Pages

Categories

Search

 

FRA:s lilla privata PUL

by
October 14, 2009
Integritet, Politik
No Comment

Försvarsminister Tolgfors är en kul herre. Han använde just det faktum att FRA har en alldeles egen version av PUL (personuppgiftslagen) som ett bevis på att den personliga integriteten är säkrad i den FRA-lagen 2.0. Han “råkade” visst glömma att nämna att FRA:s alldeles egna PUL ger dem en mass olika friheter som andra inte har. FRA får, till skillnad från andra, i vissa fall registrera information om sexuell läggning, politisk tillhörighet, etnisk tillhörighet, etc. Och inte nog med det, man får dessutom sälja sådan här information till andra länder. Trevligt värre… Mer om FRA:s lilla PUL här.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *