Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2010-01-09

by
January 9, 2010
Integritet, Nyhetsbrev, Politik
No Comment

Nytt år. Nytt valår till och med. Så här vid årsskiften brukar man ju snegla bakåt och titta på året som gått. 2009 var ett mycket bra år för Piratpartiet. Vi jobbade hårt och lyckades tillsammans ta klivet in i europaparlamentet. Det är något jag vill att vi ska ta med oss in i det här valåret: om vi bara lägger manken till och jobbar hårt tillsammans, så finns det ingenting som kan hindra oss från att komma in i riksdagen.

Piratpartiet har under sin ganska korta existens fått tillbringa mycket tid med att sticka ut hakan och kritisera det ena dumma lagförslaget efter det andra. Det har varit och är fortfarande något vi inte kommer att slippa från. Det är dock viktigt att också bygga positiva visioner, både för oss i partiet och för dem som vi ska övertyga att rösta på oss i valet. För oss är det viktigt för att det stärker självkänslan och lusten att arbeta om man har något positivt att jobba för. För dem är det viktigt, eftersom folk föredrar att lyssna på någon som talar om en ljus framtid, snarare än att måla upp det ena domedagsscenariot efter det andra.

Jag menar alltså inte att vi ska sluta att tala om vartåt det barkar om Piratpartiet inte skulle komma in i riksdagen. Jag menar att vi ska komplettera det med en bild av hur vi kommer att förändra vårt samhälle till det bättre när vi kommer in i riksdagen. Om människor ska se oss som ett riksdagsparti, så måste vi redan nu tala om oss själva som ett riksdagsparti. Vi ska dessutom ge folk en bild av hur samhället skulle kunna se ut om 5, 10, 15, 20 år om Piratpartiet är med och styr skutan. Vi måste få folk att se att vi inte bara är bra på att uppmärksamma andras dåliga förslag. Vi ska visa att vi har massor av alldeles egna och mycket bättre förslag. Vi ska få folk att betrakta oss som ett positivt framtidsalternativ. Jag är helt säker på att vi kommer att lyckas.

Därför tänkte jag uppmana er allihop att ta er lite tid och fundera på hur ni tror att samhället kommer att se ut i framtiden när Piratpartiet suttit i riksdagen i ett par omgångar. Föreställ er hur det påverkat folks vardag. Tänk på vilka konsekvenser det fått för människors personliga integritet, hur kulturlivet ser ut, etc. Försök att komma på så många tänkbara förbättringar på olika områden som ni bara kan och dela sedan med er av dem. Berätta för era familjer, era vänner. Blogga, twittra och skriv insändare om det. Sharing is caring, ni vet.

Varför? Valåret är ett långdistanslopp som vi bara måste klara av. Idrottar visualiserar hur de springer över mållinjen för att prestera bättre. Det ska vi också göra. Det kommer att ge oss kraft att orka med hela loppet. Entusiasm och framtidstro är dessutom mycket smittsamt och väljare är inte immuna mot sådant. Det är ingen. All kraft vi väljer att lägga på valarbetet kommer vi att få tillbaka tiofalt på valdagen. Glöm aldrig det!

Vill du veta vad som händer just nu i partiet, så kan du kika på de senaste Piratnyheterna. Om det känns rörigt i den djungel som Piratpartiet ibland kan vara, så kan du nu få hjälp av Piratsupporten.

Glöm inte att rösta i primärvalet!

Slutligen önskar jag er allihop ett riktigt Gott Nytt Valår!

Anna
—————————————-
Anna Troberg
Vice partiledare

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Jan-Olof Flink

  January 9, 2010, 13:08:40

  Jag håller med fullständigt.
  Det hände mycket dåligt på lagfronten under 2009, men Piratpartiet kom in i EU-parlamentet och det är ett stort steg.

  Den positiva attityden kommer att bli väldigt viktig för oss under valrörelsen. Både för att själva orka, och för att kunna engagera andra.

  Mvh

  /J-O

 2. Rick Falkvinge (PP)

  January 10, 2010, 23:20:11

  Har försökt ringa dig idag — det gick inte ut på grund av en bugg i botten, och jag har ingen körbar kod jag kan deploya för stunden. Jobbar på det nu och hoppas kunna skicka ut runt 1-2 inatt. Tänkte fråga om du ville ändra datumet igen :)

 3. Peter Knutas

  January 12, 2010, 17:06:18

  Anna, låt mig fråga om du tror att vår politik anses som något annat än ett enfrågeparti?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *