Pages

Categories

Search

 

Idag är Beatrice tomte hemma hos filmbranschen

by
December 4, 2008
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
22 Comments

EU-valet och riksdagsvalet 2010 kommer att bli intressanta. Just nu sitter vi nämligen med en regering och riksdag som gång på gång visar att de:

1. Inte har en aning om vad de pratar om – Den tekniska nivån på utspelen kring båda FRA-lagen och IPRED har varit skrämmande låg. De allra flesta av dem har ingen aning om hur den tekniska verkligheten ser ut. Ännu mer skrämmande är det att de inte verkar vara det minsta intresserade av att veta hur den ser ut.

2. Ungdomsgenerationen glöms inte bara bort, den ignoreras aktivt – Något är ju lite underligt när till och med partiernas egna ungdomsförbund gång på gång går samman och ställer sig upp och aktivt motarbetar det egna partiet.

Bli inte förvånade om det kommer attt möbleras om en hel del i den svenska EU-delegationen och i riksdagen efter valen. Underhållande nog kommer politikerna att stå där som fågelholkar och inte fatta någonting, för de är så avskurna från verkligheten att de nog inte har en aning om att de i detta nu sitter på en bräcklig gren och sågar för glatta livet.

En av dessa politiker är Bearice Ask. Hon sitter just nu och har en presskonferens om IPRED. Precis som med FRA-lagen lägger man nu fram en 2.0 version av en lag som var rutten från början. Det pratas återigen om att man inte ska jaga småfisk, utan bara ge sig efter de som gör musik tillgänglig för nedladdning. Jag förundras faktiskt lite över att Askl fortfarande inte har fattat hur fildelning fungerar.

En annan mycket intressant detalj är att Asks presskonferens inte äger rum i anslutning till riksdagen eller justitiedepartementet eller något liknande. Nej, den hålls på Filmhuset på Gärdet. Det är ju inte utan att det känns helt rätt att en köpt lag presenteras hemma hos en av dem som var med och beställde den, eller hur?

Vi vet ju sedan tidigare att Ask inte har något emot att filmindustrin köper poliser, så hon tycker naturligtvis att det är finfint att filmindustrin bjussar på lokal när hon slår på stortrumman för att presentera hennes julklapp till dem. Det finns alltid ett visst mått av under bordet-kontakter mellan politiker och andra intressenter. Det går tyvärr inte att komma ifrån. Men när dessa kontakter blivit så vanliga att man inte ens bryr sig om att vara diskret, så finns det all anledning att oroa sig. Det lustiga med svenska politiker är att de antagligen inte ens har vett att sälja sig dyrt, de nöjer sig med en lunch eller två med en halvkändis. Det är ta mig fan patetiskt!

Bloggar:
Upphovsrättsintrång lika illa som terrorism – i alla fall när det lagstiftas
Ipred är en mycket dålig lag
Är Reinfeldt helt dum i huvudet?
Privatpolislagen läggs som propp imorgon
Vad är viktigast att lagen går igenom eller att den fungerar?
Legislation for dummies (the Swedish model)

Gammelmedia:
Här är nya IPRED-lagen
MUF sparkar bakut mot det egna partiet
Lagen stoppar inte fildelarna
Enda lösningen är legala metoder
Stark uppgång för legal uppladdning
Enstaka fildelning utesluts

Ogillar du också IPRED? Agera:
Fildelningsskuld
Mejla riksdagsledamöterna
stoppaipred.nu
Stoppa IPRED! (Nu med snart 60 000 medlemmar!)
Mediebojkott 2008
Namninsamling mot IPRED

Not-So-Jolly Roger – In the year 2108 no-one can hear you scream.
Egghead3000 – Peek into Willie Gates VII’s brain.
Pirateopedia – The year 2108 and the little buggers that inhabit it.
Latest additions – Kat Blofeldt
Pirate’s Cove – Go to Pirate’s Cove and become part of the story.
New recruits – Angie, Bard Halfbeard, Desdemona, Hook, Lepy Longbeard, Stormheart, Tav, Redbeard. Register and join them!

———————————————–
Jag stämmer förresten ingen som laddar hem min roman “Chefer från helvetet” alldeles gratis här eller från The Pirate Bay.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


22 Responses

 1. Welder

  December 4, 2008, 11:43:13

  Men se det från den positiva sidan; vi har de billigaste politiker som kan köpas för pengar. Inget slöseri här inte.

 2. cnab

  December 4, 2008, 13:06:10

  Ja, eftersom korruption naturligtvis inte förekommer hos våra politiker i Sverige till skillnad mot i de flesta andra länder, så återstår bara att ren och skär dumhet styr det här landet. Presskonferens om IPRED på Filmhuset! Jösses.

 3. CalleVille

  December 4, 2008, 13:19:05

  Det är ju alltid lätt att vara efterklok men ponera att alliansen inte vunnit valet, skulle verkligen en sosseregering ha agerat annorlunda i IPRED?

 4. NiM

  December 4, 2008, 13:38:02

  Re: CalleVile
  Om något har jag en känsla av att det hade varit ännu värre, Piratpartiet kommer få min röst, men sen är det dags att emigrera. Har redan tagit kontakt med eventuella arbetsgivare utomlands.

 5. WB

  December 4, 2008, 14:36:11

  ZZZzzz en samling tokliberaler som vant sig vid att stjäla utan att det får konsekvenser, och som inte ens vågar stå för det utan kommer med det ena idiotargumentet efter det andra… Otroligt löjligt…

  För att inte tala om amatörerna, “varför ska Tomas Alfredson sluta göra film om han inte kan leva på det – jag spelar i ett band men måste ha ett vanligt jobb”

  :)

  DEN killen var ju ändå dagens asgarv…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *