Pages

Categories

Search

 

Liveblogg TPB-rättegången: Brunchrapporten avklarad

by
February 16, 2009
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

radio

Sådär, nu har jag varit och pratat i Brunchrapporten. Det var trevlig. Med mig i studio 45 hade jag Marianne Lenin, som är professor i civilrätt. (Och hennes trevliga hund, Milou.)

Det blev en intressant diskussion, som slutade i en gemensam slutsats om att dagens upphovsrätt inte förmår att hantera internet och alla dess möjligheter. Min egen mer oseriösa analys blev att upphovsrätten är lite pittoreskt amish, lever i det förgångna och är i stort behov av att uppdatera sig till samtiden.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. Anon

    February 16, 2009, 05:53:18

    Marianne “Levin”.

    Lenin… och Stalin =)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *