Pages

Categories

Search

 

Ungdomsförbunden borde gemensamt gå ut och uppmana sina medlemmar att rösta på Piratpartiet i EU-valet

by
December 5, 2008
Integritet, Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

I går blev det ännu tydligare än tidigare vilken syn regeringen har på ungdomar. Beatrice Ask briljerade som vanligt i sin nedlåtande attityd till den yngre generationen. Hon sa bland annat de här fina sakerna:

“Nu ska branscherna och vuxna se till att vi får ordning på det här” (“Det här” är alltså det däringa internätet.)

och:

“Vid hans [MUF:s ordförande Niklas Wykman] ålder är man för gammal för att uppträda som en trettonåring. Jag är inte alls förtjust i hans “generationsklyfterier“. Han vill helt enkelt inte ingripa mot den illegala fildelningen, så enkelt är det”

Beatrice Asks kommentarer är som vanligt oinformerade och ohyffsade. Dessutom är de korkade. Förstår verkligen inte Ask att dessa “generationsklyfterier” är något man inte kväser genom att agera gammal gisten pekpinne mot hela ungdomsgenerationen? Förstår inte Ask att hon stöter bort alla de som skulle kunna bli hennes framtida väljare.

Jag tycker synd om många av riksdagspartiernas ungdomsförbund. Hur i hela friden ska de lyckas få ungdomar att engagera sig i den politik de själva brinner för när deras moderpartier pissar ikapp på dem? Hur ska de själva lyckas uppbåda någon sorts energi för moderpartiernas ungdomsfientliga politik när de bara får skit uppifrån? Hur ska de kunna sova gott om natten om de vet att deras hårda arbete bara kommer att leda till att deras medlemmar betraktas som valboskap som kan slaktas så fort de stoppat “rätt” valsedeln i valurnan?

Och det är för all del inte bara allianspartiernas ungdomsförbund som med rätta är upprörda. Det är SSU också. I dag har Jytte Guteland och Johanna Storbjörk skrivit ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Läs det.

Om jag vore ordförande i något av dessa ungdomsförbund, skulle jag försöka göra ett gemensamt utspel med de andra ungdomsförbunden. Där skulle vi uppmanade alla våra medlemmar och alla andra under 35 att rösta på piratpartiet i EU-valet bara för att statuera exempel och visa moderpartierna att vi menade allvar. I nuläget är nämligen en ungdomsröst på de flesta av de andra partierna en röst mot hela ungdomsgenerationen och varför skulle någon rösta mot sig själv?

Den 8:de december är det Gå-med-i-Piratpartiet-dagen. Gå med du också!* Gör skillnad! Låt din röst arbeta för dig, inte emot dig!

(Piratpartiet har förresten inget emot om du behåller eventuella andra medlemskap i partier eller ungdomsförbund. Så länge du brinner för den personliga integriteten och fri kultur, så är du varmt välkommen hos oss!)

Bloggar:
Jag orkar inte mer nu…
Det här kan du göra för att kämpa mot IPRED
Massuppfittningar galore
IPRED gör vuxna till barn
Beatrice Ask tror att internet är en lekplats
Fildelningsfrågans internationella dimension
Det har sagts ännu mer om IPRED
Sagts hittills om IPRED-lagen
Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december
Ipred skapar karteller
Dags att komma ombord
Och sedan kommer IPRED 2
Upphovsrättsintrång lika illa som terrorism – i alla fall när det lagstiftas
Ipred är en mycket dålig lag

Gammelmedia:
Det finns inget IPRED-måste
Bloggstorm mot IPRED-lagen
IPRED handlar om att värna kulturen
Fildelningskonflikt på alla fronter
Ask vill se en hårdare lag
Det här kommer att skada moderaterna
Här är nya IPRED-lagen
MUF sparkar bakut mot det egna partiet

Ogillar du också IPRED? Agera:
Fildelningsskuld
Mejla riksdagsledamöterna
stoppaipred.nu
Stoppa IPRED! (Nu med snart 60 000 medlemmar!)
Mediebojkott 2008
Namninsamling mot IPRED

Not-So-Jolly Roger – In the year 2108 no-one can hear you scream.
Egghead3000 – Peek into Willie Gates VII’s brain.
Pirateopedia – The year 2108 and the little buggers that inhabit it.
Latest additions – Kat Blofeldt
Pirate’s Cove – Go to Pirate’s Cove and become part of the story.
New recruits – Angie, Bard Halfbeard, Desdemona, Hook, Lepy Longbeard, Stormheart, Tav, Redbeard. Register and join them!

———————————————–
Jag stämmer förresten ingen som laddar hem min roman “Chefer från helvetet” alldeles gratis här eller från The Pirate Bay.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. jeffer

  December 5, 2008, 12:20:11

  Mycket bra uppmaning!

  De unga står mot lobbyisterna, och de nuvarande partierna väljer lobbyisterna.

  Ungdomsförbunden behandlas hånfullt. Med en gemensam insats för att stödja piratpartiet i EU-valet sänder man klara signaler om vad som står på spel. Skiter de vuxna i de unga, kan de unga skita i de vuxna.

 2. Anders Troberg

  December 5, 2008, 13:09:16

  Jag tycker att ungdomsförbunden borde bryta med sina moderpartier och gå sin egen väg, ungefär som vissa avdelningar av VPKs ungdomsförbund bröt sig loss och droppade VP när moderpartiet droppade K.

 3. Anonymast

  December 5, 2008, 13:19:26

  Helt rätt! Jag förstår då inte hur man kan engagera sig i ett ungdomsförbund där vuxenpartiet gör tvärt emot. MUF, LUF, KDU, CUF och SSU är grundlurade. (Ung Vänster verkar driva liknande politik som sina vuxna, och Ung Pirat och Grön Ungdom är de enda som driver samma.)

 4. Dennis Nilsson

  December 5, 2008, 16:17:28

  Väldig olustigt av Beatrice Ask att uttrycka sig på detta sätt om MUF:s ordförande Niklas Wykman, särskilt som Beatrice Ask själv varit ordförande i MUF, på den tiden jag var MUF-medlem.

  Jag har förväntat mera förstånd och vishet av Beatrice Ask, medans hon hela tidens stoltserar med
  motsatsen.

  En kollega hade en teori att Beatrice Ask’s agerande kom sig av att hennes man lämnade henne för ett tag sedan. Sådant sätter sina spår.

 5. Jenny

  December 5, 2008, 17:19:57

  Ålder har inget med vett och etikett, hyfs eller fildelning att göra. Min fars kusin, 60+ är stor fildelare, (utdelare). Skulle Asken då mena att han har mer hyfs än MUF’s ordförande, för att han är äldre än 13…? Nej hur man än vrider på Ask’s ord blir de aldrig logiska.

 6. Anders Troberg

  December 5, 2008, 18:43:58

  Jenny: Jag är 39, och pirat sedan över 20 år. För mig handlar det inte om gratis, jag har en OK lön (men om min arbetsgivare skulle läsa det här så är jag INTE nöjd!), jag har råd att köpa mitt stuff. För mig handlar det om frihet. Frihet att modifiera, frihet att studerara, att mickla, att dela med sig. Jag är starkt ideologiskt driven. Jag jobbar dessutom inom IT-branchen och är utvecklare, och har flera egna sidoprojekt (program och spel) som är fria, så ingen ska säga att jag inte känner till kreatörernas villkor. Nästan alla företag inom IT-branchen idag utreder för glatta livet hur de bäst ska gå över till öppna licenser, även om de inte talar högt om det.

  Mao, Ask, du har inte ett jävla hum om vad fan du snackar om. Du skadar de intressen du påstår dig skydda. Du talar inte för oss, så vänligen håll käft i stället för att “företräda” oss.

 7. Björn Felten

  December 6, 2008, 02:42:38

  @Jenny:

  Jag är 60+ och har fildelat kontinuerligt (24/7) sedan Napsters dagar.

  Jag har varit reggad på TPB nästan sedan starten, och har där, under årens lopp, lagt upp omkring 50 torrentar, samtliga fortfarande aktiva.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *