Pages

Categories

Search

 

EU och bloggpriser galore

by
December 11, 2008
Bloggfiktion, Politik, Spineless Fiction
No Comment

Idag har jag varit ute och handlat julklappar till min irländska släkt. Jag tycker att det är hysteriskt roligt att köpa julklappar åt folk och jag hittade några schysta saker som går bra att skicka med posten utan att riskera att de förvandlas till 3D-pussel under resans gång. Men jag tror att den allra bästa julklappen som vilken irländare som helst kunde få är att EU faktiskt valde att respektera deras nej till Lissabonfördraget. Är det något irländare inte gillar, så är det att bli överkörda. Det har de redan blivit alldeles för många gånger genom historien.

Här hemma har Aftonbladet bestämt sig för att instifta Stora Bloggpriset. Naturligtvis inser jag att det hela är ett pr-jippo, som är tänkt att dra läsare och annonsörer till Aftonbladet, men jag är inte fullt så skeptiskt inställd som en del andra i bloggosfären är. Här är några andra som skrivit om priset: Erik Laakso, Blogge, Jens O, Witchbitch, Kulturbloggen.

För oss som redan är insnöade i bloggosfären spelar nog inte ett sådant pris någon större roll. Men kanske kan ett sådant här pris öppna ögonen på några av dem som tror att bloggosfären bara handlar om läppglans och särskrivningar. Kanske, kanske inte. Det ska i alla fall bli kul att se vart det här spektaklet tar vägen. Och för att se till att det inte bara blir läppglansbloggar som nomineras har tackat ja till att sitta med i bloggpanelen som nominerar till Stora Bloggpriset. Jag undrar förresten vad den vinnande bloggen får. Någon som vet?

Rick kontrar förresten med att utlysa Stora Gammelmediepriset. Det verkar bli en kul historia, som jag tänker vara med och jobba för om jag får. Emma påminner dessutom om Bloggen Bents årliga pris. Pinna över dit och nominera.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Erik Laakso

  December 11, 2008, 23:24:10

  Jag vill absolut poängtera att jag inte är skeptisk, inte ett dugg, så den länkningen i det sammanhanget har fel syftning.

 2. Maria Byström (Tinnitussan)

  December 11, 2008, 23:31:15

  Jag pinnar över…

 3. Anna Troberg

  December 11, 2008, 23:34:37

  Hej, hej Erik!
  Sorry för felsyftningen där. Jag flyttar på din länk så att inga missförstånd uppstår.:-)
  Ha det så bra,
  Anna

 4. Erik Laakso

  December 12, 2008, 00:01:18

  Tack för vänligheten. :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *