Pages

Categories

Search

 

I dag pratar jag om Ipred i Göteborg

by
December 15, 2009
Integritet, PL på tur, Politik
7 Comments

Banner_god_jul_storJag befinner mig just nu i Skövde på min väg till Göteborg. SJ:s juice smakar lite jäst, så vem vet, jag kanske anländer till Göteborg en smula rund under fötterna. Men ni som tänker komma och lyssna på mig när jag paratar om Ipred ikväll behöver inte oroa er. Jag lovar att ha nyktrat till tills dess. 😉

Ämnet för dagen är alltså Ipred. Det är ju ett ganska deprimerande ämne, men det beror lite på hur man ser på det hela. Eftersom jag är kulturknutte (nej, Unni, inte kulturKOFTA. Någon måtta får det ju ändå vara!) så tänker jag anlägga ett kulturperspektiv på det hela. Till syvende och sist är det ju det det handlar om: Hur ska vi forma kulturlandskapet? Hur ska vi ta hand om de som skapar och de som konsumerar kultur? Och vad får kultur kosta ur ett integritetsperspektiv? Och en massa annat naturligtvis.

Dagen till ära har jag dessutom gjort en flådig PowerPoint-presentation. (Ja, jag använder PowerPoint… Mera culpa! Mea culpa! Jag lovar att klä mig i säck och aska och späka mig själv lagom mycket flr det.) Jag har inte fyllt den med blinkande pilar och bilder som far hit och dit, men jag kan i alla fall avslöja att ni som sett “Jaws” och “Hitta Nemo” kommer att känna igen er. Jag kommer att lägga upp presentationen på Slideshare.com, så småningom. Och om jag inte missminner mig, så tror jag att det hela kommer att Bambusas, så att jag kan länka till en Bambuserfilm också. (Det betyder dessutom att alla eventuella misstag kommer att förevigas i offentlighetens ljus… Oh, the joy!)

Det hela går av stapeln 18:00-20:00 i föreläsningssal “Torg 2”, IT-universitetet, Lindholmen. Kom dit eller var en fyrkant!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


7 Responses

 1. Zac

  December 15, 2009, 13:21:15

  Oj, vilken bra bild – källa på den? Vill ha den på min egen blogg över jul tänkte jag.

  Lycka till förresten med föreläsningen!

  //Zac

  1. Anna Troberg

   December 15, 2009, 15:25:05

   Hej Zac!
   Bilden finns på hemsidan om föreläsningarna som jag länkar till i inlägget. :-)

 2. OlofB

  December 15, 2009, 13:28:00

  Kul det ska bli ikväll!

 3. Stefan

  December 15, 2009, 13:48:37

  Ser fram emot att se dig i säck ikväll!

 4. Jimmy

  December 15, 2009, 17:12:38

  Är i London ett par veckor och var man än är ser man en CCTV. På kvällen går ett program om det vars enda mål verkar vara att slå in i befolkningen hur bra det är och hur tacksama dom borde vara för alla onda ondingar som fångas på grund av CCTV. Two Minutes Hate typ.

 5. Johan Zandin (V)

  December 16, 2009, 01:03:52

  @Zac:
  Tack för bild-berömmet! Kul att du gillade den!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *