Pages

Categories

Search

 

Liveblogg 1 från fp:s hearing

by
December 4, 2008
Kulturpolitk, Liveblogg, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Sådär, nu har jag installerat mig och de andra piraterna (Christian och Jonathan) på folkpartiets hearing om IPRED. Först och främst tycker jag att det är på sin plats att göra en liten modeobservation, eftersom jag fått flera frågor om just detta. Så ja, alla ni som undrat,, Alexander Bard har shorts på  sig idag också.

Just nu har just den första felaktiga floskeln uttalas, nämligen “upphovsrätt är äganderätt”. Det vet vi ju att det inte är. Dessutom har en av alla dessa cyklar redan tagits upp. Jag misstänker att den inom kort kommer att bli snodd av någon.

Det påstås också att ingen kommer att ägna sig åt kreativ verksamhet om upphovsrätten inte ser ut exakt som den ser ut idag och dessutom får stöd av IPRED. Därför undrar jag nu lite stillsamt hur i hela friden grottmänniskorn kunde måla i sina grottor, hur Michealangelo kunde måla Sixtinska kapellet, hur Mozart kunde komponera Trollflöjten helt utan både den upphovsrätt vi har idag och IPRED. Märkligt. Kanske var de bara förvirrade i största allmänhet. Vad vet jag?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Magma

  December 4, 2008, 13:50:35

  Jag reagerade också på det. Det är för mycket cyklar i träden, inte konstigt att politikerna inte kommer någon vart.
  Vart sitter du ? Jag sitter rätt långt bak.

 2. Lars

  December 4, 2008, 16:26:51

  Utan tights eller långkalsonger under? Hård kille.

 3. Nåt Nick

  December 5, 2008, 00:22:36

  Eller hur Bard kunde skapa nåt före 2005..

  Var det verkligen ingen som frågade hur man gör för att kommunicera en cykel så att den blir stulen?

 4. markus

  December 5, 2008, 05:05:16

  Jag vet inte av vilken anledning upphovsrätt inte är äganderätt, kan någon förklara? För mig är det inte självklart.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *