigaste. Piraterna har ju väntat hur länge som helst på att få sin värvningspresent. Anna kommer att bli kölhalad för att hon låtit er vänta.

Nåja, här kommer i alla fall den flådigt inslagna värvningspresenten och jag lovar på hedersord att det inte är en mikrovågsugn. Klicka för att öppna.

Vi ses på The Ruddy Boatswain, pirater!
Roger

Värvningspresent
—————————————
(Brasklapp: Det kan finnas buggar i början, men det får ni stå ut med. Jag lovar att fixa dem så snart jag eller någon annan upptäcker dem.)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Daniel Brahneborg

  November 26, 2008, 20:38:56

  http://www.notsojollyroger.com/pirateopedia/index.php?n=Main.Corpnet borde väl 1979 vara 2079, om jag kommer ihåg min historia korrekt?

 2. Anna Troberg

  November 26, 2008, 20:58:33

  Du ser! Roger var aldrig någon stjärna i historia.;-)

 3. JörgenL

  November 26, 2008, 21:57:36

  Yikes!!

  Imponerande! Och vi som inte har fantasin nog för en hel story kan vara med och snöa in på nån liten aspekt, eller hur? Men konceptet är så nytt att det känns svårt att börja nånstans…

 4. Anna Troberg

  November 26, 2008, 22:01:20

  Hej Jörgen!
  Man får snöa in på precis hur mycket eller lite man vill. Och man kan börja precis var man vill också. The rules are: there are no rules.:-)

  Ha det så bra,
  Anna

 5. Jesper

  November 26, 2008, 22:36:36

  Mäktigt!
  Fasiken vad bra du är, Anna. Det skall bli skitkul att se vart det här tar vägen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *