Pages

Categories

Search

 

Epic winner: Lars Gustafsson

by
June 9, 2009
Integritet, Politik
No Comment

Dagens garv har Lars Gustafsson placerat på mina läppar. I dagens Expressen läxar han nämligen upp Jan Guillou under den passande rubriken “Riddaren av den sorgliga skepnaden”.

Gustafssons artikel är ett absolut must read. Bara en sådan sak som att han undervisar Guillou om det där med integritet och avslutar med den epic winning kommentaren: “Det var alltså det Piratpartiet handlade om, stupid!”

Oj, oj, oj! Om den där artikeln finns med i papperstidningen så finns det ju en risk att Guillou faktiskt läser den och självantänder av ren harm över att ha blivit kallad “stupid” i en rikstäckande papperspublikation.

Nåväl, om någon i Guillous närhet läser detta, så kanske ni kan passa på att göra pappersutskrifter av följande texter och vid tillfälle ge dem till den sorglige riddaren. Han behöver läsa dem.

“Gustafsson, Drougge och Skugge är framtidens författare”
“Därför ger jag bort min ljudbok på Pirate Bay”
“Därför röstar jag på Piratpartiet”
“Sveriges mest avundsjuke författare”
“Tragiskt att Guillou svikit sina ideal för pengarna”

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. DanielS

  June 9, 2009, 10:59:40

  Ingen länk till hans artikel i expressen?

  1. Anna Troberg

   June 9, 2009, 11:02:59

   Hej DanielS!
   NU finns länken där. Glömde bort den i hastigheten.
   Ha det så bra,
   Anna

 2. Niklas

  June 9, 2009, 11:08:16

 3. Anders Troberg

  June 9, 2009, 11:51:33

  Epic pwnsoring ftw!

 4. Glenn

  June 9, 2009, 12:31:19

  Lars Gustafsson stiger bara i mitt anseende för varje sak man läser från honnom, man borde verkligen köpa en bok och läsa också.

  Trist bara att förhållandet är exakt motsatt när man läser något från guillou, han sjunker bara djupare och djupare.. tyvärr äger jag ju redan flera av hans böcker, men jag får väl försvara mej med att han var vettigare förr.

 5. gentlerobot

  June 9, 2009, 12:44:34

  Helt lysande svar på tal!

  Ja Lars Gustafsson ska visst vara mycket bra. Har blivit tipsad om hans bok “Tennisspelarna” men tyvärr är den svår att få tag på.. slutsåld överallt :(

 6. Hans Löfving

  June 9, 2009, 13:13:05

  “Kiosklitteraturen”. Fniss och garv! Hoppas, hoppas HOPPAS att Hr. Guillou nu får nöjet att ta till sig denna sågning och reagerar på densamma. Jag hämtar popcorn i väntan på nästa rond!

 7. Otto

  June 9, 2009, 15:01:48

  Hej, läste gustafssons svar på vägen från Danmark i morse, så den finns i pappersupplagan.
  Måst säga att tidningen plötsligt blev värd alla pengar den kostade för en gångs skull, sällan har en replik skänkt så mycket nöje!

 8. Mathias S

  June 9, 2009, 15:46:50

  @gentlerobot (och alla andra som söker en bok)

  Tennisspelarna och en uppsjö av Gustafssons andra böcker bör gå att hitta på.

  http://www.antikvariat.net

  eller

  bokborsen.se

 9. Tor

  June 9, 2009, 18:05:02

  Kanske litet off-topic (men inte helt), men jag måste bara rekommendera detta blogginlägg som verkligen är träffande om relationerna till ens läsare/lyssnare/tittare:
  If The Music Business Dies

 10. Johan

  June 9, 2009, 18:47:55

  Gustafsson äger.
  Romanserien “Sprickorna i muren” är fantastisk. Annars blev jag ganska förtjust i “Bernhard Foys tredje rockad”, som förvisso är en ganska märklig bok.
  Hursomhelst, jag har aldrig blivit besviken på något som jag har läst av Gustafsson så leta igenom närmaste antikvariat. Dessutom, fortsätter Gustafsson att briljera såhär på kultursidorna bör väl en lyhörd förläggare beordra nytryck.

 11. Anders Troberg

  June 9, 2009, 19:47:56

  Egentligen tycker jag det är orättvist mot don Quixote att jämföras med Guillou. Quixote var en hjälte, om än en något missriktad sådan. Guillou är bara ett patetiskt vandrande storhetsvansinne utan verklighetsanknytning.

 12. gentlerobot

  June 9, 2009, 22:07:07

  Mathias S: Jo, har letat där tidigare, men utan resultat. Nu fanns den dock inne hos ett antikvariat så jag beställde den. Tack för tipset.

  Johan: Vad jag har förstått så är iaf Tennisspelarna nyutgiven nyligen. Vet inte varför den är slut överallt.. det kanske var en liten upplaga (för det kan ju inte bero på popularitet, det har ju hr. Guilluo tydligt klargjort :)

 13. Mikael

  June 10, 2009, 19:26:52

  @gentlerobot

  Då väntar dig en bra läsupplevelse. Tennisspelarna är en av mina favoritböckerLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *