Pages

Categories

Search

 

Show me the money!

by
February 2, 2009
Integritet, Politik
No Comment

moneybottle

Fniss. Såg just hos Mary att Väsbysossen Eva Rundkvist undrar på sin blogg vem som betalade alla FRA-moståndare för att ställa till ett sådant liv. Det gör faktiskt jag också. Jag tillbringade flera timmar om dagen från april till augusti/september åt att skriva om FRA, springa på demonstrationer, hearingar och you name it. Min fråga är nu: Varför har ingen MIB ens bett om att få reda på mitt kontonummer så att de kan betala ut mina pengar?! Jag var faktiskt en av de som väsnades högst! Show me the money! Pronto!

För inte kan väl någon tro att man skulle kunna ställa sig upp och protestera alldeles gratis när politikerna försöker sno ens privatliv? Ack, nej. Vi är ju sådana lata drönare som bara tänker på pengar och aldrig skulle kunna drömma om att få tummen ur för så världsliga ting som demokrati, personlig integritet och sådant tjafs.

Jaha ja, och nu ser jag att Emma som vanligt är före mig att kommentera detta. Nedrans kvinna! Nåja, det finns ju en anledning till att jag håller alla mina tummar för att hon ska få Stora Bloggpriset ikväll. Kvickt bloggande (i ordets alla bemärkelser) är en av dem.:-)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Drottningen

  February 2, 2009, 09:55:57

  Jag vill gärna också veta vem det är som sköter utbetalningarna, jag åkte inte direkt till riksdagen efter jobbet och höll mig vaken i över ett dygn gratis om jag kan få betalt för det

 2. Pysan

  February 2, 2009, 10:44:20

  Din blogg är en Fabulous blog

  Välkommen till mig och hämta priset…

  Kram Pys

 3. Erik Josefsson - kandidat till Europaparlamentet (v)

  February 2, 2009, 11:15:22

  Anna, det verkar som om Eva har stängt av kommentarsfunktionen på sin blogg. Får jag posta mitt svar till henne här hos dig?

  ******
  Jag blev anklagad för att vara betald av kinesiska armén när jag jobbade mot mjukvarupatentdirektivet. Tydligen finns eller fanns det en länk mellan Huwai till armén. Huwai är en svår konkurrent till de stora teknikbolagen i Europa. Och eftersom nätet spöade bl a Svenskt Näringslivs lobbyister, så var det naturligtvis kineserna som låg bakom. Nånstans måste jag ju ha fått pengarna ifrån!

  Därtill finns det folk från EPO som så sent som förra året undrade om det var sant att jag la likkistor utanför dörrarna på de MEPar som var för mjukvarupatent. Detta länkade mellan mig, lik och de transportkistor som alltid ligger och skräpar i parlamentets korridorer (strasbourgpendeln) är dock mer av psykotisk än paranoid art.

  Eva, jag tror att den här taktiken är helt fel väg att gå. I USA kallas det för “smear campaigning”. Till exempel drabbades Michelle Obama särskilt hårt under valet.

  Ta ditt förnuft tillfånga och gör nåt vettigt istället som till exempel 1) be dina partikamrater att svara på Riksdagssvar (alla i vänsterpartiet har svarat) och 2) samla krafterna i europaparlamentet mot idiotförslaget att förlänga upphovsrätten på inspelningar.

  Politik är roligt.
  ******

  Kram!

 4. Anders Troberg

  February 2, 2009, 11:22:53

  Det intressanta är inte vem som betalar FRA-motståndarna, det intressanta är vem som betalar våra politiker för att driva genom FRA-lagen. Jag är övertygad om att de är otillbörligt välbetalda av diverse intresseorganisationer.

  Och, ja, korrumption förekommer i Sverige. Visst, den är inte lika uppenbar som i andra länder, men det delas ut bra jobb (Jim Keyser), lånas ut dyra lokaler grats (Beatrice Ask) och diverse andra deals under bordet.

 5. larserick

  February 2, 2009, 15:55:16

  Intressant att det finns riksdagspolitiker som inte kan inse att det finns idealism hos folk som ägnar sig åt politik!
  Men de är ju förstörda av sina löner, arvoden, traktamenten och sidoinkomster. Plus att de tror att alla andra är betalda lobbyister.

  Fy skäms.

 6. Smalmannen

  February 2, 2009, 19:28:22

  Folk brukar utgå från sig själva när de bedömer andra. Det säger en hel del om Eva Rundkvist!

 7. Katta

  February 4, 2009, 05:18:26

  Det var ett rysligt dumt uttalande av henne – men hon är inte riksdagsledamot utan fritidspolitiker som jobbar på dagarna och “politikar” och bloggar på fritiden. Jag tycker det var ganska strongt av henne att be om ursäktLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *