Pages

Categories

Search

 

Mindre prat och mer verkstad!

by
June 26, 2009
BadMatch, Spineless Fiction
No Comment

Om du kikar lite till höger om det här inlägget, så ser du en ny liten widget som lockar med nytt läsgodis. Jag klagade ju tidigare på att jag inte hunnit skriva något för skoj skull, men gnäll gör ingen lyckligare. Handling gör en lycklig. Det är dessutom viktigt att leva som man lär. Pratar jag pirat, så måste jag göra pirat för att kunna se mig i spegeln. Därför har jag faktiskt gjort slag i saken och sparkat igång ett projekt som legat och jäst i mig i ett par år: BadMatch!

Och här kommer blurben:

pissoffSuger ditt förhållande på helt fel sätt? Är gnistan släckt, dränkt och begravd? Tänker du att du är värd något bättre? I så fall är du antagligen det. Känns det jobbigt att göra slut? No problem!

Förr var det ett elände att göra slut, men inte nu längre! Det har kommit en ny dam till stan och hon har en mission. Hon är en terminator. Hon tänker göra slut åt alla som inte kan göra det själv. Och hennes första jobb är att göra slut på eländet för den uttråkade Danderyd-hemmafrun Amanda och hennes räka och rikstadsledamot till man, Carl-Philip.

Häng med när den yppiga, flärdfulla och “all-American” snäckan Plenty Moore och hennes matchbreaking-företag BadMatch tar sig an den svenska förortstristessen med buller och bång.
.

BadMatch är Spineless Fiction. Det betyder att jag lagt upp ett ramverk och är den som skriver huvudberättelsen, men jag ror inte skutan själv. Ni ska få hjälpa mig. Genom att vara aktiva kommentarsfälten indirekt kan styra berättelsen. Ni kan föreslå vad som ska hända, hur karaktärerna ska bete sig, vilka nya karaktärer som ska dyka upp etc. Ni kan till och med hyra in BadMatch för att göra slut på deras dåliga förhållanden – i litterär form.

Men nu blir jag långrandig igen. Eller som Plenty antagligen skulle ha sagt: “Sluta springa runt busken och släpp katten ur säcken, honey!” Så, utan vidare ceremoniell säger jag därför:

Välkomna till BadMatchs skruvade värld!

1. Prolog
2. Tummen i universums svarta hål

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Anne

  June 26, 2009, 09:23:11

  Äntligen! Som jag har väntat på att få se just det här projektet igång! Jag förstår ju att du har många intressanta järn i elden, men just detta är hett efterlängtat av både mig och andra jag tipsat om Spineless Fiction. Tack! :)

  1. Anna Troberg

   June 26, 2009, 12:31:10

   Hej Anne!
   Ja, jag hoppas att projektet flyger. Det vet man aldrig, men det är värt ett försök. :-) Skam den som ger sig.

   BadMatch är lite “Spineless light”, men får jag många läsare kan man göra projektet ännu mer interaktivt för läsarna. Det finns massor med saker man kan göra.

   Hoppas du fortsätter att läsa och tipsar dina vänner om mitt lilla spektakel! :-)

   Ha en riktigt trevlig helg!
   Anna

 2. Anonym

  June 26, 2009, 11:52:16

  Bra början, väntar ivrigt på mer.

  1. Anna Troberg

   June 26, 2009, 12:32:28

   Hej Anonym!
   Kul att höra! Tack!
   Fortsättning är på g, så du kommer inte att behöva vänta länge.
   Glöm inte att tipsa dina kompisar om BadMatch. :-)
   Ha en trevlig helg,
   Anna

  1. Anna Troberg

   June 26, 2009, 20:06:05

   Hej Tomas!
   Ja, jag såg det. Det fanns en liten ful kod som jag såg och plockade bort direkt. Googles lilla säkerhetsmoj verkar dock inte vara intresserad av att uppdatera sitt omdöme, trots att saken är fixad. Jag misstänker att det är en fråga om tid. :-)
   Ha det riktigt bra så länge,
   Anna

 3. Andreas Rönnqvist

  June 27, 2009, 07:23:38

  Jättekul projekt att se Anna och ett som jag kommer att följa nära. Dels för att jag gillar din humor och ditt skrivande, men även för att se vad Spineless kan skapa och åstadkomma såsom pionjäprojektr inom detta koncept.

 4. Unni Drougge

  June 28, 2009, 19:59:26

  Anna, borde inte det här bli en teveserie?

  Jag tänker mig den som Six Feet Under el Nip/Tuck med massa olika cases som Plenty Moore får lösa, alla specifika anledningar att göra slut. Ett slags relationslexikon.

  Go gal!

  1. Anna Troberg

   June 29, 2009, 07:55:55

   Hej Unni!
   Yupp, jag tror att det skulle kunna bli en kul tv-serie av BadMatch. Jag måste dock erkänna att jag har noll koll på hur man går tillväga om man vill pitcha sånt. Men varför fokusera på problemen? Jag funderar redan på vem som skulle kunna spela Plenty. 😀
   Klem, klem,
   AnnaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *