Pages

Categories

Search

 

Liveblogg TPB-rättegången: Gunvald Larsson & Hollywood-lagar

by
February 19, 2009
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Nu har advokat Danowsky gjort sitt. Jag tycker det är roligt att se att även advokater intresserar sig för kultur. Det är ju tydligt att advokat Danowsky gillar Beck, hur skulle han annars ha kunnat lägga sig till med en sådan Gunvald Larsson-stil? Himla uppfriskande. Äntligen hettade det till lite i tingsrätten.

Nu är det dags för Monique Wadstedt. För någon dag sedan sa hon att det inte spelar någon roll vad lagen säger för att det kan vara upphovsrättsbrott i alla fall… Hmmm… Är det inte just lagen som avgör vad som är ett brott och inte Monique Wadstedt. Nåja, det kanske vi kan få svar på inom kort. Eller inte. Jag hoppas i alla fall att det är den svenska lagen som kommer att följas och inte Hollywood-lagen som Monique representerar.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. scaber nestor

  February 19, 2009, 12:00:30

  Att hon inte har respekt för lrättegången som sådan märker man när hon plockar fram papper som ingen tagit del av och kräver svar.

  Jag vet inte hur det går rent juridiskt att framställa helt nytt material inför domstol som ingen kunnat kontrollera rent tekniskt.

 2. Thomas Tvivlaren

  February 19, 2009, 14:41:28

  Är det någon som förvånas över Wadsteds kommentar och uppträdande? Hon är ju trots allt representant för juridikprofitörerna MAQS vars motto lyder (min fetning):
  “Our aim is claim and simple. To be the best at finding the solutions that help strength your business. Even if it means challenging the conventions of how a law firm should act.

  [För övrigt är det nu pågående förhöret med Anakata STOOOR humor! Nästan så jag tycker synd om Roswall.]

 3. Thomas Tvivlaren

  February 19, 2009, 14:43:41

  Rättning i mottot: “Clear”, inte “claim”. *eventuellt viss Freudianism där*Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *