Pages

Categories

Search

 

Styrelsemöte, svärmarbete, demonstrationer och zombies

by
October 5, 2009
Integritet, Politik
No Comment

Jag har tillbringat helgen i Uppsala med resten av PP:S styrelse. Vi hade ett par stora frågor att ta ställning till, men det var inga större meningsskiljaktigheter och på det stora hela tror jag att vi lyckades diskutera oss fram till beslut som vi alla känner oss nöjda med. Protokollet kommer att ligga uppe på forumet inom ett par tre dagar, så då kan ni se vad vi diskuterade oss fram till. Ett extra plus var att kunde Christian var med under en del av mötet och under middagen berättade han en del om hur arbetet i Bryssel kommit igång.

Men det är inte bara i Uppsala och Bryssel som det jobbas på. I Stockholm har Emma och en flitig svärm (som antagligen inte alls finns bara i Stockholm) gjort en alldeles förträfflig översikt över diverse övervakningslagar som redan trätt i kraft eller är på väg att implementeras. Det är inte så lite deprimerande att se allt uppradat på det där sättet. I förra veckan fick jag den här frågan av en irländsk journalist: “Hur känns det att Sverige nu internationellt används som ett dåligt exempel vad det gäller personlig integritet?” När jag tittar på Emmas/svärmens översikt känns den frågan skrämmande sann…

I Stockholm, Göteborg och Malmö planeras det lördagen den 10 oktober dessutom för nya demonstrationer mot FRA. I Stockholm går demonstrationen av stapeln den på Mynttorget klockan 14:00-15:00. I Göteborg är det samling på Gustaf Adolfs torg klockan 12:30. I Malmö samlas man på Möllevångstorget klockan 16:00. Jag kan tyvärr inte vara med på någon av dem, för jag kommer att vara i Dublin och dra mitt eget lilla strå till piratstacken, men om du kan, se till att gå och demonstrera på den demonstration som är närmast dig.

Slutligen vill jag återigen slå ett slag för Mackans projekt “Odöda mitt ibland oss“. Det finns många olika sorters politiskt arbete, att skriva om zombies kan vara ett. Dessutom är jag mycket spänd på om “Anna” verkligen är återfunnen och vad som i så fall hänt med henne.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Henry Rouhivuori

  October 5, 2009, 13:36:55

  Angående valsedlarnas utformning och erbjudande till medlemmarna att kandidera för Piratpartiet, så tycker i vart fall jag att det skall framgå i erbjudandemailet hur kandidaterna kommer att sållas fram.

  Den främsta anledningen jag ser är om styrelsen beslutat att kvotera kandidaterna efter vissa parametrar.

 2. Lars-Erick F

  October 5, 2009, 15:55:04

  Anna, jag gillar dig mer och mer. Men, vad anser pp om detta?

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/09/reglering-blir-maktens-censur-av.html

  Och detta.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/10/saval-makt-som-vanmakt-ropar-pa.html

  Jag anser att de problemen är mkt nära vad pp står för. Eller bör stå för. Dvs en aktiv handling emot det ruskiga i detta.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *