Pages

Categories

Search

 

Datainspektionen om integriteten under 2009

by
February 9, 2010
Integritet, Notiser, Politik
No Comment

Datainspektionen släppte i dag en rapport om hur det stått till med integriteten under 2009. Datainspektionens generaldirektör, Göran Gräslund, konstaterar i pressmeddelandet att många lagar och lagförslag påverkat den personliga integriteten under 2009, men han verkar ändå ganska så nöjd:

Samtidigt ser vi flera positiva signaler. Den personliga integriteten har kommit i fokus hos såväl massmedia och allmänhet som hos politiker och andra beslutsfattare. I den ungdomsundersökning som vi genomförde under 2009 uppgav nära hälften av ungdomarna att debatten om bland annat Ipred och FRA har fått dem att fundera mer kring frågor om integritet.

Med tanke på Piratpartiets ihärdiga engagemang i just dessa frågor och det faktum att yngre väljare i mycket hög grad valde att rösta på oss i EU-valet, så tycker jag gott att vi kan slå oss själva lite för bröstet och konstatera att vi i allra högsta grad bidragit till denna positiva utveckling.

Jag har inte hunnit läsa hela rapporten än, men jag ska. Både den aktuella rapporten från 2009 och rapporten från 2008 finns tillgängliga.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. OlofB

    February 9, 2010, 18:56:00

    Oj vad symboliskt vackert att flickans tröja är lila 😉
    Det _kan_ ju inte bara vara en miss!
    .-= OlofB´s last blog ..”Experterna” är ute och cyklar.. =-.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *