Pages

Categories

Search

 

FRA-lagen är ett jävla skit och nu har de baxat den ända hit…

by
October 14, 2009
Integritet, Politik
No Comment

Jag är inte det minsta förvånad att FRA-eländet gick igenom. Ända sedan den här debatten startade har regeringens intresse för att lyssna på medborgarna lyst med sin frånvaro. Jag hoppas innerligt att medborgarna svarar med att se till att de som tryckte på ja-knappen lyser med sin frånvaro i riksdagen efter nästa val.

Integritetskrisen är ett faktum, mina vänner. Och den är djup. Men det finns hopp. Vi är många som tänker fortsätta att jobba för att riva upp lagen på ett eller annat vis. Bättre sent än aldrig.

Nu ska jag dricka lite gravöl. Imorgon hugger vi i igen. Nu har vi mer arbete än någonsin att ta tag i. Skam den som ger sig.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. erold

  October 14, 2009, 16:39:31

  “Ända sedan den här debatten startade har regeringens intresse för att lyssna på medborgarna lyst med sin frånvaro.”

  Oh rly? Jag som trodde att det var regeringens överdrivna ambition att lyssna på medborgarna som var själva problemet. ^^

  Srry, måste försöka muntra upp mig själv.

  1. Anna Troberg

   October 14, 2009, 16:45:09

   Hej Erold!
   Usch ja, du har ju tyvärr helt rätt…

 2. Harald

  October 14, 2009, 17:58:46

  Att de folkvalda inte har några som helst ambitioner att bedriva demokrati har väl stått klart rätt länge nu, så FRA-omröstningen var väl mest bara formalia.
  Det riktigt oroväckande är om borgarna sitter kvar vid makten efter valet, men katastrofen är nog om inte tillräckligt många ur röstboskapen vaknar och röstar in Piratpartiet.

 3. Juristen

  October 16, 2009, 00:39:14

  Ge inte upp. Kampen har bara börjat. Ni har min röst i det kommande riksdagsvalet som i en lite ask.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *