Pages

Categories

Search

 

Bokbål med tilltugg, någon?

by
February 25, 2009
Integritet, Politik
5 Comments

Jag läser i SvD att Förläggareföreningen skrämt ut några författare för att visa sitt stöd för IPRED som kommer att röstas igenom i riksdagen idag.

Jag tycker det är högst märkligt att man kommenderar ut författare för att försvara en lag som kommer att underminera vår personliga integritet fullkomligt genom att ge privata bolag rätt att leka polis. Man behöver inte vara speciellt historiskt bevandrad för att veta att det är författare och andra skapande människor som står främst i offerledet när medborgerliga rättigheter inskränks.

Personligen anser jag att Förläggareföreningens uppmaning är ungefär lika trevlig som att bjuda in författare på ett helfestligt bokbål med tilltugg. Fritt skapande är nämligen helt beroende av ett fritt samhälle. Det är inte ett fritt samhälle när privata intressen får polisiära befogenheter.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


5 Responses

  1. Rnnie Linndberg

    February 28, 2009, 05:47:21

    Läs Björn Larsson om den Keltiska Ringen. Fan det hade jag ingen aning om. Detta lever vi med idag.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *